FLUER TIL SJØØRRET – BINDEBESKRIVELSE LØKKEREKE

Ukens Sjøørretflue – Bindebeskrivelse Løkkereke!

For en stund siden var jeg på en bindekveld hos Nicolai. Han bandt en veldig flott, enkel og naturtro reke imitasjon. Denne fikk jeg veldig lyst til å studere litt videre og binde selv. Jeg kom hjem, publiserte bildet og ganske snart fikk jeg forespørsel om bindebeskrivelse.

Nå har jeg jobbet litt med denne, prøver å binde flua akkurat som han gjør det.  Utgangspunktet til navnet er fordi nesten hele flua lages med hjelp av en dubbingløkke. Dette er et mønster av Nicolai Kristiansen. Denne flua har Nicolai  “snekret” sammen uten å se eller følge noe bindebeskrivelse , rett fra hodet slik han ønsker å ha den.  her følger bindebeskrivelse løkkereke.  Hilsen Anastasios Papadopoulos.

Her kan du se bindebeskrivelse løkkereke. Denne flua går utrolig pent i vannet og er en skikkelig effektiv sjøørretflue!
BINDEBESKRIVELSE LØKKEREKE

Sjøørretflue – Løkkreke material liste

1. Krok gamakatsu f314 #4
2. Oransje slf dub
3. Hvit slf dub
4. Hvit polar dub
5. Ice dub pearl
6. Grizzly craft fur
7. Bunndelen av en bucktail. Der bruker vi de tjukke hår til følerhørner
8. UV lim
9. Mono rib 0,18

BINDEBESKRIVELSE LØKKEREKE

Flere slike saker? Følg Rosareke på Facebook, trykk og lik siden!

1. Fest bindetråden og ta den til punktet mellom krokspissen og mothakeren
2. Ta en liten mengde slf oransje og lag en ball med dubbing. Børst godt!
3. Bland en mengde med polar dub og litt ice dub pearl. Bind deretter med to løse tørn på toppen av krokstammen og fordell med tommelen på øvrige halvdel. Stram godt deretter. Pass på at mengden som peker mot krokøyet er lengre en andre halvdel som peker motsatt side.
4. Ta 3-4 fibre bucktail fra bunndelen og velg de som er naturelle brune. Bind rett på kroken slik de er de lengste fibrer på flua. Disse skal være følehorn.
5. Nå brett polar dub som peker mot krokøyet over bucktail fibrene og lås godt med noen stramme tørn.
6. Legg litt hvit slf dub på innbindingspunktet slik at det blir jevn for øyne å legge seg på.
7. Bind øyne slik at venstre øye peker oppover og mot venstre og høyre øye peker oppover og mot høyre. Deretter binder man ribben
8. Lag en forholdsvis stor dubbingløkke ( ca 15cm )
9. Nå ta polar dub og jobb med fibrene slik du får hele lengde. Fordell godt på bordet eller en magic tool magnum. Etter det gjør det samme med slf dub og legg den rett på polar dub. Til slutt ta noen få fibrer Craft fur og plasser jevn over dubbing. Ta alt og plasser inn i løkka. Fordell i løkka og sørg å klippe den ene side av materialene.
10. Med dubbing twister skal man spinne godt og deretter børste blandingen i løkka. Deretter mens fibrene holdes mot hodet dekker man hele kroppen. Til slutt, når man når krokøyet man låser løkka med bindetråden og mens vi holder alle fibrene stramme mot hodet vi tar 4-5 tørn med ribben. Lås ribben og whipfinish. Resultatet burde være noe slik på bildet.
11. Nå med dubbing nåla vi trekker materialet ut fra sidene og litt under også. Deretter mens vi holder øyne og fibrene som ligger mellom stramme vi legger på uv lim og herder. Da legger vi uv lim på ryggen også som ryggskjøld og herder. Flua er ferdig.

Tusen takk til Anastasios for bilder og bindebeskrivelse! 

Du leverer noen fantastiske sjøørretfluer 🙂

Se også disse bindebeskrivelsene:

Skroll til toppen