ROSAREKELOTTERIET 2024

Trekning av årets lotteri

Vinn en drømmedag med Rosareke og andre flotte premier! 

Rosarekelotteriet er et årlig lotteri til inntekt for Rosareke Foreningen for Sjøørretens Venner.  Rosareke er en ideell forening og alle inntekter går uavkortet til foreningens arbeid med restaurering av sjøørretbekker på Hvaler og rundt Oslofjorden. 

 • Ett lodd koster 100 kroner. 
 • Kjøp 5 lodd få 2 gratis! 
 • Kjøp 10 lodd få 5 gratis!

Slik kjøper du lodd

 • Vipps ønsket beløp til 593741 og skriv “LOTTERI” i meldingen.
 • Alle loddkjøpere føres inn i en fysisk loddbok i kronologisk rekkefølge.
 • Vinnere trekkes 1. mai kl. 18:00.

GRATIS LODD?

Gjør Rosareke til din Grasrotmottaker og få ett gratis lodd! Send oss bilde fra Norsk Tipping appen din, som viser at Rosareke er din Grasrotmottaker så fører vi opp ett lodd på deg i loddboken

Premier

 • Drømmedag for to med Rosareke. Inviter med en fiskevenn og bli med Rosareke på jakt etter sjøørreten i mai. Vi tar dere med ut i den nye Rosareke-båten og finner de beste plassene på Hvaler. Lunch på en holme, pølser på grillen, fiskeprek og god stemning. Verdi 5500kr.
 • Coleman Kobuk valley 4 pluss, blackout telt. Verdi 3999kr
 • Valgfritt kart  for 1000kr fra kartbutikken.no
 • En slukpakke med 10 av rosareke sine favoritt sjøørretsluker.
 • Et sett med Rapala sjøørretwoblere.

COLEMAN.KOBUK VALLEY 4 PLUS

BlackOut Bedroom-teknologien gjør innerteltet helt mørkt. Opptil 99 % av dagslyset stenges ute, noe som er svært praktisk når du har med deg mindre barn på tur eller når det er vanskelig å sovne på de lyseste norske sommernettene. Selv om soverommet er mørkt, har løsningen ingen negative innvirkninger på temperaturen i teltet. Det er opptil 5° C lavere temperatur på dagtid, mens det er opptil 1° C varmere temperatur på natta

KARTBUTIKKEN.NO

Norges største nettbutikk for kart i Norge som tilbyr et bredt utvalg av turkart, veikart, veggkart og sjøkart over hele Norge. Våre turkart i Norges-serien som dekker hele Norge. DNT-turkartene er utviklet med den norske turistforeningen (DNT) og Båtsportkartene er i samarbeid med Redningsselskapet (RS). Vi har også turutstyr og kompas

Foreningens arbeid i 2023

Vi ønsker å dele ut en stor takk til alle dere som har støttet oss. Uten disse bidragene ville ikke våre prosjekter ha hvert gjennomførbare. Takket være donasjoner har flere bekker på Hvaler blitt restaurert, takket være donasjoner fra dere så øker bestandene med sjøørret på Hvaler. Dere har sørget for å snu en negativ trend til positiv! Så vi spør igjen om videre støtte i 2024 og i årene som kommer. Håper vi har vist oss tilliten verdige. Til alle dere som bidrar og har bidratt, kos dere med opplevelse i sjøen. Fisk sjøørret med god samvittighet, det er dere som er nøkkelen til en stigende bestand. Men vis magemål, ta en fisk, sett tilbake minstemål og de flotte gytefiskene som er større en 1kg. Høster vi forsiktig av de i midten vil sjøørreten gå en lykkelig fremtid i møte. Her kommer en liten oppdatering av arbeidet nedlagt i 2024.

Prosjekt Langekilbekken 2023

Rosareke har i flere år arbeidet med å restaurere Langekilbekken på Vesterøy. I 2023 tok vi for oss den nederste delen av bekken. Denne strekningen var kun en kanal gjennom dyrka mark, helt tilgrodd av takrør. Sjøørreten slet med å komme frem. Nå har Rosareke gravd opp hele strekningen, lagt ned en spesialduk som hindrer gjengroing , plantet noen hundre trær og langt ut X antall tonn med naturstein. Nå har sjøørreten endelig fri vei opp til de områdene Rosareke restaurerte tilbake i 2020 til 2022. Dette tidligere ødelagte området produserer nå masse insekter og byr på gode hvileplasser for yngel og sjøørret på gytevandring. Kantvegetasjonen kommer til å gi ly og sårt etterlengtet skygge ned i bekken. Mer en 60 barn har fått sitt eget tre de har plantet selv. Barn og tre skal vokse sammen inn i en bedre fremtid.

Prosjekt Spjærbekken 2023

Spjærbekken på Spjærøy er den eneste sjøørretbekken på Hvaler som renner ut i Nasjonalparken. Opprinnelig var den sjøørretførende lengden ca 1 km lang. Før vi startet arbeidet var det kun 60-70 meter igjen der sjøørreten kunne “leve”. Vi har i 2022 og i 2023 ikke bare restaurert men konstruert mer en 400 meter bekk. Arbeidet er på langt nær ferdig men vi er godt i gang. Sjøørreten har allerede tatt i bruk sitt nye hjem 🙂

Prosjekt Ødegårdsbekken 2023

Ødegårdsbekken på Vesterøy har tidligere hatt en sjøørretførende strekning på nærmere 2km, i dag er det knappe 170 meter igjen. Rosareke foreningen for sjøørretens venner har i flere år gjort problematikkene ved bekken synlige. I 2023 sendte foreningen et brev med en problembeskrivelse til NVE, her fikk vi svar! Les: Gigant-aktør engasjerer seg for å redde ørret på Hvaler. Vi har samtidig hatt flere møter med grunneiere, kommune, fylke og veivesenet. En plan for å ikke bare løse de åpenbare problemene men og en plan om å gjenåpne deler av det lukkede løpet er nå under arbeid. Vi er stolte av å nå igjennom, slike ting tar tid men her viser det seg at den som gir seg har tapt. Vi ga oss ikke så nå vil sjøørreten vinne i Ødegårdsbekken :).

Hjelp oss med å stoppe fiskedøden!

Første prioritet i år blir å implementere en løsning på utfordringen som forårsaker fiskedøden i Ødegårdsbekken. Denne løsningen innebærer en ombygning av den dreneringkanalen som sjøørreten blir fanget i og omkommer i. Dette prosjektet vil koste en del kroner så her trenger vi hjelp fra alle gode krefter.! Vi i Rosareke presenterer i disse dager en plan og en løsning til grunneiere, kommune og andre instanser. Målet er å løse problemet med fiskedød innen årets gyting setter i gang, det er dårlig tid men vi skal klare det! Les mer om problemene her: Har laget en dødsfelle for sjøørreten.

Les mer om våre prosjekter

HVALERBEKKENE
Skroll til toppen