Prosjekt: Båt til sjøørretfiske
Jeg har lenge hvert på jakt etter egen båt til sjøørretfiske. En båt som har den riktige størrelse, layout og som lar seg spesialtilpasse til formålet. Nå har jeg hvert heldig da en god venn kom over et veldig lovende prosjekt. Båten er en Ryds 440GT, den perfekte fiskemaskin!
Rosareke har nå adresse på Kirkøy, Hvaler 🙂
Det har hvert en stund siden forrige innlegg her på bloggen. Årsaken til det er at jeg nå har flyttet fra Fredrikstad og hjem til Kirkøy, Hvaler.
Ryds 440GT en sjøørret maskin!
Det er mange fine båter der ute og de har alle sine spesielle egenskaper. Det jeg har hvert på jakt etter er en båt som går lett i vannet men samtidig klarer litt sjø. Den bør ikke være for stor da den skal brukes blant holmer og skjær. Denne er på 13,5 fot og passer perfekt til to som fisker samtidig. Den planer med 4 pers for transport. En viktig egenskap for meg har hvert en plattform foran til å fiske fra. Denne båten har det og som bonus har den også en liten plattform bak. Perfekt til fluefiske! Båten er og selvlensende som er et stort pluss. Vindskjerm er kjekt å ha for de kalde dager.
Prosjektet. Utvendig reparasjon.
Båten var et prosjekt hvor de tidligere eieren hadde gitt opp. Flere hull i bunn, løse rekkestøtter, pullerter, løs fenderlist og mange små lekkasjer innvendig . Det elektriske var også ødelagt eller manglende. Rett og slett en perfekt oppgave 🙂
Da var det bare å få båten inn, snu den rundt og starte jobben med å tette hull. Heldigvis så var store deler av grunnjobben allerede gjort av tidligere eier. Området rundt skadene var slipt ned. Nå var det bare å gyve løs på jobben med polyester, duk og gelcoat sparkel.
Prosjektet. Innvendig reparasjon.
Nå som båten er tett utvendig så var det å få snudd den rundt å starte innvendig. Dette er jo et selvlensende skrog så her er det viktig å finne alle små lekkasjer innvendig. Jeg måtte faktisk ut med alle skruer i hele båten. Inn med nye skruer og tette med sikaflex. Rekke støttene var løse og festene ødelagt. Heldigvis kunne jeg bare flytte rekkestøttene 2 cm fremover, tette gamle fester og lage nye.
Prosjektet. Tilpassing / Pimping!
Nå som motor var på plass, nødvendige reparasjoner gjort var tiden kommet til tilpassing. Som kart plotter bruker jeg et vanntett Sony Xperia nettbrett med Navionics sjøkart. Jeg har omtalt denne appen tidligere og er min klare favoritt til navigasjon og søken etter nye fiskeplasser.
Videre har jeg montert inn stangholdere til dorging og en stangholder til transport. Takk for gaven Lars :). Jeg har dregg bak og en liten dregg foran. Det å få båten til å ligge i ro ved fiskeplassen er helt nødvendig.
Prosjekt. Utstyr som kommer.
Den perfekte fiskebåt må jo ha spesialutstyr!Raymarine dragonfly ekkolodd og Minn Kota i-Pilot. Elektrisk motor og gps styrt anker står på ønskelisten!
Minn Kota Riptide ST med i-Pilot. Den perfekte løsning!
Minn Kota Riptide med I-Pilot er noe av det råeste man kan ha på en fiskebåt. En frontmontert elektromotor du kan bruke som elektrisk anker, autopilot eller cruise control. Bare trykk på en knapp så står båten i ro akkurat der du vil. Du kan dorge et strekke og bare trykke repeat så går båten automatisk tilbake i samme spor. Fantastisk! Man styrer herligheten med en fjernkontroll eller fot pedal.
Les mer om dette systemet her: Minn Kota
Raymarine Dragonfly WI-Fish!
Når det kommer til ekkolodd så er det en jungel der ute. Men som fan av Navionics boating Europe har valget falt på en enkel men helt genial løsning fra Raymarine.
For deg som bruker telefon eller nettbrett som navigasjon så vil jeg på det sterkeste anbefale Raymarine Dragonfly Pro serien. Mitt valg blir en enhet som heter Raymarine Wi-Fish. Dette er en trådløs enhet uten skjerm. Fordelen er at du kan plassere den hvor som helst i båten. Bare last ned en gratis app på din telefon så har du ekkolodd og sonar på din telefon , briljant :). Alle Pro modellene i denne serien har wifi funksjon som denne.
Har du Navionics på din telefon eller nettbrett så kan du og enkelt dele skjermen slik du får ekkolodd og navigasjon på samme skjerm. Nå skal det nevnes at Raymarine Dragonfly Pro har noe som heter CHIRP DownVision sonar. Dette er fremtidens løsning på ekkolodd, 3D scann av havbunnen med fantastiske detaljer! Den har selvfølgelig klassisk lodd også for de som ønsker å bruke det. En nyttig funksjon er og måling av vanntemperatur. På jakt etter sjøørret er dette et viktig element.
Med dette på plass så har jeg den perfekte båt til sjøørret fiske! Dette er og båten jeg kommer til å bruke som guide her på Hvaler. Det blir og mulighet for dere å leie denne herligheten.
Da er det bare å vente til at høstens sjøørret eventyr starter 🙂
God sommer alle sammen 🙂