Snart vinter men sjøørreten den vaker!

20161121_125118-01
Her har fisken vaket og man ser tydelig sporet i vannet der den flytter seg. Knapt 20cm vann!

Bonustimer!

Hadde egentlig ikke tenkt å fiske i dag men så fikk jeg noen timer med ledig tid. Stanga var ferdig rigga og båten ligger fortsatt ute, flott vær så da var det bare å hive på seg jakka 🙂

1594be5f92fcc0caa177cb31800bf0ba-01

Jeg dro først til noen hot spots jeg kjenner godt sør for Kirkøy. Etter en del kast kunne jeg fort konstatere at havet var dødt, ihvertfall her på litt dypere vann.  Turen gikk til noen lune og grunne kiler. Ved første stopp så jeg noe som kunne minne om stimer med sild eller brisling, nesten så det regnet! Stoppet motoren og brukte padleåren forsiktig inn for å sjekke ut nærmere.  Men det var ikke sild det var sjøørret! Enorme mengder! Mange små men imellom så svømte det noen skikkelige torpedoer. Nesten så jeg fikk hjertet i halsen! Blikk stille og jeg skjønte jeg hadde med meg feil stang. her skulle jeg tatt med #5 stanga med flyt.  Men nå var jeg her rigget med ei 7 er og fast intermediate.. Tok på en lengre fortom og ei lett flue. Men håpløst! Den tunge lina skapte alt for mye leven i vannet. Fikk et par små og en på knappe halvkiloen.  Neste gang det er så stille blir nok den lette stanga og flyt med på turen. Dæven det hadde hvert morsomt i dag ! Jeg filmet litt av kaoset slik dere kan se med egne øyne.

Legg merke til hva som skjer i det lina treffer vannet 🙂

Det ble noen få kast men jeg innså fort at de store var for få så jeg lot småtassene få være i fred. Men en morsom opplevelse! Her inne på grunna 10 til 20 cm vann så svømmer de i store flokker. Neste generasjon til glede for oss om noen få år. Hærlig 🙂

Hold deg oppdatert!Trykk LIKE på Rosareke sin Facebook side.

20161121_144918

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen