BOMBARDA

SJØØRRETFISKE MED BOMBARDA

Mye av det som gjør sportsfiske så spennende er alle de forskjellige teknikkene og type agn man kan bruke. Man utvikler seg hele tiden, prøver, feiler og noen ganger lykkes. Om jeg skal dra frem et kinderegg innen sportsfiske så må det være bombardafiske. Bombarda er den mest allsidige fiskemetode jeg vet om. Med en bombardadupp kan du presentere nesten hva som helst av agn. Sluker, spinnere, naturlig agn, fluer, gummibaits eller woblere. Du kan fiske i overflaten på bunnen eller midt i vannlaget. Alt dette med en fantastisk rekkevidde. Det er ikke rart dette fisket er populært.

Sjøørret fanget med bombarda dupp.

BOMBARDASTENGER

En god haspelstang til bombardafiske er ei stang som er godt designet til det den skal brukes til. Stanga må ha litt lengde, 11-13 fot er ofte brukt. Tidligere var stenger som dette tunge og kraftige, designet til laksefiske med tunge dupper. Husker min første bombardastang. Den var en 13 fot shimano stang med ei slukvekt 20-60 gram eller noe i den duren. Alt for kraftig og alt for tung. Den tiden har heldigvis forandret seg. Nå har vi lange slanke og spesialdesignede stenger til nettop vårt bruk, sjøørretfiske i sjøen. Stengene er slanke og har en slikvekt tilpasset de duppene vi bruker. Her skal jeg presentere noen flotte alternativer.

DAIWA

SILVERCREEK SEATROUT

Jeg har en Silvercreek på 11 fot med en slukvekt på 10-35gram. For en fantastisk stang dette er. Stanga er lett, perfekt balansert, rask men samtidig en dyp aksjon. Det å ha en stang med en litt dyp aksjon når man fisker med bombarda er meget behagelig, den skal jo være god å kjøre fisk på også. Stanga er samtidig rask nok til meget lange kast. Håndtaket har helt riktig lengde, flott og tynn klinge. Er vektet opp til 35 gram, det er i det meste laget syntes jeg. Men erfaring er at denne stanga trives med dupper opp til maks 25gram. Passer meg perfekt da jeg sjeldent bruker tyngre dupper en 20-25 gram. Kommer også i en 13 foter med en slukvekt på 7-30gram, denne virker spennende. Pris ca 1300,-

SAVAGEGEAR

PARABELLUM

Savage Gear Parabellum har blitt en veldig populær stang-serie i resten av Europa. Hver stang er håndbygd og gjennomgår en streng kvalitetskontroll. Parabellum er en klassisk og elegant stang-serie som passer til de fleste fiskesituasjoner, enten det er sluk eller dupp. Produsert i Toray karbon med Coil Control Guides for presise og lange kast, utstyrt med komfortable TPE håndtak med Alien lock Down R/S og dobbel Lock snellefeste. Stenge er medium til rask aksjon. Dette er en meget god stang. Anbefalt variant er 10,6 foteren eller 11,4 fots utgaven. Pris ca 2300,-

  • Toray karbon
  • Sin Coil Control Guides
  • Alien lock Down R/S
  • TPE håndtak uten minne
  • Ready to Fisk deluxe stangpose

WESTIN

W3 SPIN

Andre generasjon W3 Spin 4-delt er fullpakket med teknologi som setter nye målestokker i ytelse til utrolig verdi. Resultatet er superfølsomme fiskestenger som også er ekstremt sterke og med forbedret holdbarhet. Disse stengene er laget av Westins eksklusive Torayca® High Performance Carbon og kombinert med høykvalitets snellefester, ringer og eksklusive håndtak i full lengde. Denne serien med W3 spinnestenger har 4 deler for enkel og problemfri transport og lagring, perfekt når du beveger deg mellom forskjellige fiskeplassene. Må si jeg virkelig digger designet på denne fiskestanga. Nydelig splitthåndtak, flere bombardastenger burde ha dette. 11,3 fot slukvekt 7 til 30 gram er perfekt. Denne har jeg trua på. Pris ca 1800,-

ABU GARCIA

SÖLV AG2

NYHET! The new Abu SÖLV AG2 range is part of a brand new concept that has been especially designed for the specialized seatrout anglers. With a range of 5 different models, there is a model that suits every type of seatrout fishing. The whole range has been developed with the best seatrout anglers around Europe, resulting in unique action rods that are extremely lightweight but have incredible casting properties but still plenty of enough flex to ensures you of not dropping the fish during the fight. The 3pcs construction makes sure that you can easily transport the rod in your car or even in your backpack in the velvet rod sleeve that comes with each rod.  Kommer I to spennende utgaver. 10.5 fot og en 11 foter.

FABRIKANT SKITTFISKE

HASPELSNELLER

Her et noen utvalgte og meget gode haspelsneller. Til bombarda anbefaler jeg sneller i størrelse 2000/2500. Jeg liker haspelsneller som ligger sånn midt på treet i pris. For et par / tre tusen kroner så får man ofte sneller som kan måle seg med de som koster dobbelt så mye. Disse alternativene er alle meget gode.

DAIWA

NINJA LT

Daiwa Ninja LT er den mest kjøpte LT-snellen i sin klasse. Og nå er den tilgjengelig som forhåndsspolet med J-Braid X4 gul multifilament line. Et ekteskap av slitestyrke og letthet i en snelle med en forestilling som gir uslåelig valuta for pengene. Den høyteknologiske interne mekanismen har et Tough Digigear-drivverk med en 150% lengre levetid enn den forrige generasjonen av Ninja. Dette er kombinert med en buet luftrotor for en fantastisk jevn og stabil innsveiving. Pris ca 800,-

DAIWA

CALIDA LT

Daiwa 18 Caldia LT har en slank profil som skjuler en forsterket mekanisk styrke i tillegg til en lav vekt. Snellen er utstyrt med Digigear som er raffinert for optimal ytelse, i tillegg til økt holdbarhet og som gjør den veldig robust. Disse fordelen forsterkes av den magnetiske Mag Sealed Oil som er en unikt Daiwa-konsept. 18 Calida LT er forsterket med en akse av rustfritt stål. Pris ca 2500,-

ABU GARCIA

REVO 2 IKE

Abu Garcia Revo Ike-serien er designet av Mike Iaconelli og inneholder kraft, komfort, hastighet og handlingen han krever av utstyret sitt!
I tillegg til de fine funksjonene, har snellen mye holdning og personlighet, akkurat som Mike Iaconelli!!Utveksling: 6.2:1. 9 stainless steel HPCR™ bearings + 1 roller bearingIntegrated. Pris ca 2900,-

FABRIKANT SKITTFISKE

DAIWA

BALLISTIC LT

Ny og påkostet utgave av Ballistic, som nå er med i LT-konseptet.(Light & Tough).Zaion-karosseriet og rotoren, kombinert med Mag Sealed, gjør denne snella til det perfekte valget for ferskvann- og saltvannsfiske. Det er 6 ulike modeller å velge i. Min favoritt er 1000 og 2000 utgavene. Pris ca 2900,-

FISKESNØRE TIL BOMBARDA

Til bombardafiske bruker jeg utelukkende multifillament. Tykkelse 0,15 til 0,20mm. Bruk gjerne en line med litt sterk farge. Når man kaster langt er det fint å ha en farget line for å se hvor duppen er hen.

OWNER

BROAD BLUE EYE

Bruker denne som fortom til mitt bombardafiske. tykkelse 0,24mm. Dette er uten tvil den beste monofilament sena jeg noen sinne har brukt. . Owner Broad Blue Eye er en fluor impregnert Hi Tech monofil sene fra Owner som er produsert i Japan. kjennetegnes som veldig myk og med lite minne. Høy brudd, knute og slitasjestyrke er også egenskaper du får med her. Anbefales!

DAIWA

J-BRAID X8

Har testet denne lina i to sesonger nå og for ei fantastisk line! Vesentlig mykere og mer behagelig å kaste med en veldig mange av konkurrentene sine multifillament liner. Jeg bruker 0,10mm til mitt lette fiske, 0,13mm til vanlig slukfiske og 0,18 til bombardafiske. Linen har vært gjennom hardtesting verden over! Alt fra store havdyp til tropiske øyer og vann har vært brukt som testbaner. J-Braid er tilgjengelig i tre farger: Chartreuse, mørk grønn og multi-farget. Den multi-fargede versjonen kommer med 5 forskjellige farger; splittet opp i 10m, 5m og 1 meters intervaller.
Avhengig av fargevalg og type er linene tilgjengelige i størrelser fra 0,10mm til 0,42mm. Tilgjengelige i forskjellige lengder.

BOMBARDADUPP

Som det meste innen fiskeutstyr er antallet varianter nesten uendelig. Det fintes bombardadupper i all verdens fasonger, størrelser og flyteevne. Jeg har prøvd mange av de og funnet min favoritt. For de som har fulgt meg en stund så har de sikkert notert seg bombardaduppen INNO. Jeg mener dette er verdens beste bombardadupp. Designet av en Danske som er en ivrig sjøørretfisker. Jeg vil kun anbefale forskjellige varianter av INNO da jeg mener du ikke trenger andre merker en dette. Men som mye annet her er det personlige preferanser, prøv gjerne noe annet. ABU Garcia sine varianter er meget gode.

INNO

INNO BOMBARDA

INNO-Bombarda er en eggformet dupp med en pinne igjennom (INNO stick). Det spesielle med denne duppen er at pinnen peker mot agnet, dette er motsatt av det som er vanlig. Fordelen er at dette er at fortommen i mye mindre grad henger seg opp. Den spesielle formen på duppen gjør at du kan opprettholde stor hastighet i vannet før den bryter overflaten. Duppene kommer i flyt, slow intemediate, intermediate og synk. De jeg bruker mest til mitt fiske er flyt 15 gram, intermediate 18 gram og slow intermediate 16 gram. Har også noen intermediate og slow intermediate i 22 og 25 gram for dager der det blåses mye.

INNO

INNO CLICK

INNO Click har vunnet tester i Norge, Danmark, Sverige og Tyskland. NO TANGLE JUST FISH. Denne duppen har to pinner der den lengste vender mot snella, motsatt av den eggformede over. Formen er mer lik de klassiske rombeformede duppene, kaster hinsides langt. En fantastisk dupp der du virkelig har behov for maks rekkevidde. Går litt fortere opp i overflaten ved rask innsveiving. Kommer i flyt, slow intermediate, intermediate og synk. Jeg bruker slow intermediate i 16 og 22gram. Intermediate i 18 og 25 gram.

HENGER I DUPPEN

Her er det bare å slå seg løs, bruk fantasien og kreativiteten, stort sett det meste kan hektes på. Pass dog på vekten, mer en et par tre gram blir fort litt tungt. Jeg bruker for det meste fluer og tunefluer til mitt fiske. Tidlig på året syntes jeg det er morsomt med en dupp som flyter og en Gulp børstemark dinglende etter. Her er litt anbefalt bombarda godsaker.

INNO

SJØØRRETFLUER

Et flott sett med 16 gode sjøørretfluer i en vanntett boks. Fluene er i god kvalitet. Her har du alle de nødvendige fluene for å komme gang med sjøørretfiske. Liker at en del av de er fortynget. Det å ha litt vekt på flua er bra da de strekker fortommen på en god måte. Et flott sett alle bombardafiskere burde ha i fiskeveska si

Pris inkludert boks 239,-

INNO

TUBEFLUESETT

Dette settet er jeg meget glad i. Her har du alt du trenger for å komme igang. Det å fiske med tubefluer er nok min favoritt innen dette fisket. Her kan du bruke teknikker som Rapala Rig og L Rig oppsett. Veiledning medfølger. Tubefluer av meget god kvalitet, en meget god boks, Owner treblekroker med mer er med i dette settet.

Pris inkludert boks 239,-

INNO

KYSTFLUESETT

Her har bombardashop satt sammen et startsett. Inneholder fluer, boks og dupper. En flott start for de som vil prøve dette fisket. Kjøp gjerne med noen ekstra treblekroker, ekstra fluer, duppstoppere og annet tilbehør.

Pris inkludert boks 320,-

INNO

KYSTFLUESETT INNO KLIKK

Her har bombardashop satt sammen et startsett. Inneholder fluer, boks og dupper. En flott start for de som vil prøve dette fisket. Kjøp gjerne med noen ekstra treblekroker, ekstra fluer, duppstoppere og annet tilbehør.

Pris inkludert boks 360,-

SJØØRRETFLUER

Her lister jeg opp noen av de fluene jeg bruker mest. Du bør ikke ha alle i boksen, det viktigste er å ha en liten variasjon. En god kombinasjon er et par pattegriser, et par lopper, vaskebjørn og et par silde og brisling imitasjoner. Har du denne variasjonen i boksen er du rustet til de fleste situasjoner.

SJØØRRETFLUER

PATTEGRISEN

Pattegrisen i rosa og orange er mulig det sikreste kort til fangst. Jeg fisker stort sett med små varianter Str 10 og 12. Men dette er litt smak og behag, den mest brukte er vel i Str 6.

SJØØRRETFLUER

MYSIS SPESIAL RUNARS CDC REKE

To meget gode fluer spesielt på kresen og økende sjøørret. Fiskes sakte, helst med litt lengde på fortomen. Kan og brukes med lett utstyr og flyteline.

SJØØRRETFLUER

VASKEBJØRN SANDORMEN

To meget gode fluer som kan brukes hele året. Har du disse to pluss et par pattegriser så har du til de fleste situasjoner.

SJØØRRETFLUER

KOPPERBASSEN CHENILLE REKEN

Sjøørreten digger smågodterier! Danskene sier at man kan klare seg kun med kopperbassen, det sier litt om hvor populær den flua er. Jeg kan egentlig klare meg (nesten) kun med Chenille reka.

SJØØRRETFLUER

JIGGY & TOBISEN

Man bør absolutt ha med et par fiske imitasjoner i boksen. Når sjøørreten jakter sild eller brisling er en av disse et riktig valg. Kan fiskes med et godt tempo. Velg farge og Str etter eget ønske. Giftige saker!

LES OGSÅ

Skroll til toppen