File 13.03.15, 22.04.21 - Kopi

Spec.

• MagTrax™ magnetbrems
• Power Disk™-bremsessystem gir myk, stabil brems
• 7 kulelager + 1 rullelager
• Duragear™ messingsdrev
• Snellestativ er av ett stykke kullfiber
• Høyre- eller venstrehånds modell
• Bøyd, kompakt svev
• Lett og sterk dobbelanodisert aluminiumspole

699 på skittfiske.no

Førsteinntrykket av Ambassadeur Pro Max er litt sånn plastikk..

Spesielt utløserhåndtaket. Resten av snellehuset / rammeverk er av kullfiber, solid. Ok sveiv. Spolen derimot er av meget god kvalitet! Lett, flott aluminium finish. Det kreves ikke verktøy for å ta ut spolen. Syntes det er en stor fordel å kunne fjerne spolen, spesielt under rengjøring og skylling. Når jeg smører så slipper jeg da å få klin på sena.

File 13.03.15, 22.05.11 - Kopi

Snørekapasitet: 145m/0,30mm
Vekt: 224gram
Utveksling: 7,1:1
Kule/rullelager7/1
Snella er utstyrt med 3 x brems. Kastebrems, magnetbrems og selvfølgelig vanlig brems.

Så hvordan er Ambassadeur Pro Max i bruk?

Om vi tar pris i betraktning så  må jeg si meg positiv overrasket! Den kaster godt til dels meget godt. Alle bremsene fungere utmerket. Fiskebremsen kunne dog hatt litt mer jevnt pådrag. Dvs det er lite som skal vris på hjulet fra lett til tung..Men det er vel her de har spart litt inn på kronene.. Kastebremsene  fungerer som de dyrere modellene, meget bra! Veldig god utveksling og linen legger seg perfekt på spolen!
File 13.03.15, 22.04.45 - Kopi

Vurdering

Selv om Ambassadeur Pro Max virker litt plastikk ut av esken så går den følelsen fort over. Montert på stang i praktisk fiske så virker den solid og godt skrudd sammen, Ingen skramle / knirke lyder.! Den kaster godt og er en fryd å sveive med. Til kr 699,- er dette et meget godt kjøp!! Som en erfaren fisker har jeg ingen problemer med å klare meg med denne snella.
Gir to terninger denne gangen
Som snelle og vurdering der alene en 4 er.. Trekk for plastisk og en brems som kunne ha hvert bedre.
Om jeg tar pris med i vurderingen så må jeg rulle en klar 6! Dette fordi ingen av konkurrentene er i nærheten av denne når det kommer til pris! Gir den min sterkeste anbefaling!

Her kommer et tips til en god stang til Ambassadeur Pro Max.

Abu Vendetta er knall gode stenger til en meget bra pris! De har og et design som jeg personlig liker veldig godt. Fra kr 599 til 799,-            Med Pro Max snelle så har man en fantastisk god kombo til knappe 1500kr! Det er flere stenger å velge bland men min allround favoritt er 9 fot 15-40g til båt, kajakk og dorging etter feks sjøørret så hadde jeg nok valgt 7,6 fot 5-20g. Trykk på bildet for å se utvalget på www.skittfiske.no

WEB_Image Abu Garcia Vendetta 9 15-40g Spinnstang-1338650362

Vendetta

File 13.03.15, 22.04.45 - Kopi

5 hendelser på “Ambassadeur Pro Max Low Profile – Test”

 1. Tilbakeping: Gjeddefeber! | Bjørn Tore Kjølholt, Realitybløgger!

 2. Hei. Utrolig lærerik og informativ blogg. Et godt stykke arbeid! Jeg har alltid hatt interesse og glede av og for fiske,men er likevel nybegynner innen fiske generelt og særlig SØ. Etter å ha fått en SØ på kroken ved en tilfeldighet på mitt “Sølvkroken-sett” til 299,- vil jeg oppgradere utstyret litt i jakten på fler da det var en mektig opplevelse!. Er ikke på jakt etter det beste av det beste men ett OK begynnerutstyr. Har lest litt, men det er ikke så enkelt å bli klok på hva en bør kjøpe. Ser mange har gode erfaringer med Shimanos Speed- og Beastmaster, og Abu Vendetta som du skriver. Lurte på om du har noen anbefalinger uten å sprenge budsjettet på stang og snelle? Jeg tenker å fiske med sluk til å begynne med… 🙂
  På forhånd takk for hjelp!

  1. Hei Erlend,
   Takk for tilbakemelding det var meget hyggelig! Hehe ja fpr man først en sjøørret så er man fort hekta! Fint du tenker på utstyr i litt budsjett klasse. Masse bra der ute til en billig penge. Som ny sjøørret fisker vil jeg faktisk gi deg en anbefaling på en Berkley stang. Berkley lightning 11 fot 5 til 30gram kastevekt. Da har du en stang som er super til sluk og bombarda. Fin pris og meget god kvalitet!
   http://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/stenger/haspelstenger/berkley/lightning-ht/berkley-lightning-ht-11-5-30g-haspelstang-3-delt-149004-p0000131934

   Abu har noen fantastiske sneller til en meget god pris. Prøv feks orra 2 sx. Denne fyller du med feks med 0,17 multi line. Kan godt bruke 0,15 også. Liten og nett snelle som gjør jobben. Med dette settet er du klar for sjøørret eventyr med en vanvittig kastelengde!

   http://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/sneller/haspelsneller/abu-garcia/orra-2-sx1/abu-garcia-orra-2-sx-20-156693-p0000140030

   Håper dete var til hjelp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen