Det er ikke dårlig vær men dårlige klær sies det, mye sant i den setningen. Det å få en ødelagt fisketur fordi man er våt og kald er ikke noe morsomt. Bruk litt kroner på gode klær, hold deg varm og tørr, det gjør turen så sykt mye bedre.

FISKEKLÆR

STS

PONCHO

Poncho er et genialt produkt. De er ofte meget små, lette går lett i en liten sekk. Det er ikke få dager turene mine har blitt vesentlig bedre på grunn av en poncho. Denne er genial da den og kan brukes som en bivuakk og for å lage en midlertidig tørr camp. Leveres i en liten pakksekk. 

 – Dimensjon 150 x 266 cm som overheng

 – Finnes i to farger: Blå og grønn

ABU GARCIA

STRETCH HANSKE

Disse har jeg brukt i mange år. Tynne, fleksible og de varmer godt. En flott egenskap er at disse hanskene er varme når de er våte. Praktisk detalj der to av de fingrene man minst bruker er hele.God borrelås rundt håndleddet. Har bare lovord å komme med.

 

SAVAGE GEAR

HALF FINGER

Et flott par lette hansker for et bredt spekter av fiskestiler. De har myk og elastisk neopren på baksiden av hånden for å holde vinden vekk og en strukturert skinnlignende forsterkning på håndflatene for fantastisk grep. Håndleddet kan strammes godt med borrelåsfeste og tommelen har et mykt, fleksibelt materiale for komfort. Tåler saltvannsbruk så vel som ferskvann – en hanske for alle anledninger.

 

WESTIN

W6 RAIN SUIT

Westin W6 Rain Suit er 100% vanntett og fullstendig forseglet i sømmene, men pustende og behagelig å ha på hele dagen på vannet. 

TORAYDELFY®-impregnering holder deg tørr, men tillater luftsirkulasjon, fukttransport og frigjør overflødig varme under aktivitet. En ekstra høy krage med dobbel lukking på jakken gir ekstra beskyttelse, og den medfølgende hetten er klar for en plutselig storm. Glidelåser fra knærne til anklene i kombinasjon med justerbare benåpninger gjør det enkelt å ta på og ta av buksene over skoene. Forsterkning med Cordura Kevlar på benendene for ekstra holdbarhet. Dette komfortable og spesialiserte regntøyet lar deg takle all slags vær for å fange fisk.
TORAYDELFY®-stoff vanntett: 10.000 mm pusteevne: 10.000.

Jeg må bare ha med Orvis sin ultralight serie. Orvis leverer alltid god kvalitet, denne serien fortjener litt oppmerksomhet. Dette er en serie med lett tøy. Enkelt å ha med, super digg å gå med. Det å kunne bytte ut vanlige vadestøvler med Orvis sine ultralight sko er gull for de som beveger seg over større avstander.

ORVIS

ULTRALIGHT VADEJAKKE

Minimalistisk, vanntett jakke i Orvis Ultralight Wading System-serienSammenrullet får jakka fint plass i en liten Day Pack. God passform og slitesterke materialer. Trelags Yttermateriale, laminert brem på hetta, tapede sømmer og vanntette glidelåser er noen stikkord. I tillegghar jakka to store frontlommer, flere praktiske lommer og D-ring bak. Jakka har fått DWR-behandling, for øvrig 100% nylon.Gir solid beskyttelse mot vær og vind, men tar minimalt med plass!

ORVIS

ULTRALIGHT VADEBUKSE

Nye moderne lettvekts vadere fra Orvis, super passform her finner vi detaljer som, redskaps fester både på bukseseler og front lommer.Vannavstøtende YKK glidlåser, ny super romslig innerlomme, klargjort for vanntett lomme som kan kjøpes løst.
Nye magnetiske sele fester, og strømlinjeformet grusbeskyttere, samt ennå smalere neoprene sokker.4-lags ultra lettvekts nylon materialer.

ORVIS

ULTRALIGHT VADESKO

Svært lette sko som er ypperlige til bruk sammen med Orvis’ Ultralight Convertible Wader. Vekten går ikke på bekostning av funksjonen, disse vadeskoene er i tillegg svært motstandsdyktige mot slitasje. Mellomsålen er i EVA Vibram, noe som gir ekstra støtte. Yttersåle  i Dual durometer Vibram. Denne sålen har kanter i hardere materiale, dermed kan du “kantre” skoene for bedre grep, mens midten av sålen er i et mykere materiale, noe som er ypperlig for optimalt grep på glatt underlag

ORVIS

BUFF

En bøff har blitt helt obligatorisk for meg. Varmer godt rundt halsen, på øra når det er behov og den holder på capsen på vindfulle dager. Denne er en sval og teknisk buff med UV-beskyttelse.

PATAGONIA

Siden 1985 har Patagonia lovet 1 % av salget til bevaring og restaurering av natur. De har siden da delt ut over 140 millioner dollar til nasjonale og internasjonale grasrotmiljøgrupper som gjør en forskjell i lokalsamfunnene. I 2002 opprettet grunnlegger av Patagonia, Yvon Chouinard, og Craig Mathews, eier av Blue Ribbon Flies, et non-profit selskap for å oppmuntre andre virksomheter til å gjøre det samme. ArcticSilver her i Norge er med på dette prosjektet og de har valgt Rosareke Foreningen For Sjøørretens Venner som deres mottager. Vi er veldig stolte av dette og setter stor pris på en slik anerkjennelse for jobben vi gjør for sjøørreten. Det skal nevnes at Patagonia lager klær av meget god kvalitet, de er også beviste i sitt forhold til bærekraft.

1% for the PLANET NORGE

ArcticSilver var den første Europeiske fluefiske merke som ble med i Patagonia sitt bærekraftsmål 1% for the planet program. ArcticSilver med sine ambassadører valgte Rosareke Foreningen for sjøørretens venner som mottager. Rosareke Foreningen For Sjøørretens venner mottar en gang i året en donasjon fra ArcticSilver øremerket til arbeidet vi legger ned i sjøørretbekkene. Tusen takk for støtten

PATAGONIA

RIVER SALT VADEJAKKE

Patagonia River Salt Jkt er en ekstremt slitesterk vadejakke til den seriøse elvefisker. Vadejakke i 4-lags vanntett/pustende H2No® Performance Standard for maksimal beskyttelse mot elementene. Patagonia River Salt Jacket er en tøff, vanntett og slitesterk vadejakke med praktiske detaljer for fluefiske. Den er laget i det ekstremt slitesterke og pustende materialet H2No® Performance og behandlet med DWR (durable water repellent) for å gjøre den ekstra motstandsdyktig mot vann.

PATAGONIA

SKEENA RIVER VADEBUKSE

Patagonia Skeena River Waders er en meget allsidige, lett og funksjonsrik H2No® Performance Standard vadere designet for et bredt spekter av fiske scenarier – fra små bekker til store elver. 

 • Produsert i kraftig 4 lags H2No fra føtter til livet for mest mulig slitestyrke 
 • Standard 4 lag H2No fra livet og opp
 • 3mm neopren føtter med patentert innvendig ull lag
 • Stor brystlomme med nylon stretch mesh lining og 6,4 oz polyester børstet tricot for varme.
 • Innvendig vanntett lomme

PATAGONIA

SWIFTCURRENT VADEBUKSE

Patagonia M’s Swiftcurrent Waders er en allsidig og perfekt vadebukse for enhver situasjon der det ikke er behov for en brystvader eller å vade dypt. 

 • Patagonia M’s Swiftcurrent Waders er produsert i en 4-lags konstruksjon H2No™ Performance Standard materiale
 • Holdbar H2No™ Performance Standard resirkulert polyester mikrofiberskall med vanntett/pustende barriere og en DWR-overflate (holdbart vannavstøtende)
 • Formsyd og med enkel søm-konstruksjon for økt holdbarhet, bevegelighet og komfort
 • Sømløs vadesokk teknologi produsert i neoprene
 • Fastmonterte grusbeskyttere
 • Elastisk vadebelte

PATAGONIA

FOOT TRACKTOR VADESKO

Patagonia Foot Tractor Wading Boots-Sticky Rubber hører innunder en serie vadesko laget på Danner fabrikken i USA, Portland Oregon og mener selv at dette er den siste vadeskoen du trenger. Støvlene er vanvittig robuste og slitesterke, uten at vekten er skremmende eller komforten glemt. Disse skoene sitter som støpt på foten, og Vibram® sin Idrogirp såle er spesiallaget for bruk i det våte element og gir et fantastisk godt grep.

 • Overdel er fri for padding for raskere tørking
 • God drenering med dreneringshull på sidene
 • Materiale innside: 67& polyester, 33% Nylon
 • Yttersåle: Vibram® Idrogirp, klargjort for studs
 • Materiale hoveddel: Skinn med 1000D Nylon paneler

VISION

NALLE FLEECE

Vision Nalle fleece overall er en myk og varm fleeceoverall – perfekt til å ha under vadebuksene en kald dag på fisketur. Passformen er god og det er stretch-partier der det er nøvendig – som gjør bevegeligheten upåklagelig 

Rull til toppen