Rendyrket eller variert sportsfiske?

Jeg har som artikkelforfatter Svein-E bemerket meg en litt merkelig tendens i sportsfiske miljøene. Noen er rendyrket fluefiskere, andre er hardcore meitere mens andre har stål trua på sluk. Dette er i mine øyne mange ganger forståelig og jeg forstår godt de som sverger til sitt eget type fiske og ingenting annet. Disse fiskerne er ofte meget kunnskapsrike og særdeles dyktige med det de bedriver. Men titt og ofte så dukes det til kamp, en kamp om hva som er best, en kamp om hva som er det eneste fiske. Jeg har med dette lyst til å vise frem en “post” som Svein-E la ut på sjøørretens venner. Jeg syntes det han skriver om her fanger en viktig essens som vi ofte kan glemme i vår evige dragkamp og det er opplevelsen fisket gir oss. Opplevelse først. Utstyr og fiskemetode er individuelt 🙂

Svein – E Jacobsen sitt innlegg fra sjøørretens venner

Jeg leser og hører titt og ofte flue fiskere som ikke kan se for seg å fiske med noe annet og har det for seg at flue er det eneste “rene” sportsfiske man kan bedrive og skal pakke denne troen på alle de ser. Ofte fisker de tilogmed med og får bare fisk på streamer og lignende som går dypere og er større en noen av mine spinnere og sluker.

Jeg fisket første gang med flue 14 år gammel og er snart 40 og har aldri fisket med en flue som svømmer som en fisk eller ser ut som en reke med flue stang da jeg har spinner stang til dette og flue fiske for meg er tørrflue. Og for meg som har løpt ned alle fjell og vann vi har i mitt område siden jeg var 12 år med alt av utstyr og fisket siden jeg kunne holde en stang er denne holdningen til fiske noe jeg ikke kan forstå. Å jage små fisk i tangen med sluk lignende streamere og lignende er virkelig ikke helt hva jeg ser på som eneste mulighet for moro fiske. Kan ikke huske at utstyret jeg brukte på en av mine turer var det som avgjorde hvor fin turene var eller hvor god fiske opplevelsen var.

Bare den siste tiden kan jeg huske en del fine opplevelser på ulikt utstyr som har vært utrolig moro. Brun ørret på fjellet på 3kg med en beastmaster 3-14gr spinner stang på en Panter Martin 4gr husker jeg var en utrolig kamp som var riktig moro og noe jeg ikke glemmer med det første.
Sjøørret på 1-2-3kg på en beastmaster 10-30gr med bomber og reke var heller ingen trist opplevelse. Kveite på 20-50gr beastmaster sluk stang var heller ingen opplevelse jeg prøver glemme. Sjøørret på 7kg med en liten wobbler som tok så brutalt at den knekte stangen jeg fisket med kan jeg heller ikke huske jeg syns var noe dårlig opplevelse. Røye fiske i Lappland med tørrflue på en 10fot 3-4# flue stang var også en moro opplevelse.

For meg er turene i seg selv viktigere en fisket men å tro at det bare finnes en ting som er riktig fiske slik mange flue fiskere tror er for meg helt sykt. Jeg anbefaler alle å fiske med det de trives med og har man mulighet til å variere fisket sitt etter forholdene så vil man også sitte igjen med mye mer glede av fisket og også mer fisk og større fisk. Selv om fisken i seg selv ikke er det viktigste for meg kan jeg aldri huske at jeg har tenkt at det var kjipt å få fisk på tur uansett utstyr den ble tatt på.

Jeg kan legge til at selv om jeg er på tur mye fisker jeg i timer langt under en 1/4 av det mine flue fiske venner gjør i løpet av et år men jeg lander 100 ganger så mye fisk som de fleste av de gjør selv når jeg ikke prøver på det. Det at jeg bruker rett utstyr til rett forhold gjør at jeg kan bruke det meste av tiden rundt bålet, lage fiske måltider og nyte naturene og likevel få riktig fin og mye fisk og gode fiske opplevelser helt uavhengig av utstyret jeg bruker.

Nyt turen folkens og bruk det utstyret som er naturlig under de forhold man fisker. Det gir en fin opplevelse og gir som regel også fisk noe som aldri er feil. Å hvis noen sier at det bare er flue stang som er moro og de prøver overbevise meg om det så kan de som regel se på meg hvor jeg mener den flue stangen passer best i det øyeblikket de sier det.  ;).  Jeg nyter mine turer med eller uten fisk med flue, makk ,sluk eller spinner og liker du det ikke så er det ditt problem ikke mitt. Jeg sitter som regel så mett på ørret en plass at jeg knapt hører hva du sier 😉 Skitt fiske uansett utstyr..!! Svein – E Jacobsen.

Flere slike saker? Følg Rosareke på Facebook, trykk og lik siden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen