Bombarda fiske 2.0

En av mine mest populære innlegg omhandler bombarda fiske. Av god grunn spør du meg. Det er enkelt, billig og du kan bruke din vanlige slukstang. Ved siden av dette så er bombarda fiske killer effektivt! I dette innlegget skal jeg vise dere noen spennende varianter.

Bjørn Tore Kjølholt

En liten forsmak av hva som kommer..

For et par år siden satt jeg sammen en liten video som skulle fungere som en enkel guide inn i bombarda fiske. Denne ble rask meget populær. Senere i år vil jeg presentere en ny video og guide her på bloggen. Denne gangen en langt mer omfattende utgave som på en bedre måte vil vise de utrolige mulighetene denne duppen kan gi. Jeg hopper over flue denne gangen og går videre med andre spennende løsninger.

Her er videoen jeg satt sammen i 2015.

Bombarda er kanskje sjøørreten sin verste fiende?

Med sin utrolige rekkevidde, dybde variasjon og rolige gange i vannet så er det nesten bare fantasien som setter grenser på hva du kan feste i enden av en slik dupp.  Jeg vil her vise noen av de produktene jeg allerede har testet og som står på agendaen for 2017.

Først ut er noen meget spennende soft bates. 

Denne reka heter TPE FLY SHRIMP. 5 cm lang og veier 2,65 gram. Kan fiskes begge veier og fortynges med en spesialkrok forkledd som en rognsekk.
Savage Gear 3D TPE Mayfly Nymph 5cm 2,5 gram. Kan festes rett på krok eller et lige jigghode. Spennede med UV trigger!
Litt større varianter, meget spennende!

Alle disse eksemplene imiterer godt i utseende og bevegelse. Greit may fly er nok ment for ferskvann men min erfaring er at de fungerer like godt som ei reke imitasjon til sjøørret.  Mini Ragworm (børstemark) kan brukes med eller uten hode. Velg for eksempel en  bombarda dupp som flyter i kombinasjon med jigg hode. Da kan du få den til å danse opp og ned i vannet.  Berkley med sin fantastiske GULP serie er super giftig!

Gulp børstemark kommer i flere lengder og farger. Dette produktet er rene svartedauen. Kan nesten regnes som å jukse. har farge lukt og bevegelse!

Enda et ferskvanns produkt som kan konverteres til saltvann. Denne skal vel imitere fjærmygglarver men hvorfor ikke bruke den som ei lita loppe etter sjøørret. Ta av ca 3 cm og fest den på en liten krok i str 8 eller 10. velg en lett bombarda dupp og fisk sakte inne på grunna.

Disse kan festet på et lite jigg hode eller rett på krok. Fisker utrolig bra! Tips er det dårlig sikt sats på lukt!

Mulighetene bare fortsetter og fortsetter!

Ved siden av soft bates så finnes det utrolig mange fine muligheter som for eksempel spinnere , sluker og wobblere.

Dette er ABU Droppen i 4 gram. Spinnere i sjøen fungerer faktisk meget bra. Dårlig sikt så har du med denne lyd og vibrasjon. Kan og trigge på dager fisket er tregt. Med bombarda får du endelig god rekkevidde på spinneren 🙂
ABU Garcia Tormentor i flyt. vekt 3 gram.

Wobblere er som de fleste vet noe av det mest effektive verktøyet vi har. Det sikker mange har merket seg er og begrensningen innen rekkevidde. Dette kan du løse med bombarda og noen meget lette wobblere som feks denne på kun 3 gram. Min favoritt er wobblere som flyter. Da kan jeg variere mye mer i fisket og ta pauser uten at det synker til bunnen. Flott om du ser sjøørreten vandrer i ring. Kast ut og vent til den kommer.

Sist ut i denne omgang er en variant fra Sebile som heter Fast Cast. En flott sluk som kommer med vekter helt ned i 4 gram som er perfekt til bombarda.

Følg med videre!

Jeg har nå vist dere noen av de muligheter som ligger der ute. Som sagt så kommer det snart en ny video og et blogg  innlegg som viser i bilder og forklaring om hvordan man bruker disse forskjellige løsningene. Jeg kommer og til å bruke disse agnene til et annet type fiske. Et fiske som jeg vet veldig mange har tenk på og det er ultralett (UL) fiske etter sjøørret!  UL fisket er fantatisk! Gled dere 🙂

Så stay tuned denne våren vil by på mange spennende teknikker.

Nyt vinteren må den snart ta kvelden 🙂

Følg Rosareke på Facebook, trykk og lik siden!

11 hendelser på “En dupp – enorme muligheter!”

  1. Hei Joakim,
   Så hyggelig at det har gitt inspirasjon. Slike tilbakemeldinger varmet et fiske hjerte 🙂
   Om det fungerer så kom gjerne med en tilbakemelding. Håper det gir fisk i nettet!
   Skitt fiske og ha en riktig god helg 🙂
   Bjørn Tore

 1. Hei, Bjørn Tore!
  Vurderer å ta en liten tur ut på Hvaler for å teste bombardaen i morgen. Noen plasser du har ekstra tro på på denne årstiden?

  1. Hei,
   Har ikke fått hvert så mye ute den siste tiden så da må jeg skyte litt fra hofta.. skibstasand og nordover til døvika burde nok være et ok råd. Her pleier det å levere godt på denne årstiden. Om det ikke er fisk her så beveg deg mot bredengkilen og løkkebukta . Prøv og rundt store ingerholmen. Da har du flere muligheter og lite kjøring.
   Skitt Fiske og si gjerne i fra om du får noe

   1. Ble en liten tur til Skipstadsand og Døvika i går, men ble dessverre ikke noe fisk. Prøver igjen neste helg, men muligens litt nordover på øya. Satser på bedre fiskelykke da 🙂

 2. Kun 2 følge fisk etter kobber sluk 15g . Ikke no på dupp å flue . Og dette er i fra Karlsøyæ Torsnes Kjeppingæne fin tur tros litt snø

 3. Bjørn Erik Weholt

  Hei Bjørn Tore. Prøvde å fiske etter sjøørret med mine nye bombard som jeg kjøpte på nettet fra Danmark. Brukte intermidiet. Synes disse sank hurtigere enn de gamle vanlige typen. Forsøkte også slow interm. Følte at jeg kunne fiske mer riktig med denne . Kunne sveive saktere inn uten at utstyret sank til bunns. Brukte div. Reke imitasjoner uten hell. De nye bombardene 23 GR. Er jo ganske store i diameter . De skyver mye vann foran seg når de sveives inn. Kan de skremme fisken mer en de gamle.? Hadde ingen følge fisk heller denne dagen. Fisket i grunnt brakkvann og dypere blandet holmer og skjær. Mvh Basse

  1. Hei Basse!
   Ja Inno duppene har en ganske stor diameter men de skremmer verken mer eller mindre, det er ihvertfall ikke min erfaring. Ja intermediate utgaven synker ganske fort. Jeg bruker den vanelige intermediate duppen når det er litt varmt i vannet, siden den synker fort kan man bruke litt hastighet på det. Den slow intermediate er perfekt nå tidlig på sesongen når fisken er litt treg og man må fiske sakte. Den er også fin på veldig grunt vann. Bruker henholdsvis 18 gram intermediate og 16 gram i slow intermediate.
   Neste gang Basse så sitter drømmefisken en eller annen plass mellom holmer og skjær 🙂
   Skitt fiske Bjørn Tore!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen