vboats fishpro 50
V-Boats FishPro 50

Et hav av muligheter

Min interesse for sjøørret strekker seg nok litt forbi det vi kan kalle for normalt, det samme gjør interessen for båt. Fikk min første båt allerede som 12 åring da en 10 fot with med 9,9hk. Siden den gang har det ballet på seg. I dag 35 år senere presenterer jeg Rosarekebåten 2020 en V-Boats FishPro 50 med en Evinrude E-tec G2 115 HO. Levert av Stokken Båt og Motor.

Utvikling og utforsking

Båten øverst til venstre i bildet viser ei flott skute jeg fikk lånt av min svoger tilbake i 2012 -2014. Jeg bodde da i Fredrikstad så dette var båten som startet ideen om spesialbåt til sjøørretfiske. Fra den lille 8 foteren gikk veien til en godt brukt Ryds 540GT med en 25hk Tohatsu, 2 år senere til drømmebåten en Compass 150CC med en 60hk Mercury 60 EFI. Reisen kunne godt ha stoppet her for Compassen er tilnærmet en perfekt båt til det aller meste. Men så er det slikt at et ide sjeldent stopper den utvikler seg, spesielt hos meg ytterpunktene de skal utforskes. Så i over 1 år har jeg jobbet med en drøm, en drøm om å sette sammen den perfekte sportsfiskebåt!

Compass 150CC. Båten til rosareke blogeren Bjørn Tore kjølholt
Min fantastiske Compass 150 CC søker nå nye eiere 🙂

Et teknologisk vidunder

Målet med dette prosjektet er å se hvor bra en sportsfiskebåt kan bli. Uten kompromisser slå seg løs i en teknologisk hærlighet 🙂 Det skal nevnes at jeg har flere Ambassadør roller, der den ene er Lowrance ambassadør. Disse rollene, bloggen og mine jobber i bransjen har gjort dette prosjektet mulig. En del av utstyret ombord er levert av sponsorer så denne artikkelen bør oppfattes som en blanding av reklame og egne erfaringer. Det er og viktig for meg å si at gleden av å nyte eventyret der ute var like givende i en 8 fots plast jolle som de flotte båtene jeg har hatt gleden av å bruke de siste årene. I denne artikkelen skal jeg beskrive planen og vise frem komponentene som skal monteres i den nye Rosarekebåten. Først en kort video fra et meget dyktig Svenskt fisketeam som heter Team Tunghugg. De har valgt storebroren til min båt en V-boat FishPro 54 med en Evinrude G2 150HO.

V-boats fishpro 54. En fantastisk båt valgt av mange sportsfiskere.
Team Tunghugg med sin V-Boats fishpro 54 og Evinrude G2 150HO

Fishpro 50 – Evinrude E-tec G2 115HO

Så valget har altså falt på et båtmerke som heter V-boats og modellen som heter Fishpro 50. Dette er en aluminiums båt spesialdesignet til stangfiske. Motoren er en Evinrude E-tec G2 115HO. Båt og motor er bestilt i fargen blå camo. Forventet levering første uka i mars. Når båt, motor og utstyr er montert vil jeg lage en artikkel der jeg skriver mer om produktene og selve monteringen.

V-boats fishpro 50. Her vist I fargen blå.
Dette er fargene som er bestilt på båt og motor

Bilder av FishPro50

V-boats fishpro 50. Stokken båt og motor AS er forhandler av denne. En fantastisk båt til sportsfiske.
Flott kastedekk i front. Store ventilerte luker til oppbevaring.
V-boats fishpro 50. Stokken båt og motor AS er forhandler av denne. En fantastisk båt til sportsfiske.
Gode seter, lun og varm førerposisjon.
V-boats fishpro 50. Stokken båt og motor AS er forhandler av denne. En fantastisk båt til sportsfiske.
Kastedekk bak.
V-boats fishpro 50. Stokken båt og motor AS er forhandler av denne. En fantastisk båt til sportsfiske.
Klappseter bak er praktisk. Lukene i gulvet er til batterier og elektronikk. .
V-boats fishpro 50. Stokken båt og motor AS er forhandler av denne. En fantastisk båt til sportsfiske.
Masse lagring og vanntank til fisk. I rommene på sidene kan man lagre stenger opp til 10 fot.
V-boats fishpro 50 mål, tekniske data. Stokken båt og motor AS er forhandler av denne. En fantastisk båt til sportsfiske.
V-boats fishpro 50. Tekniske data.

Systemene ombord

Mye av arbeidet er rett og slett planleggingen av komponenter som skal ombord. Som sagt så skal denne båten bygges uten kompromiss. Motorguide Xi3 elmotor i front, 2 X 100A lifepo batterier fra Makspower, ladere, invertere og strømstyring fra Victron Energy. Kartplottere, VHF og annet utstyr fra Lowrance. Et annet produkt som bør nevnes er Norske CoastKey. Dette er en trådløs dødmannsknapp med noen helt unike funksjoner.

Lowrance utstyret jeg skal ombord i min fishpro 50.
Planlagt utstyr ombord. Endringer kan forekomme.
Elektrisk utstyrt levert av Victron Energy. Dette er det perfekte valget av elektronikk til båt.
Plug and play!

Poenget med disse systemene er kommunikasjon! Fra min Lowrance HDS Live 12 kan jeg styre og holde oversikt over samtlige komponenter ombord. På skjermen vil jeg se motordata, styre Motorguiden i front, autopilot på begge motorer, status på batteri banker, nivå på bensintank, kartplotter, ekkolodd, sidescan osv osv. Hvorfor ha mange forskjellige instrumenter når man kan styre alt fra kartplotteren 🙂

Evinrude E-tec G2 115HO

bare for å toppe galskapen har jeg valgt en custom utgave av Evinrude E-tec G2 115HO. Farge camo blå som skal matche båten. Syntes det er veldig flott at Evinrude gir oss som kunde muligheten til å bestemme utseende på motoren. Tommel opp! Har fått mange positive tilbakemeldinger og erfaringer angående denne nye G2 HO serien. Team Tunghugg lovpriser denne motoren opp i skyene. Mer informasjon kommer etterhvert.

Evinrude E-tec G2 115HO.
Dette er fargen jeg har valgt ut.
Evinrude E-tec G2 115HO

Vil du sjekke ut dette vidunderet?

Båten og alt utstyret skal stilles ut på Sjøen for alle. Nærmere bestemt i E- hallen som heter Sjans i Havet. Sjans i Havet er en ny satsning fra sjøen for alle. En hel hall fylt opp med båter og utstyr ment for oss sport og fritidsfiskere. Jeg står ved standen hver dag igjennom hele messen. Ta en tur innom 🙂 Til vi ses ha en fiskegod vinter 🙂 Bjørn Tore

Liste over komponenter

Bli rosareke medlem!

Du kan nå hjelpe sjøørreten og gi din støtte til mitt arbeid her på bloggen. Samtidig kan du spare penger på fiskeutsyr! Meld deg inn som rosareke medlem og mota 10% rabatt på dine kjøp hos SkittFiske!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen