DORGEFISKE

Her er noen tips om utstyr som er kjekt å ha for de som liker å dorge etter sjøørret. Jeg syntes dette er en veldig behagelig form for fiske. Mange ganger bruker jeg dorging for å finne nye fiskeplasser. Hva er vel bedre en å sitte i ro og fred med en kaffekopp, vente i spenning på at stanga skal bøye seg.

STANG & SNELLE

Man kan selvfølgelig bruke haspelstanga når man dorger, ofte så gjør jeg det. Men jeg foretrekker en spinn stang med en multiplikator snelle. Helst en snelle med litt høy utveksling. Liker stanglengder fra 6-8 fot. Bruker mye lette agn så for min del er de litt lettere stengene å foretrekke, 10-30 gram en plass. Dorger du etter større fisk eller med tyngre woblere bør du vurdere en stang med en litt høyere slukvekt.

ABU GARCIA

REVO SX

Revo SX er en hardfør og smidig snelle for problemfritt fiske.

Akkurat som på Revo STX er det høy presisjon i detaljene. Solide lettvekts-komponenterog kast- og bremseegenskaper du vil sette pris på når det drar seg til. Med 8 kulelagre av rustfritt stål og en kullfiberkropp av beste slag.

DAIWA

PROREX PE SV

PROREX PE SV TW 100 er designet for tynne multifilament snører, og det er den perfekte snellen for abbor- og gjørsfiske eller ørret og røye. Snørekapasiteten er optimalisert for multifilament fra 0,10 mm til 0,16 mm. Denne spolen vil ta 150m med 0,13mm J-Braid eller 130m med 0,16mm J-Braid. Med andre ord akkurat det du trenger. En annen fin funksjon for tynne snører er høyhastighets T-Wing System. Jevn påspoling som beveger seg raskere fra side til side, forhindrer “snøregraving” på en spole

ABU GARCIA

VENDETTA SPINNING

Jeg har og bruker denne i 5-25grams utgaven. En aldeles strålende stang. Bruker den til dorging etter sjøørret og til litt flyndrefiske. Har og brukt den på mine turer nordover. Var en morsom opplevelse å dra 10+ kg torsker på denne 🙂 Kommer også i en 30-60 grams utgave.

DAIWA

PROREX X BATE

Jeg liker litt lette stenger til mitt fiske. I dette tilfellet er mitt valg 3.21 grams utgaven. For de som fisker med litt større agn og vil ha en stang de kan bruke til litt lett havfiske vil varianten 40-80gram være et godt valg.

DAIWA

J-BRAID X8

Har testet denne lina i to sesonger nå og for ei fantastisk line! Vesentlig mykere og mer behagelig å kaste med en veldig mange av konkurrentene sine multifillament liner. Jeg bruker 0,10mm til mitt lette fiske, 0,13mm til vanlig slukfiske og 0,18 til bombardafiske og dorging. Linen har vært gjennom hardtesting verden over! Alt fra store havdyp til tropiske øyer og vann har vært brukt som testbaner. J-Braid er tilgjengelig i tre farger: Chartreuse, mørk grønn og multi-farget. Den multi-fargede versjonen kommer med 5 forskjellige farger; splittet opp i 10m, 5m og 1 meters intervaller.
Avhengig av fargevalg og type er linene tilgjengelige i størrelser fra 0,10mm til 0,42mm. Tilgjengelige i forskjellige lengder.

MC LEAN

HÅV MED VEKT

Det å ha en langskaftet håv i båten er en nødvendighet. Dette er håven for de som virkelig vil dra på med litt luksus 🙂

WIGLER

STANGHOLDER

Disse passer godt til mindre båter og til kano. Stanga sitter meget godt. Enkel å ta av og på.

WIGLER

STANGHOLDER

Enkel og grei stangholder med flere forskjellige fester. Jeg har en slik på begge sider av båten.

DAM

STANGHOLDER

Det å bruke RAM fester i båten er ganske så lurt. Solide fester man med enkelt kan bytte ut til foskjellige type feste anordninger. Denne triple stangholderen til RAM er meget praktisk.

BERKLEY

STANGHOLDER

Denne stangholderen har jeg hatt i båten i mange år. Bruker den også inne i boden for å ha en plass å stable stenger. Meget praktisk. Biltema sin variant er faktisk ganske så god.

Skroll til toppen