Ferieparadiset Spildra på 70 grader Nord!

spildra3

Nok en gang gikk turen Nordover og nok en gang var jeg på jakt etter storfisken..

Kveite har jeg prøvd på tidligere her oppe men dessverre uten hell. I år var jeg heldig med en hel uke for meg selv. Nå skal kveita på kroken! Har brukt vinteren på å lese meg opp, planen er satt.  Et annet mål jeg har satt meg er stor sei, meget stor sei. Har fått mengder her oppe men ingen over 5 kilo. I år så skal jeg bruke tid på å lete etter de store. Tipset jeg har funnet er å lete etter sild, følg måkene! Og sagt som gjort. Allerede første turen ut ser jeg en flokk måker og terner som stuper etter sild. Slipper ut midt i stimen, lar pilken synke til den er under stimen og derifra sveiver jeg fort opp. Når pilken er ca 30 meter under båten så sier det pang!! og stanga står i bue! Noe tungt forferdelig tungt har tatt pilken. Det tar ca 2 sekunder så går det nedover i et fantastisk utras. Jeg har ganske tungt utstyr men dette lar seg ikke stoppe. Helt sykt! Etter en fight på ca 15 min så kan jeg lande min første storsei, 13kg blank! Det hører med til historien at jeg mistet en stor på samme slipp. Den jeg fikk satt på opphenger men pilken var borte…Kjører 1,1mm nylon med en bruddstyrke på ca 40kg. Røk tvers av. Første mål nådd-Hærlig 🙂

IMG_3882
For en fantastisk opplevelse!

Etter denne opplevelsen var det tilbake til kveitejakt. Har kun en liten båt med en 6hk på så min radius er begrenset til noen få nautiske mil. Har plukket ut en del forskjellige spots på kartet og jeg vet fra andre at kveita svømmer der nede et sted..

Men dagene går og jeg får ikke annet en grov torsk.. Greit stor torsk på 10-20 kg er morsomt det men det er ikke den jeg jakter på…

IMG_0807

Men plutselig en dag så biter det på noe annet en det jeg er kjent med fra før. Ikke er det torsk, ikke brosme, neppe steinbit ihvertfall ikke sei.. Jeg har fått et utall av alle sammen og jeg vet hvordan de kjennes ut. Noe  stort har tatt min jigg på ca 50 meters dyp..Ikke noe heftig utras den bare drar forsiktig bortover.. Det stopper opp og jeg får løftet fisken opp fra bunnen. Vinner en del meter, tungt! Når den er ca 20 meter under båten så skjer det noe. Et fantastisk utras, helt ukjent bevegelse, det er kveite det må da for svarte være kveite! Etter å ha dratt ut ca 20 meter line så er det stopp, den slipper… Faen!!Dette var stort meget meget stort.

Dagen etter er det pån igjen. Denne gangen er jeg heldig, har fått tak i noen ferske makrell. Jeg drar av en filet og binder den på jiggen.

IMG_3959

Denne gangen tar det ikke så lang tid før noe kjent sitter på kroken. Samme napp som i går men ikke fult så tungt.. Får fisken relativt fort opp og der ser jeg den! Kveite!! Dæven jeg har klart det, endelig så sitter hun på kroken, min krok! 🙂 Jeg vet nå at det jeg hadde på i går er av samme sort bare større mye større. Men samme det, kveite er kveite. Den ser ikke så stor ut men når den bryter overflaten blir jeg overrasket. Større en jeg trodde.. Nervøst tar jeg tak i kvetekleppen jeg har laget meg. En gigantisk krok med en taustump på. Klønete som jeg er så får jeg ikke kroken inn i munnen på fisken.. Istedet så prøver jeg å få kroken inn i hodet på kveita…Dumt!  Da blir det fart på sakene! Kveita blir gal og stuper rett mot bunnen og bortover…Gir seg faen ikke på bare møkka! Fyttihelvette for en fisk 🙂

Jeg er nesten på grensen til et nervøst sammenbrudd, nå mister jeg vel denne og.. Men jeg er heldig den sitter godt. Omsider finner den veien på nytt til overflaten og denne gangen tar jeg meg sammen. Fører kroken forsiktig inn i gapet og røsker til. Der sitter den! Får lempet flaket opp i båten.. Hiver fra meg stanga, frem med en solid dose snus og puster ut.. Jeg har klart det, der satt kveita 🙂

Hun målte 20 kilo :

IMG_3953

IMG_3951

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen