Fluestang til sjøørret – Greys GR 70 Salt

Ny fluestang til sjøørret –  Greys GR 70 Salt!

Endelig etter flere uker med venting så dunket postmannen på døren. Denne pakken har jeg ventet lenge på! Haspel og spinnstenger er stas men det er noe helt spesielt med ei ny fluestang. Endelig skal min snart 18 år gamle Hardy elite få litt hvile. Stafettpinnen går til mister Greys GR 70 Salt min nye fluestang til sjøørret!

Mitt valg av fluestang til sjøørret. Greys GR 70 salt er laget av og for sjøørretfiskere.
Greys GR 70 salt

Fifty shades of Greys – Sjøørret porr!

Denne fluestanga er spesiallaget til det salte element, på papiret den perfekte fluestang til sjøørret. Alle komponenter skal tåle langvarig bruk i sjøen. Det er og en stang som er konstruert for lange kast.

Spesifikasjoner: 

  • High Modulus PowerLux carbon
  • 4 piece construction
  • 2 part skeletal reel seat with woven carbon spacer
  • AAA cork handle
  • hard partitioned rod tube
  • saltwater safe components
  • Rod ID line up marks
  • 9″#7
Greys GR 70 salt en fantastisk Fluestang til sjøørret
Greys GR 70 salt

Fluestang til sjøørret – Mitt førsteinntrykk av kvalitet

Jeg har rigget denne stanga med en Greys GTS 800 Snelle i størrelse 7/8. Greys Platinum Extreme flue line i klasse 7.  Greys er jo eid av House of Hardy så forventningene til kvalitet er der. Jeg har studert stanga ned til minste detalj, den ser meget bra ut! Super clean stang med flotte duse detaljer i forskjellige gråtoner, kvaliteten er på topp.

Om jeg skal pirke på noe så er det kanskje kvaliteten på korken. Den er bra missforstå meg rett men her kunne de kanskje ha kastet på noe mer premium. Men nå er jeg ned på pirkenivå bare så det er sagt. Ganske lett til å være en stang rettet mot saltvann, 121 gram for å være presis. Flott med marks up på delene. Her har de og satt en kode som viser hvilken stang hver del tilhører. I dette tilfellet 907 som står for 9 fot klasse 7.

Denne er en fluestang til sjøørret og den har min sterkeste anbefaling. Flotte detaljer og utmerkede kasteegenskaper.
Greys GR 70 – Fluestang til sjøørret

Førsteinntrykk av kasteegenskaper

Dette er en rask stang! Topp til halvaksjon er mitt inntrykk, mer topp en halv.. Den første dagen så syntes jeg kanskje at det var en stang som ville kledd en litt tyngre line. Greys platinium lina i klasse 7 har et skytehode på 16 gram. Men etterhvert som dagene har gått har min oppfatning forandret seg. Jeg er vane med ei helaksjon stang så det var ikke stangen men teknikken min som var feiljustert. Denne stanga trenger bare å lades opp på en anderledes måte en det jeg er vane med.

Når det er sagt så ville jeg nok ikke valgt ei lett line i klassen. Skal jeg tippe så vil denne stanga passe meget bra til de litt tyngre liner som feks Guideline coastal. Men herremin som dette kaster! Ut med klumpen, et bakkast og hadebra! Greys lina virker og meget bra. Liker godt at klumpen er i semi glass og skytelina i oransje. Kvaliteten virker til å være utmerket. Denne lina er i mine øyne sterkt undervurdert.

Greys GTS 800. Ei tøff og meget funksjonell fluesnelle
Greys GTS 800

Snella Greys GTS 800

Snelle for meg er faktisk ikke så veldig viktig. Selvfølgelig er det bra med en viss kvalitet men bortsett fra det er dette en rull som samler opp line 🙂 Brems er bra å ha men det er ikke så fryktelig viktig da jeg liker best å kjøre fisk manuelt og bremse med hånda. Når det er sagt så liker jeg sneller hvor bremsen kan stilles på et lavt nivå og bli der. Bruker bremsen for å forhindre fuglerede ved uforutsette utras og når jeg drar ut line før kast. Enkel konstruksjon og med et håndgrep kan du flytte fra venstre til høyre sveiv.

Men utseende er jeg litt opptatt av 🙂 Snella er på en måte smykket på fluestanga.  Greys har 2 modeller i toppen, GTS 800 og GTS 900.  Disse snellene har stor sett de samme egenskapene men veldig forskjellig design. GTS 900 modellen er elegant, blank med myke linjer. GTS 800 er motsatsen! Dette er en snelle med en tøff attitude, jeg syntes kombinasjonen med en tøff snelle og super clean stang er flott.

Greys - Flotte detaljer på denne fluestanga og fluesnella
Mr Greys koser seg i solen!

Oppsummering av mr Greys

Utmerket kvalitet, spesialdesignet til saltvann, flott å se på, sinnssyke kastekapasiteter og en bra pris. Hva mer kan man egentlig ønske seg av en fluestang til sjøørret? Jeg er ihvertfall meget fornøyd med valget. Nå gleder jeg meg bare til at sesongen kan starte skikkelig, da skal dette utstyret settes på mange harde prøver! Jeg kommer tilbake med en omfattende test av stang, snelle og line sånn ut på våren / tidlig sommer engang.

Men det er en ting jeg er 100% sikker på. Er du på jakt etter en ny fluestang til sjøørret så bommer du ikke på denne! Mr Greys er et beist av en fluestang! Tror nok ikke du damene faller pladask som i filmen men der er nok løpet for oss i vadere uansett kjørt 🙂

Dette æ’kke promotion, dette æ’kke reklame
Jeg perkær om ting som har skjedd meg, så greys må jeg jo ha med 😉

Les også om min nye slukstang og bekledning fra Hodgman.

Vegabond fly mag har testet stanga ved et par anledninger

Skroll til toppen