Bli med på sjøørret eventyr ytterst i havgapet!

Hvaler er kjent som en flott destinasjon for fiske etter sjøørret. Etter en del planlegging og diverse henvendelser har jeg nå bestemt meg for å sette sammen noen flotte pakker for de som ønsker å oppleve dette fantastiske området!

Det er med båt og  med sjøørret guide de virkelige store mulighetene på Hvaler åpner seg! Her er det 2775 øyer, holmer og skjær å boltre seg i! Man kan fiske på nye steder hver dag eller dra direkte til en av mine hot spots. Avhengig av sesong og vær tar vi båten ut der sjansene for fisk er best. Vi går i land på en holme, et lite skjær, lun vik et strømsund, eller en strand. Variasjonene i fisket gjør dette til en meget fin og variert opplevelse.

Sjøørret guide
Sjøørret guide

Hvaler klump (overspringer). Tatt i begynnelsen av mai fra et svaberg på en liten holme. Bilde og rett ut igjen.

Guiding og overnatting

Jeg har satt sammen tre pakker pakker som passer best for gruppe 2-3 pers Typisk løsning er  Fredag kveld/ Lørdag morgen til søndag ettermiddag kveld. 2 dagers fiske, 2 dager med båt.  Hverdager er og mulig å få til.

Den første dagen blir jeg med som fiskende guide, 6 til 8 timer. Dag to har dere egen skipper men da fisker dere stort sett på egenhånd. Fullstendig oversikt og plan for fiske dag to blir selvfølgelig gitt.

Alternativ 1 Homlungen fyr ligger vest på Kirkøy. Kort vei til Skjærhallen. Dette er en liten øy med godt sjøørretfiske hele året. Her er det 20 meter fra køya til fiskeplass. Det å bo på en egen holme i et gammelt fyr gir en helt spesiell følelse.  Det er kort vei med båt til mange fantastiske fiskeplasser. Spesifikasjoner ang overnatting her blir gitt ved booking.

Homlungen fyr.

Alternativ 2, kystledhytta på Lauer. Lauer er en øy som kan by på et helt unikt sjøørretfiske. Her kan du fiske ut mot havet eller i noen meget spennende kanaler som går mellom øyene. Overnatte i en liten og koselig hytte rett ved vannet. Kun 5 minutter med båt inn til Skjærhallen. Nabo øya til Homlungen. Spesifikasjoner ang overnatting her blir gitt ved booking.

Kystledhytta Lauer med Homlungen fyr i bakgrunnen.

Alternativ 3, overnatting i lavvu. Om det ikke er ledig kapasitet ved hyttene eller om dere ønsker en annerledes og litt mer vill opplevelse så er lavvu løsningen. Dere kommer til ferdig rigga camp med campingstoler, camping bord, og et par sekker med ved. Det er ovn og lamper i lavvuen.  Jeg setter opp base camp der fisket er best i forhold til sesong. Her kan dere nyte kaffen og se vakende sjøørret fra godstolen! bedre kan det vel ikke bli 🙂

Typisk plass for camp og sjøørret eventyr!

Mer informasjon om hyttene finnere dere ved å trykke på bildet til Oslofjordens friluftsråd.

God mat og drikke

På Skjærhallen finner man det meste. Søndags åpne butikker hele året. Alt av service tilbud.  God mat kan nytes bla på Sjømatrestauranten  Første Reis. En fantastisk restaurant helt nede på brygga.  Hva med et stopp her før vi tar kveldsøkta 🙂

563189_323413931113514_176744899_n

Om meg.

Jeg kommer fra Kirkøy og er lokalkjent i området. Har tidligere jobbet som guide bla i Hemsila Hemsedal. Har fisket med flue i 25 år. Sportsfiske hele livet. Hvaler er min hjemmeplass, skjærgården vi skal fiske i er min bakgård. Det er dette stedet jeg nå åpner for dere!

Sjøørretfiske her ute er meget variert med enorme muligheter, man må bare vite om de. Tidevann og vindforhold er viktige. Man finner nesten uansett vær en bra plass å fiske på. Noen Bornholm tilstander vil du nok ikke finne her på Hvaler. Det er mange kast mellom hver fisk på over 2kg. Men til gjengjeld så får man nesten alltid fisk og mange av de om forholdene er riktige. Fisk fra ca 7 hekto opp til halvannen kilo er ganske vanlig. Ofte byr Hvaler på vakende sjøørret, et synlig og meget spennende fiske!

Sjøørret Hvaler Bjørn Tore Kjølholt
Jeg setter tilbake det meste av fangsten jeg får C&R. Men jeg tar og opp en eller annen matfisk.

Hvaler
Typisk hvaler ørret

Priser starter på kr 1500,- pr døgn for lavvu og 1990,- for hytte. Pris er pr pers. Inkludert i prisen er:

 • Guiding dag en 6-8 timer.
 • Overnatting i hytte eller lavvu.
 • Båt til bruk begge dager. Kartplotter ombord.
 • Full tank med bensin. (Kjører dere mye så er det egen bensin stasjon på Skjærhallen)
 • Fullstendig plan og kart for fiske dag 2.

Andre muligheter

 • Forhandlere her har dere masse muligheter! Demo, Photo shoot, kundeopplevelser osv.
 • Fluekastekurs ved henvendelse.
 • Gi en opplevelse i gave.
 • Perfekt ramme for Events!
Hvaler
Slik ser det ut en dag i april.

Sjøørret guide Informasjon

Sesong vårfisket: Mars til ut mai.

Sesong høstfisket: September til november.

Denne kan selvfølgelig utvides om været tillater det. Vinteren kan by på unike opplevelser!

Det er stor rift om hyttene så gi beskjed god tid i forveien. Minst 4 ukers varsel, tidligere jo bedre.

 • Ta med sovepose eller sengetøy selv.
 • Liggeunderlag og primus om dere skal overnatte i lavvu.
 • Ta med egen mat og drikke. Handleliste kan og sendes meg i forveien så ligger alt klar ved ankomst.
 • Ta gjerne med egen vest. Jeg har vester ombord om dere ikke har selv.

Ved interesse send en epost til følgende adresse: bt@rosareke.no

Hold deg oppdatert!

Trykk på lik knappen på rosareke sin facebook side

Ønsker dere å finne ut på egenhånd så har jeg satt sammen noen gode råd om plasser her:

Følg Rosareke på Facebook, trykk og lik siden!

For de som ønsker å gjøre en innsats for miljøet så ligger det poser fra kystlotteriet i båten .Jeg leverer disse inn for dere. Da er dere med i trekningen til kystlotteriet, flotte premier 😀

Med dette ønsker jeg dere hjertelig velkomne til Hvaler 🙂

Bjørn Tore Kjølholt

6 hendelser på “Sjøørret guide på Hvaler!”

 1. Kjell Arne Jensen

  Heisan. Vi er et par ihuga sjøørretfiskere fra Moss/ Oslo som er på jakt etter nye flotte plasser. Jeg fant dine sider på nettet og likte det jeg leste. Jeg har aldri fisket på Hvaler, men har lenge tenkt å ta en tur. Hva vil det koste å leie hytte en helg, med guiding for 2 personer? Vi er slukfiskere. Jeg har hørt at det tas bra med sjøørret i disse dager på Hvaler?

  Hilsen Kjell Arne Jensen

 2. Hei. Holder du fortsatt på med guide? Vi er 2-4 personer som ønsker en god helg på hvaler og forhåpentligvis ta noen feite fine SØ med flue. Ønsker å komme i kontakt ang dag, pris osv.

  1. John Arne. Kommer litt an på hvor du bor og havtemperatur.. her nede i Østfold er det godt fiske fra solen går opp og frem til 8-9 tiden. På dagen er det muligheter i feks sund når tidevannet er på det sterkeste. Ellers i norge så lenge tempen er under 18 grader kan du fiske på alle de typiske sjøørret plassene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen