LETT SLUKFISKE

LETT SJØØRRETFISKE

Det å fiske med lett utstyr etter sjøørret gir en helt annen opplevelse og i mange tilfeller den mest effektive fiskemetode. Sjøørreten går ofte grunt, noen ganger er den sky eller kresen, da er det lette utstyret et meget giftig verktøy. Om jeg kunne valgt mellom en vanlig 9 fots sjøørretstang eller ei ultralett så hadde valget falt på sistnevnte. Små sluker, woblere elle soft bates serveres med den fineste eleganse. Jeg liker stenger fra 7 til 8,5 fot. Slukvekt fra 0 til maks 15gr.

Sjøørretfiske

HASPELSTENGER

DAIWA

BALLISTIC

DAIWA Ballistic serien er uten tvil noe av det bedre jeg har fisket med på mange år. Serien har stenger som strekker seg fra det lette fisket, til standard slukstang og varianter til bombarda. Til det lette slukfisket vil jeg anbefale varianten på 8 fot med en slukvekt på 2-12 gram. Stengene er i 4 deler. Flott design, meget gode klinger og en meget god byggekvalitet. Om du hiver på ei DAIWA Ballistic snelle så har du et fantastisk tøft sett. Anbefales på det varmeste. Pris ca 1800,-

WESTIN

W6 STREETSTICK

En lett og meget behagelig fiskestang. Liker designet meget godt. Fint snellefeste, gode stangringer og en meget god aksjon. Mitt valg her er varianten 2 til 10gram.

SAVAGE GEAR

SG4 ULTRA LIGHT

SG4 Ultra Light Game, stenger designet for små baits, perfekt balansert for optimal følelse med rask, men likevel tilgivende aksjon for kjøring av fisk, lange kast og god kroksetting. Optimal for små myke sluker, wobblere, spinnere og soft baits. Her er det flere varianter å velg i. Den mest spennende for min del er 3 til 10 grams varianten. Virkelig ei tøff stang.

SAVAGE GEAR

PARABELLUM CCSU

Savage Gear Parabellum CCS har blitt en veldig populær stang-serie i resten av Europa. Hver stang er håndbygd og gjennomgår en streng kvalitetskontroll. Parabellum CCS er en klassisk og elegant stang-serie som passer til de fleste fiskesituasjoner, enten det er sluk eller mykt agn.

HASPELSNELLER

Her et noen utvalgte og meget gode haspelsneller. Til ultralett fiske så anbefaler jeg sneller i størrelse 1000/1500 og til bombarda og slukfiske størrelse 2000/2500. Jeg liker haspelsneller som ligger sånn midt på treet i pris. For et par / tre tusen kroner så får man ofte sneller som kan måle seg med de som koster dobbelt så mye. Disse alternativene er alle meget gode.

DAIWA

CALIDA LT

Daiwa 18 Caldia LT har en slank profil som skjuler en forsterket mekanisk styrke i tillegg til en lav vekt. Snellen er utstyrt med Digigear som er raffinert for optimal ytelse, i tillegg til økt holdbarhet og som gjør den veldig robust. Disse fordelen forsterkes av den magnetiske Mag Sealed Oil som er en unikt Daiwa-konsept. 18 Calida LT er forsterket med en akse av rustfritt stål. Pris ca 2500,-

DAIWA

BALLISTIC LT

Ny og påkostet utgave av Ballistic, som nå er med i LT-konseptet.(Light & Tough).Zaion-karosseriet og rotoren, kombinert med Mag Sealed, gjør denne snella til det perfekte valget for ferskvann- og saltvannsfiske. Det er 6 ulike modeller å velge i. Min favoritt er 1000 og 2000 utgavene. Pris ca 2900,-

DAIWA

FUEGO LT XH

Daiwa Fuego LT er intet mindre enn starten på en ny dimensjon for LT snelledesign. Ved å bruke en ny materialkombinasjon, Zaion V, blir den populære Fuego LT snelleserien enda lettere og tøffere enn forrige utgave. MagSeals-design forhindrer pålitelig inntrenging av saltvann og smusspartikler via aksen og bidrar til en betydelig lengre levetid for spolen. Mitt valg er utgaven som heter 1000 XH. denne har en litt høyere utveksling noe som passer dette fisket meget bra. PRIS CA 1300,-

MONO & MULTIFILLAMENT

Det å velge riktig fiskesnøre (sene, line) er en viktig del av utstyret. For meg er egenskapene til fiskesnøre en like viktig del som bruddstyrke. Så hva skal man velge i denne jungelen av varianter? For å finne ut av det må først dele det opp i to hovedkategorier. 1: Monofillament (nylon) 2: Multifillament (Braid,flettet line). Monofillament strekker seg noe som kan være en fordel, kroken blir feks ikke røsket ut av munnen på fisken. Monofillament har nesten nøytral oppdrift, er knutevennlige og meget holdbare. Mye billigere en multifillament. Multifillament er mye sterkere en monofillament, ikke strekk som gir en direkte kontakt med fisken, krever spesialknuter. Velg det fiskesnøre som passer best til ditt fiske. Jeg bruker like mye av begge deler. Jeg har feks Multifillament på min bombardastang, Monofillament eller Multifillament med Monofillament fortom på min vanlige slukstang og ei veldig tynn Multifillament sene på mitt lette og ultralette utstyr.

OWNER

BROAD BLUE EYE

Dette er uten tvil den beste monofilament sena jeg noen sinne har brukt. I mange sammenhenger har jeg buttet ut Multifillament linene med denne. Utrolig glatt og meget god bruddstyke. Bruker 0,16 mm på de lette stengene og 0,18mm eller 0,20 på medium fiske. Owner Broad Blue Eye er en fluor impregnert Hi Tech monofil sene fra Owner som er produsert i Japan. kjennetegnes som veldig myk og med lite minne. Denne gir lange, problemfrie kast uten twin og merkelige knuter. Høy brudd, knute og slitasjestyrke er også egenskaper du får med her. Anbefales!

DAIWA

J-BRAID X8

Har testet denne lina i to sesonger nå og for ei fantastisk line! Vesentlig mykere og mer behagelig å kaste med en veldig mange av konkurrentene sine multifillament liner. Jeg bruker 0,10mm til mitt lette fiske, 0,13mm til vanlig slukfiske og 0,18 til bombardafiske. Linen har vært gjennom hardtesting verden over! Alt fra store havdyp til tropiske øyer og vann har vært brukt som testbaner. J-Braid er tilgjengelig i tre farger: Chartreuse, mørk grønn og multi-farget. Den multi-fargede versjonen kommer med 5 forskjellige farger; splittet opp i 10m, 5m og 1 meters intervaller.
Avhengig av fargevalg og type er linene tilgjengelige i størrelser fra 0,10mm til 0,42mm. Tilgjengelige i forskjellige lengder.

SPENNENDE AGN

Det er altså så utrolig morsomt å fiske med lette sluker, woblere eller soft bates. Små agn har en tendens til å bevege seg mye mer naturlig en sine større slektninger. Jeg kan med hånda på hjerte si at jeg har blitt en mye mer effektiv sjøørretjeger etter jeg startet med dette lette fisket. Litt begrenset rekkevidde gjør bare utfordringen enda morsommere. Dette er det nærmeste jeg kommer følelsen av fluefiske med en slukstang. Anbefales på det sterkeste 🙂

DAIWA

PROREX PENCIL BAIT

For de som har fulgt godt med på bilder jeg har lagt ut har kanskje lagt merke til denne. Daiwa Prorex Pencil Bate veier kun 5,8 gram. Tross den beskjedne vekten kaster den meget godt. Gangen i vannet er helt fantastisk! Den danser forlokkende ved jevn innsveiving, fisker man den med litt rykk og napp våkner den virkelig til liv. Sylskarpe kroker. Fargene SETSUKI AYU og AYU har vist seg spesielt giftige. LIVE ORANGE vil jeg tro er knall i kaldt eller møkkete vann. Fargen WESTERN VARIONE har jeg ikke fått tak i, den ser giftig ut. Ps prøv også ut Daiwa Flat Minnow og 4,8gram Prorex Micro Minnow, 1,5gram.

SAVAGE GEAR

LT STICKLE BLADE

Om jeg skal dra frem noen absolutte favoritter så må det bli Stickle Blade. denne lille gjennomløperen er super giftig! Denne lille Line Thru Stickle Bladen´n med snøret gjennom bladet, har fantastiske detaljer inspirert av tangstikling, som er på menyen for ørret store deler av året. Sluken har en super fristende, nesten dansende bevegelse på innsveiv og kan fiskes i ulike hastigheter – selv veldig sakte. På spinnstopp vil sluken rotere sakte vekk fra midtlinjen – som ofte utløser harde napp. Sluken kan fiskes både fremover eller bakover, og gir deg to bevegelsesmønster. Flott for ørretfiske i både fersk og saltvann. Kommer i 2 utgaver 6 og 10gram. Min favoritt er 6gram.

REMEN

MØRESILD

Det er nesten helt umulig å slippe unna møresilda når vi snakker om slukfiske etter sjøørret. Denne sluken vil jeg si er det absolutt sikreste kort til fangst. Jeg er spesielt glad i de holografiske variantene. Bruker naturlige farger når vanntempen ligger en plass fra ca 7-16-17 grader. Er tempen under, over eller vannet veldig møkkete tar jeg frem en variant med litt sterk farge. Gull er alltid bankers! 6 grams utgaven til det lette fisket.

SKITTFISKE

SAVAGE GEAR

VIB BLADE

Savage Gear VIB Blade SW 4 GRAM er en langtkastende og forlokkende sluk som vibrer i vannet ved inn sveiving. VIB Blade SW fisker ikke rett frem, men har en lokkende gange og kan fiskes på flere måter. Sluken har 3 festepunkter for sviwel som gir ulik vibrasjon, jo lengre bak jo mer viberasjon. Perfekt til jakten etter havabbor eller sjøørret. Leveres med superskarpe saltvanns treblekroker og sluken er produsert i rustfritt stål. Jeg fisker mer og mer med varianter som dette. Har en helt unik bevegelse i vannet. Lett men kan faktisk fiskes ganske dypt selv med relativt stor hastighet. Meget spennende!

FABRIKANT SKITTFISKE

SAVAGE GEAR

CANNIBAL SHAD

Det å fiske med softbait etter sjøørret er etter min mening sterkt undervurdert. Små forlokkende gummifisker med små jigghoder gir et meget variert og meget effektivt fiske. Kan fiskes i det åpne vannlag eller løftes opp og ned fra bunnen med en fristende gange. Prøv også Berkley Gulp børstemark. Gummisfisker fra 2-5 gram med 2-5 gram jigghoder er mitt valg til det lette fisket.

Skroll til toppen