Kan man finne opp en ny dupp til sjøørret fiske?
Inno bombarda dupp
Inno bombarda

Som presentert tidligere i denne blogg er jeg en ivrig bombarda fisker. Her har jeg funnet mine favoritt dupper og satt de opp slik de passer meg og mitt fiske. Har i en årrekke brukt det samme utstyret. Klassisk ABU bombarda dupp som jeg har rigget med en gjennomgående line med gummiperler og tappert fortom. Se denne side: Hvordan fiske med bombarda dupp

Men så kom Nyheten INNO Bombarda..

Må innrømme at jeg var litt skeptisk til denne Inno duppen. Av utseende så er den litt klumpete. Den har ikke et gjennomgående rør som de klassiske duppene og den er mye kortere. Min første formening var at denne ville kaste kortere, gå tyngre i vannet og fortommen ville henge seg fast i hovedsnøre.

Inno bombarda dupp
Inno bombarda dupp

Men man har jo lært at man ikke skal dømme ut i fra utseende. Har nå noen tusen kast med denne duppen og jeg er overbevist! Den kaster like godt, den går meget bra i vannet og fortommen henger seg ikke fast i hovedlinen.  Jeg har faktisk kuttet ut min taperte fortom. Nå tar jeg bare 3-4 meter 0.20 fluor og binder den rett på duppen, eller INNO sticken som det heter.  En annen ting jeg har merket meg og denne er viktig er gange i vannet. Med en intermediate dupp kan jeg nå sveive inn mye fortere før duppen bryter overflaten. Dette gjør en dramatisk forskjell i fisket!!

Inno bombarda dupp
Inno bombarda dupp
Min nye favoritt dupp!

Som vist på bildet over så har jeg kjøpt inn en del forskjellige utgaver av INNO duppen. Flyt, intermediate og synk. Jeg bruker alle til mitt fiske etter sjøørret.

 • Flyt bruker jeg til små fluer på grunne områder. Da med orange stick slik jeg kan se de minste napp, vekt på dupp 15 og 20gr.
 • Intermediate er nok den jeg bruker mest. Vekt på dupp 18 og 30gr. 18 i grunne områder med små fluer og 30gr når jeg skal langt ut eller med større fluer som streamere.
 • Synk.  Perfekt i den varme perioden når fisken går litt dypt. Eller på dager hvor det blåser og er litt sjø. Bruker stort sett 27 og 35gr.

Kvaliteten på duppene er av beste sort! Etter så mange kast har ingen gått i stykker. INNO sticken virker litt pinglete men den holder, holder i massevis! Her er det en bruddstyrke som er langt forbi ditt snøre eller fortom.

Nyhet slow intermediate!

Har merket meg en nyhet på siden og det er slow intermediate. Dette virker spennende. Vanlig intermediate kan by på utfordringer om man skal fiske sakte på de grunne områdene. Denne har en synke hastighet på ca en meter på 8 sekunder.. Ca halvparten mot en vanlig intermediate. Har bestilt meg et par av denne  🙂  Kommer i vekter på 16, 22 og 28 gr.

Inno bombarda dupp
Inno bombarda dupp
Sjekk ut denne guide på www.bombardashop.com!

Her kan dere se hvor mange flotte bruksområder denne duppen har.Guide for the choice of INNO Bombarda and tying

Min erfaring er gode priser og rask levering. En profesjonell side laget av og for sportsfiskere. Støtt opp vi har alle behov for slike folk som tør å tenke utenfor boksen!

Inno bombarda dupp
Flott dag på Hvaler. Fiske etter sjøørret

Min anbefaling av stang. Ron Thompson Seatrout stick 11,2 fot

Ron Thompson Specialist sjøørret

Video presentasjon, bombardafiske!

Informasjon og lenker

Er det noe dere lurer på så fyr løs 🙂

Hilsen fra hvaler

Hvaler

20 thoughts to “Dagens test – INNO Bombarda.

 • Ståle Vegard Olsen

  Vel, du har i allefall overbevist meg om at dette er ett bra produkt 🙂

  Jeg har tidligere tulla rundt med en 9 fot stang og 15 grams bombarda, men har aldri følt at det har blitt helt rett liksom, så jeg tror nok at det blir invistering i 12-13 fot stang og snelle til den, eventuelt har jeg en “Shimano Stradic CI4+ 2500 FA ” som jeg kunne ha brukt til denne typen fiske etter Sjøørret/sjørøye og eventuelt på vann etter ørret hvor jeg trenger den slags rekkevidde..

  Du tror ikke 2500 size på snella blir for grovt for denne typen fiske?

  Svar
  • Bjørn Tore Kjølholt

   Hyggelig du har sett og forhåpentligvis blitt litt klokere på dette type fiske. 11-13 fot vil jeg si. Viktig at stanga er lett bygd, feks15-30gr kastevekt. Stradic er ei fantastisk snelle. Går fint med ei 2500 snelle. Jeg bruker 0,10 multi så med ei snelle som det så er det jo bare å bygge opp litt på spolen med feks elektroteip. Litt større spole som du har er bare bra, kaster lengre

   Svar
   • Ståle

    Har vel 1,3 kilometer med 0,12 Berkeley whiplash så trenger ikke spole på tape men det er absolutt ett bra tips. Jeg har kranglet meg gjennom det som finnes av stenger i den lengden med rett slukvekt, har rett og slett lest meg blind så jeg tror jeg får for westin stanga du anbefaler i bombarda guiden din.

    Ett spørsmål bare: følger det med stangtube?

    Sånn ellers: kurs for en bra blogg ☺

    Svar
    • Bjørn Tore Kjølholt

     Hehe ja da har du så det holder 🙂
     Den westin stanga er strålende!!

     Svar
 • Pingback: Hvordan fiske med bombarda dupp – Guide | RosaReke.no – Sjøørret blogg – Bjørn Tore Kjølholt

 • steffan

  Hei og takk for en interesant artikkel om bombarda har bestilt noen av inno duppene. jeg gikk til inkjøp i fjor høst av ei Skelector xcd 8-32 gram 10 fot og ei shimano stradic 1500, har ikke fått testet den ut med bombarda enda , jeg startet litt i fjor med ei enda kortere stang av dårlig kvalitet. fikk det ike helt til med den så håper det går bedre med dette utstyret. likte det at jeg kan bruke fluorn rett på duppen mindre styr mere fisking 🙂

  Svar
  • Bjørn Tore Kjølholt

   Hei Steffan,
   den stanga tror jeg blir bra. 10 fot passer INNO meget bra, fin str på snelle! Husk å stoppe duppen før den treffer vanner da strekker fortommen seg helt ut, og kast med litt høyde slik du får en fin bue.

   Svar
   • Steffan

    Hei igjen og takk for svar, jeg har kastet en del med innoen og ny stanga og det fungerer meget bra, eneste jeg sliter med er at fluorcarbon fortommen er helt elendig svak når jeg knyter den i bombardaen 🙁 virker som det blir for kvast det plastikk hullet 🙁 byttet ut den fluorn jeg kjøpte i fjor med Soldarini 0,221 6.8 kilo der blei det bedre ivertfall når jeg fester flua , Men spesielt knuten i bombardaen er elending og har testet flere forskjellige. har du noe problemer der ? vøter knuten bestandig :).

    Svar
  • Bjørn Tore Kjølholt

   Hei Steffan!
   Beklager for sent svar. Har hvert opptatt med flytting de siste 2 mnd.
   En Skelector xcd 8-32 gram på 10 fot burde passe helt perfekt! Fin str på snelle. Ja det er den store fordelen med Inno at fortommen går rett på duppen. Jeg har tidligere brukt veldig lange fortommer men har nå gått ned til ca en stanglengde. Inno duppen går så pent i vannet at lang fortomm er unødvendig. Husk bare å kast i en fin bue, helst litt høyde på duppen. Jeg stopper og duppen rett før den treffer vannet. Skitt fiske 🙂

   Svar
 • Are Hovdar

  Heisann 🙂 jeg skal snart kjøpe meg nytt fluesnøre og tror jeg går for Guideline Coastal Slow intermediate. Jeg har ei 7`er Guideline fluestang og lurer da på om jeg bør kjøpe meg WF #7`er snøre eller gå opp på WF #8. Jeg har kastet en del, men føler meg fortsatt ganske fersk som fluefisker. Jeg fisker både ørret og sjøørret.

  Svar
  • Bjørn Tore Kjølholt

   Hei Are:-)
   Det kommer jo mest an på stanga og hva slags aksjon den har. Men en 7 er stang klarer i prinsippet en klasse ned og opp og en klasse ned. Coastal snøret er faktisk litt tungt så jeg ville gått for klasse 7. Faktisk en klasse ned på lina en opp. Med 7 er du på den sikre siden. Om du ikke er av typen mega store streamere og kaster kunne sterk vind så er klasse 7 et strålende valg. Forøvrig en fantastisk line som jeg gir den beste karakter!

   Svar
 • Pingback: Læs: Bjørn Tore Kjølholt - My Blog

 • Pingback: Hvordan fiske med bombarda dupp – Ørretbombe! – Fishguide

 • Pingback: Hvordan fiske med bombarda dupp – Ørretbombe!

 • Pingback: Bombarda dupp og L-rigg – Rosareke

 • Espen

  Brukte den hvite Inno-duppen under sjøfiske i uke 18.
  La merke til at det kom en transparent miragerøyk, smelteffekt rundt duppen når den kom
  inn mot land.
  Kan det kun være temperaturforskjellen mellom saltvannet og duppen som gjør dette?

  Forøvrig hadde jeg stadig oppheng av fluorcarbon fortom opp i Sufix Gyro 0,14 lina (kjæla seg rundt lina) mulig Sufix super 21 fc i 0,35 blir noe overkill? ( stivt)

  Svar
  • Bjørn Tore Kjølholt

   Hei Espen. Ang miragerøyk så så har jeg dessverre ingen erfaring eller formening om hva det kan være. Interessant, kan det være alger type morild mon tro?
   0,35 er i drøyeste laget. 0,30 max o,23 og 0,27 er min favoritt. Om du får oppheng så juster kastet ditt. Enten så kaster du for høyt eller for lavt. Typ en bue som en regnbue er fint. Gjør du dette rett så henger den seg sjeldent opp.

   Svar
 • Pingback: Bombarda dupp og L - rigg - Dødelig effektivt! – Rosareke

 • Niklas

  Hei,

  Super artikkel. Men når du bruker innbo bombarda etter sjøørret. Har du fortommen bak duppen? Altså at duppen kommer først opp av vannet, og flua til sist? Mener jeg har sett litt forskjellig på akkurat det der.

  Svar
  • Bjørn Tore Kjølholt

   Hei Niklas. Ja det er riktig fortom og flua bak duppen. Det er dette bombarda duppene er designet til. Selvfølgelig kan man ha flue foran men da ville jeg nok heller brukt en klassisk kastedupp

   Svar

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.