Verdens beste sjøørretflue!

Bindebeskrivelse av min favoritt sjøørretflue rosareke.

Rosareke en patte fattig konkursgris

Pattegrisen, fattiggrisen, konkursgrisen eller som jeg kaller den rosareke i forskjellige farger 🙂 Alle disse fluene ser ganske like ut men de inneholder forskjellige materialer og man bruker forskjellige teknikker når man binder de. Jeg er nok av det praktiske slaget når det kommer til fluebinding. For meg så er form, farge og bevegelse viktigere en et komplisert mønster. Det beste er et enkelt mønster gjerne med rimelige materialer.

Sjøørretfluen rosareke i flere spennende varianter. Det er denne flua jeg fisker mest med.

Rosareke min favorittflue!

Som sjøørretfisker kan man ikke komme utenom pattegrisen. Det er rett og slett et fantastisk mønster som fisker hinsides godt. Utfordringen for meg som ikke er en spesielt dyktig fluebinder er at den originale pattegriser er litt vanskelig å binde. Får å få en pattegris til å fiske skikkelig har man og et behov for et relativt dyrt Spey Hacke. Snarveien for meg er å bytte bort Spey Hacket til marabou da heter den fattiggrisen eller like bra og enda rimelige bytt bort Spey Hackle med Craft Fur da kaller jeg reka for konkursgrisen 🙂

Bjørn Tore Kjølholt sin variant av sjøørretfluen pattegrisen.

Rosarke i mange varianter

Lette små fluer med masse bevegelse er det jeg er ute etter. Fargene skal være duse. Salmon / Baby pink, Tan eller som her i beskrivelsen peach. Jeg har og noen i en sterkere rosa som fungerer godt i meget kald eller møkkete vann. Dus rosa eller peach er uten tvil det jeg bruker mest. Fluene mine er små #12 #10 #8 med en favoritt i Str 10. Jeg liker lette fluer så jeg bruker ingen form for fortyngning. Jeg har dog noen varianter med litt vekt som jeg bruker når jeg fisker med flyteline.

Materialene i denne varianten av rosareke

Materialer til sjøørretfluen pattegrisen eller fattiggrisen som noen kaller den.
Materialene

Bindebeskrivelse min favoritt variant

Her i denne bindebeskrivelsen skal jeg vise frem min favoritt utgave av pattegrisen / Rosareke. Her bruker jeg Marabou enten i en dus rosa eller som her i beskrivelsen peach. Marabou er for meg et aldeles strålende materiale. Ikke bare er det relativt rimelig men for noen fantastiske egenskaper i vannet! Bruker ofte UV dubbing som gir en helt spesiell glans i vannet. Dette er for meg verden beste sjøørretflue!

Fest bindetråden med en start sånn ca rett over eller litt bak krokspissen.
Legg inn noen marabou fibre som hale.
Fest på øyne. Jeg liker at de flukter med bakparten til kroken.
Bind på en lang tråd flash. Dette blir ribben senere.
Lagt en dubbingløkke. Dette er til Marabou fjærene som skal forover senere i prosessen. Legg denne og den lange flashen bak på stikka til senere bruk.
Dubb flua bak til fremover på flua. Helst litt kon i formen altså tykkest bak.
Jeg liker å børste ned en del dubbing fiber. Da kommer UV en bedre frem.
Bruk en papirklemme eller hendene. Ta løs en del fiber. Pass på at de ikke flytter seg…
Fest inn marabou fibrene inn I dubbingløkka. Spre de litt utover.
Spinn fibrene slik at de sitter fast. bruk gjerne dubbingnål under denne prosessen slik at du får dratt ut fibere som surrer seg rundt løkka.
Gå fremover med løkka, ca 1 mm i mellom hver tørn. Jobb med marabuen hele tiden , gre den bakover mens du går fremover.. Fest marabou fjærene i front.
Legg på en dobbel flash stripe. Denne skal bak med ryggskjoldet litt senere..
Ca den samme mengde marabou som du brukte som hale skal nå bli et skjold. (Jeg liker disse ganske lange)
Dra disse fjærene i lag med dobbel flash bakover..
Rosareke. Verdens beste sjøørretflue!
Ta den lange flashen du startet med og ribb deg fremover.
Min favoritt sjøørretflue. Dette er en variant av pattegrisen. Denne heter fattiggrisen.
Bruk gjerne tannbørsten for å dra ned marabou fibrene nedover i lag med UV dubbingen.
Bjørn Tore Kjølholt sin favoritt sjøørretflue.
Flua er ferdig 🙂

Dette er altså sjøørretflua som står bak navnet på bloggen. Variantene i Dus rosa og i Peach i Str 10 kan jeg ikke klare meg uten! Jeg fisker med mange fluer men gang, på gang kommer disse variantene ut på topp. De kan fiskes sakte, de kan fiskes fort, i kaldt vann som varmt vann rett og slett en forbanna god sjøørretflue!

Flere gode bindebeskrivelser

Bindebeskrivelse toreloppa.

Hilsen rosareke kællen Bjørn Tore Kjølholt.

Skroll til toppen