Endelig har jeg fått ny fiskebekleding. Hodgman vadepakke!

Dette var på høy tid da min nåverende vadejakke, sko og vadere var slitt til randen. Hodgman er relativt nytt her i Norge og er nok litt ukjent for de fleste. I statene har Hodgman laget vadere siden 1838 og er et serdeles anerkjent merke for sportsfiskere. Dette er kvalitets produkter som du kan ha i mange, mange år!

Hodgmann vadere. Dettte er vadebekledning for den kresne! Passer meger bra til sjøørretfiske. Denne buksen holder deg varm og tørr.

Kvalitet, førsteinntrykk og passform

Når det kommer til kompetanse innen tekstil og da særlig ytterbekledning kan jeg faktisk slå meg litt på brystet. Har mange år i snowboardbransjen med bekledning som profesjonalitet. Det å få en ny jakke og vadebukse er som julaften og nyttårsaften på en gang! Kjenne på kvaliteten, materialvalg se på de praktiske løsningene og ikke minst føle på passform og funksjonalitet. Fiskebekleding har i hovedsak to viktige funksjoner, holde deg tørr og de skal være komfortable i bruk. Tekniske løsninger er morsomme men for meg er det sekundert i valget av bekleding. Når det er sagt så er det utrolig flott å se at Hodgman har klart å kombinere alle elementene 🙂

Aesis vade / fiske jakke

Hodgman Aesis vadejakke. Denne jakka er min favoritt. God kvalitet , bra passform og masse praktiske løsninger. En sjøørretfiskers drømmejakke.

Jeg har brukt denne jakka i et par uker og den er helt fantastisk! Ok nå ødela jeg eventuell spenning men like greit å ta det først som sist. Grunnen til at valget falt på akkurat denne jakka er faktisk lengden. Vanlige vadejakker er korte slik du kan vade langt uten at jakka går i vannet. Men som sjøørretfisker er det sjeldent jeg har behov for akkurat dette. Heller en fiskejakke jeg kan bruke med og uten vadere, denne jakka har en vanlig lengde. Noen tekniske data:

 • 3 lags vanntett & vindtett membran.
 • 3 forskjellige måter for å justere hetten.
 • Sydd slik at du får maks bevegelse. Fungerer godt!
 • 4 store lommer foran som er beskyttet mot vann.
 • 2 store lommer nede som har drenering. Praktisk!
 • I armene er det en vanntett mansjett.
 • Innerlomme & D ring på ryggen.
Flotte lommer i front. D- ringer i de store lommene. Praktisk til div verktøy. Skiltet er en magnet , praktisk til fluene.
Dreneringen til den nederste lommen. Løkka til venstre er for å feste jakka til beltet på vaderene.
Praktisk innerlomme
Mansjettene ved håndledet holder deg tørr selv om du stikker armen under vann.

Hodgman Aesis vadere med Core ins varmebukse

Det første jeg la merke til ved denne vadebuksa var et par elementer jeg ikke har sett før. Du kan bare ta av klipsene på skulderstroppene uten at buksa detter ned! Her ha de laget en løsning som gjør at stroppene blir lengre istedet for å løsne helt. Dette er meget praktisk av flere grunner. de fleste kjenner vel til problemet når man må late vannet. Da må man ta av jakka fordi stroppene flyr over ryggen på deg.

Dette problemet er eliminert med denne løsningen 🙂 En annen fordel er at man kan slippe ned den øverste delen slik man får en kortere vadebukse på de varme dagene.  En annen genial fordel er at du kan utvide denne buksa med en isolerende bukse på innersiden.  Denne buksen festes i bunnen av vaderene med noen  markerte trykk knapper og øverst med glidelås. Meget enkel montering og demontering.  For en sjøørretfisker så er denne løsningen en drøm som går i oppfyllelse! Noen tekniske data:

 • 5 lags membran nederst for høy slitestyrke.
 • 4 lags membran i den øverste delen for maks bevegelighet.
 • Flott belte med strikk.
 • 2 lommer i front. 1 til fortoms spoler og en som er beskyttet mot vann.
 • Lomme på innersiden som du kan brette ut.
 • Neopren føttene er anatomiske tilpasset. Høyre og venstrefot.

Vaderene virker utrolig solide og er komfortable å bruke. Jeg har hatt mange vadebukser opp igjennom åra men dette er absolutt de råeste buksene jeg noen sinne har prøvd! Den nederste delen (beina) er av ekstra solid materiale og den øverste delen (setet) er bevegelig og komfortabelt.

Her har jeg montert inn varmebuksen. Endelig kan jeg bare hoppe rett i vadebuksene uten å bli kald!
Veldig gode neopren sokker
To praktiske lommer i front. Hull til fortoms materiale.
Den fantastiske varmebuksen! Knappene nede har fargekoder for enkel montering. Bra!

Foreløpig konklusjon

Førsteinntrykk av kvalitet, passform og praktiske løsninger er meget, meget bra! Dette er utstyr i den litt høyere prisklasse så forventningene er deretter. For en sjøørretfisker så har buksa og jakka alt det jeg har savnet og ikke viste at jeg savnet. Litt lengre jakke er strålende og ekstra varme er et kjærkomment pluss! Når jeg setter tilbake fisken så slipper jeg at vann sniker seg opp i armene. ved siden av dette er det masse praktiske løsninger som er der av en grunn. Dette er tydlig produkter som er laget av og for fiskere!

Dette settet får min bokstavelig talt varmeste anbefaling 🙂

Hodgman Aesis Sonic Digi Stocking Foot

Hodgman Aesis  Shell Jacket

Hodgman Core INS Wader Liner

Les også disse testene

Følg Rosareke på Facebook og YouTube

2 hendelser på “Hodgman vadere, vadejakke og sko – Førsteinntrykk”

 1. Tilbakeping: Test fluestang til sjøørret- Greys GR70 - Firma blogg

 2. Tilbakeping: Nyheter fra Hodgman! – Rosareke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen