Loppesirkus er morsomt!

Jeg bruker ofte meget små fluer i mitt sjøørretfiske, lopper, små reker, mysis og andre små raringer. De er effektive, lette å kaste med og de kroker meget godt. Vinter, tidlig vår eller høst på grunnene er disse noe av det giftigste du kan fiske med!

Her med øynene plassert bak.

Som nevnt tidligere er jeg langt i fra noen habil fluebinder men jeg prøver etter beste evne. Det jeg fokuserer på er bevegelse, farge og størrelse. Flua jeg nå skal vise frem nå er en loppe / mysis variant som er meget enkel å binde. Her er den presentert i UV Tan, den er også meget bra i oransje og selvfølgelig rosa.  Du kan godt binde denne på rett krok feks en Ahrex NS 122  men absolutt best i en curved variant. Jeg kaller denne flua  for Toreloppa 🙂

Material liste Toreloppa

 • Berkley octopus, Mustad C47S D  eller Ahrex curved gammarus. str-8-10.
 • Naturlig grizzly fjær hvor du bruker de nederste og myke marabou fjærene.
 • Ice dub salmon pink, orange eller som her Uv tan ice dub. Det er viktig at det er UV dubbing, den gir riktig effekt i vannet.
 • Tinsel flash eller Crystal flash i valgfri farge.
 • Kuleøyne i sølv eller sort i str S og M

Fisketips Toreloppa

Poenget med denne loppa er en liten og litt tung variant som kan strekke ut en lang fortom. Øynene tunge slik at loppa får en dykkende bevegelse. Jeg binder denne flue med øynene plassert foran og varianter med øynene plassert bak eller i midten. Med øynene plassert foran ser den ut som et lite fiskeyngel, med øynene bak ei lita loppe eller en reke. Årsaken til at dubbingen er børstet godt er fordi jeg vil ha litt bevegelse i kroppen. Jeg vil og ha en litt sånn gjennomsiktig utseende i vannet. Det er en liten men levende flue. Spesielt giftig på vakende sjøørret. Da bruker jeg en lang fortom / spiss ca 2 stanglengder eller mer, tykkelse maks 0,18. Med lang spiss kan jeg presentere loppa ved og over vaket uten å skremme fisken. Med flyteline så bruker jeg ofte små og litt trege inntrekk. Fiksen tar ofte i det flua detter nedover i vannlaget altså når jeg ikke rører fluelina. Med en flyteline så ser man nappet og det er da lettere å tilpasse tilslaget. Altså en flott vinterlue vinterstid, tidlig vår og høst, vakende fisk. Jeg bruker også denne flua midt på sommeren i strømsund. Da kaster jeg på tvers av strømmen, strammer opp lina og lar strømmen ta fra med seg flua i vannet. Her må du være obs på napp og presis i tilslaget. Intermediate line fungerer godt til dette fisket.

Bindebeskrivelse Toreloppa

Varianten jeg binder her er med en liten Berkley octopus krok. På denne har jeg plassert øynene nesten i senter på flua. På denne kroken syntes jeg den svømmer best slik. Når jeg bruker Ahrex gamarus krok eller Mustad shrimp så plasserer jeg øynene enten langt bak eller foran på kroken.

1: Bind på de myke marabou fjærene.
2: Fest på et par strimler med Tinsel flash eller Crystal flash
3: Fest kuleøynene godt rett over krokspiss.
4: Dubb kroppen med tapering som vist på bildet.
5: Dra ut noen fibre nede og børst fluen godt.
Toreloppa er ferdig 🙂
Her er noen forskjellige varianter av Toreloppa
Når flua er børstet godt vil den få en meget god fasong i vannet.

Bli rosareke medlem!

Du kan nå hjelpe sjøørreten og samtidig spare penger på fiskeutsyr! Meld deg inn som rosareke medlem og mota rabatt på dine kjøp hos SkittFiske!

Les mer om prosjektet her

Rosareke lanserer en nyhet.

Støtt Rosareke i arbeidet for sjøørreten

Nå er vi i gang!

Les også!

Følg Rosareke på Facebook og YouTube

Rosareke Facebook
Rosareke YouTube
Rosareke Instagram

2 thoughts to “Bindebeskrivelse Toreloppa

 • Alexander

  Flott side og mye interessant om favoritt fisken ørreten 🙂 knall flott side er det også, bra jobba 🙂

  Svar
  • Bjørn Tore Kjølholt

   Takk for det Alexander og takk det samme 🙂 Sjekker govannet støtt og stadig, veldig flott side! Vi får teame opp en dag 🙂

   Svar

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.