Fra sjøørret til ørretjakt i Nord Norge – Videoblogg

Sommerferie og fluefiske etter ørret!

Her kommer en liten stemningsrapport fra en liten øy ute i lopphavet 🙂

Været skifter fort her i Nord

Fra havfiske til brunørret på fjellet

De siste årene har vi hatt sommerferie her oppe, på en liten øy på grensen til lopphavet. Utenfor stuedøren har vi fantastiske muligheter for havfiske. Det er her jeg har satt personlige rekorder på torsk, sei, steinbitt og kveite. Men som mange andre øyer her i Nord så er det også brunørret. En liten time spasertur fra fjæra og man er på høyfjellet. Her ligger vannene som perler på en ørretsnor.

Dette var synet som møtte meg ved det første vannet jeg kom til 🙂

Alene med fluestang og tørrflue

Det er noen år siden jeg jaktet brunørret med tørrflue så jeg var fryktelig spent på om teknikkene fremdeles sitter. Fluestanga er med meg på sjøen men det er noe annet å fiske med tynn og lang fortom på et stille fjellvann. Det å strekke ut slik at ei lita tørrflue ligger godt krever en annen finesse en denging av store streamere. Etter litt kløning og et par grisehaler var det godt å kjenne at man fremdeles kan.

Første vann ble og det siste denne dagen – vakekalas!

Etter en snau times gange havnet jeg på ca 300 meters høyde og rett foran meg et lite fjellvann. Allerede fra avstand kunne jeg se de karakteristiske ringene etter vakende fisk. Selv om det klødde i fingrene brukte jeg god tid, observerte og la en plan. Mye mygg men en og annen vårflue. Jeg satt på en klinkhammer parachute i størrelse 14. Ventet på vak, kastet rett ved siden og ventet… Pang! Første fisk på land en flott brunørret på ca halvkiloen. herlig! Neste fisk ble en gammel og meget mager hannfisk på ca 50 cm.  Det var faktisk den eneste fisken i laber kondisjon resten av fiskene var fete og fine. Alle svømmer videre 🙂

Gammel hannfisk i laber kondisjon.

Været skifter fort her på fjellet!

Jeg hadde planlagt hele dagen og eventuelt natten her på fjellet. Pakket med mat og drikke. Men etter noen timer så hørte jeg buldring i det fjerne og før jeg fikk sagt eplekake var det i gang! Regn fra åpen himmel, lyn og torden. Jeg fant meg le under en busk og ventet. Regnet ga seg men tåka kom sigende.. Da er det bare en ting å gjøre og det er å pakke sammen for å prøve på nytt en annen dag.

Fra klarvær til dette på knappe halvtimen!

Videoblogg fra fjellet 🙂

Skroll til toppen