Noen ganger må man bare ta en pause..

Lite viste jeg om konsekvensene man kan få som blogger, positive som negative. Tenkte at jeg skulle komme med en kort forklaring om hvorfor jeg ikke har skrevet noe på en god stund. Tidligere har jeg produser 15 til 20 innlegg per år, nå har det stått stille i snart 9 måneder.. Hva har skjedd?

Noen ganger er fisketuren det viktigste. Bjørn Tore Kjølholt,rosareke.

Jeg har ikke mistet fiskeinteressen ei heller interessen for å skrive men jeg måtte ta et skritt tilbake, tenke litt. Jeg elsker å fiske, jeg elsker å blogge men kombinasjonen av disse to kan plutselig gi uforutsigbare konsekvenser. Jeg merket for en stund siden at jeg var på vei til å miste litt fotfeste, selve grunnlaget til min interesse. Jeg har alltid hvert litt i min egen verden når jeg fisker, på en måte lost in space , kun meg og fiskestanga…

Nesten som meditasjon der ingenting annet eksisterer. En aldeles nydelig følelse og selve essensen til interessen. Men etterhvert som bloggen vokste så vokste det også frem noe annet. Jeg var ikke lenger lost in space, jeg var ikke lenger koblet ifra jeg var koblet på. Forstå meg riktig det er morsomt å være ute, ta bilder, notater lage en plan om et innlegg eller to. Lage noe som andre fiskere setter pris på er en enorm glede. Utfordringen er at denne produksjonen fort kan legge en skygge over selve essensen til interessen..

leter etter sjøørret på Hvaler. Bjørn Tore Kjølholt,rosareke.

De første signalene kom da jeg begynte å ta bilder av samtlige fisker som bet på sluk eller flue, må jo vise frem, må jo ha de til sosiale medier eller blogg. Materiale, et stadig søken etter bra materiale. Vise frem, poste, telle likes… Jo større bloggen ble jo morsommere ble det å ta bilder, lage video og skrive, presset i å levere vokste med antallet lesere… Så kom jeg altså til et punkt hvor denne oppgaven ble større en selve grunnsteinen i min interesse og da sa det bare stopp!

Fiskeinteressen sa ikke stopp men jeg ville bare fiske, finne tilbake til min lost in space tilværelse. Nørde i mitt eget tempo, fiske i mitt eget tempo, ikke ta bilder av alt, ikke fortelle alt, bare fiske. Dra ut for å finne en ny fiskeplass, lese forskning ikke fordi jeg skal fortelle til noen men lære, få en fisk og kjenne på den deilige følelsen uten å planlegge det perfekte bildet. Spise den eller slippe den fri, kun meg. Så det er altså dette jeg har gjort i snart 1 år, jeg har fisket, jeg har fisket til jeg har fått treler i hendene, jeg har lest, jeg har studert sjøørreten sine mystiske sider. Ikke for å dele det med dere men for meg selv. har rett og slett hvert en super egoist 🙂

tester utstyr til sjøørretfiske. Bjørn Tore Kjølholt,rosareke.

Det at jeg tok en pause betyr ikke at jeg skal fortsette med det. At jeg mistet meg selv litt i prosessen betyr ikke at jeg skal slutte å blogge, heller tvert imot. Denne opplevelsen har gitt meg tid til å tenke, gitt meg tid til å stake ut en ny kurs. Har og lært å la telefonen ligge i lomma, bare nyte opplevelsen for det er opplevelsen og det ekte fiske som gir inspirasjon til å lage, det er opplevelsen og den brennende interessen som skal være utganspunktet til bloggen. Jeg tror også at dere lesere vil sette pris på materiale laget av en fiske entusiast ikke en som teller antall lesere eller likes på Instagram.

De fleste fisketurer det siste året blir hos meg men noe må jeg jo dele 🙂

Norges jeger og fiskerforbund. Bjørn Tore Kjølholt,rosareke.

Ambassadør for Norges jeger og fiskerforbund

Det har skjedd mye selv om bloggen har fått stått i ro. Noe av det beste er nok samarbeidet med Norges jeger og fiskerforbund. NJFF har plukket ut 7 representanter eller ambassadører som de kaller det. NJFF sier “Dette er håndplukkede rollemodeller for jakt og fiske” Det at man blir plukket ut til et lag som passer i den overskriften er rett og slett veldig stas. Det at jeg som snart en 50 år gammal gubbe blir satt i lag med slike unge talenter gjør at man blir glad og ydmyk langt inn i et fiskerhjerte.

 Bjørn Tore Kjølholt,rosareke.
Dette er teamet, aldeles herlige folk 🙂

Kombinert kurs i fiske og fluekasting

I lag med Mathias Lilleheim har vi arrangert noe vi kaller for et Kombinert Kurs i FlueFiske og FlueKasting. Ideen er rett og slett et praktisk kurs som dekker alt fra kast til fisk. Lite hadde jeg forventet en slik utrolig respons! Det å kunne snakke direkte med ivrige fiskere, bli med ut, dele erfaringer og kunnskap er altså så utrolig morsomt. Vi skal arrangere flere slike kurs fremover.

Fluekasekurs og fiskekurs etter sjøørret. Bjørn Tore Kjølholt,rosareke.
Aldeles herlig gjeng på kurs 🙂

Litt i diverse media

Har stilt opp i båtens verden med en artikkel som skal lære båtfolket å fiske sjøørret, det har blitt litt innslag i radio og noen sider i bladet Jakt og Fiske. Teamer som alltid sjøørret og kultivering av sjøørretbekker. Jeg har en strekt tro på at sjøørreten sin fremtid hviler på skuldrene til oss sportsfiskere. Veldig mange tror at vi som fisker kun tar ut av havet men der tar de feil. Fiskere over det ganske land står for an massiv dugnad rundt om i våre bekker. Ja vi fisker sjøørret, vi spiser sjøørret men vi setter og tilbake sjøørret. Vi sportsfiskere hjelper naturen slik at den kan lage mer sjøørret. Dette er det vi kan kalle for et moderne og bærekraftige fiske.

Bjørn Tore Kjølholt,rosareke.
Trykk spå bildet for å lese artikkel.

Episodebeskrivelse: Havets dronning er blank og smart og alle sportsfiskeres drøm. Mange tror du må i elva for å ta den, men sjansen er ofte større i sjøen. Bjørn Tore Kjølholt på Hvaler ved Fredrikstad fisker ørret hver dag hele året i sjøen, men mener fisken som mange kaller havets dronning lever på lånt tid.

Trykk på bildet for å høre

Har sammenlignet forskjellige wobblere

Har brukt en del tid på å teste forskjellige wobblere. Dette var meget Spennede. Studere gange og hvilken wobbler som er best på et gitt tidspunkt.

Ute å tester rapala wobblere til sjøørret. Bjørn Tore Kjølholt,rosareke.
Rapala wobbler til sjøørret. Bjørn Tore Kjølholt,rosareke.
Testet to Rapala wobblere. MaxRap vs ShadowRap. Dorget samme strekke 2 ganger, byttet slik at begge wobblere vendte inn mot land. 3 sjøørret i håven alle på MaxRap 🙂

Fått meg ny kartplotter 🙂

Har fått montert inn et monster av en kartplotter i båten, en Lowrance hds live 12. Hællemåne for et fantastisk verktøy! Kommer til å skrive litt om denne i tiden fremover. Hvordan utnytte potensialet for å få mere fisk.

Lowrance HDS Live 12. Bjørn Tore Kjølholt,rosareke.
Lowrance has live 12. Bjørn Tore Kjølholt,rosareke.

Ørretjakt i de dype skogene i Østfold

Jeg lenge visst at vi har mange flotte ørretvann her i Østfold men at det skulle være så bra som dette hadde jeg ikke engang drømt om! For en villmark og for et fantastisk fiske. I løpet av vinteren skal jeg lage en liten guide til dere. Dette vannet vil jeg ikke røpe men jeg skal liste opp en hel haug med andre vann og områder dere kan besøke 🙂

Ørretfiske i Østfold. Bjørn Tore Kjølholt fisker ørret i Østfold. Rosareke.

Furterommet

Har endelig fått laget meg et ett rom der jeg kan forsvinne inn i min egen lille verden. Her skal jeg kose meg, binde fluer, lese, rigge utstyr og lage materiale til bloggen. Har og fått klemt inn en kjøleboks og et par sengeplasser til fiskekompiser:)

Testet masse fiskeutstyr 🙂

Det å teste fisketstyr er morsomt! Fluestenger, wobblere, sluker, sneller flueliner og fiskesener. Det å prøve å finne ut hva de forskjellige designerene prøver å oppnå og om de har lykkes med det. For meg så er fiskeutstyr ikke bare et verktøy men som et instrument. Når man dag etter dag, time etter time, år etter år står der å kaster så merker man en forskjell. Noe av det som overrasker meg mest er hvor bra det rimelige utstyret er! her er noen bilder av utstyr jeg har testet så lang i år.

Mitchell haspelsnelle. Flott til sjøørret.
Mitchell stang og snelle combo
Bjørn Tore Kjølholt fisker sjøørret på Hvaler.
Rapala wobbler til sjøørret. Bjørn Tore Kjølholt, rosareke.
Savage gear horny herring. Meget bra sluk til sjøørretfiske. Bjørn Tore Kjølholt rosareke

Noen fisk har det blitt 🙂

Bjørn Tore Kjølholt fisker sjøørret. Sjøørret Hvaler.
Bjørn Tore Kjølholt fisker sjøørret. Sjøørretfiske på Hvaler, rosareke.
Bjørn Tore Kjølholt fisker sjøørret.

Men aller mest har det blitt hygge. Turen er tross alt det viktigste!

Ørretfiske i Østfold. Vulgata tørrflue. Bjørn Tore Kjølholt. Rosareke.
Øyhopping på Hvaler. Sjøørret Hvaler. Bjørn Tore Kjølholt. Rosareke.
telttur i Østfold. Ørretfiske. Bjørn Tore Kjølholt rosareke
Sjøørret Hvaler. Bjørt Tore Kjølholt. Rosareke.

Noen fantastiske ting er på gang 🙂

Fordelen med å ta en liten pause er at man får satt ting litt i perspektiv, man får tid til å tenke, finne frem til det som virkelig betyr noe. Så ja det blir ikke så tett i mellom hvert innlegg, jeg må ta meg tid til å fiske uten dere 🙂 Men jeg kan love at det skal komme masse flotte artikler fremover. Har allerede mange nesten klare. Det blir tester av fiskeutstyr, fisketips, fiskeplasser pluss en hel haug med andre fiske relaterte ting. Men det viktigste av alt er en nyhet jeg ikke helt kan slippe enda..

Men jeg kan komme med noen små hint… Det er en ide som har et utspring om å gjøre noe nyttig.. At man som blogger og influenser kan gjøre noe som er større en sitt eget ego. En ide som har grodd i sjøørreten sitt navn. En ide som gjør at jeg kan frigi masse tid for så å jobbe med kultivering av sjøørretbekker på heltid.. Jeg har lenge hatt en drøm om å jobbe med dette, grave i bekkene våre, legge ut gyte grus, øke vannhastigheten, habitatforbedre våre sjøørretbekker . At ikke bare jeg men vi som sportsfiskere gir noe tilbake, ikke bare høste men så. Sørge for at det blir mer sjøørret i havet. Dette er en drøm som snart vil bli en virkelighet. Så følg med fremover det kommer til å skje en masse spennende ting her på rosareke, men først må jeg fiske litt 🙂

Les også disse artiklene

Inno bombarda dupp. Perfekt til å fiske sjøørret med.
Bjørn Tore Kjølholt sine sjøørret fluer.

Følg Rosareke på Facebook og YouTube

2 hendelser på “Sjøørret på Instagram”

 1. Odd Martin S. Nilssen

  Hei, Bjørn Tore!

  Det er sjeldent jeg kommenterer på innlegg slik som nå, men denne gangen kan jeg ikke la være.

  Jeg fant tilbake til fiskeinteressen for fire år siden når jeg flyttet tilbake til Ålesund fra Bergen. Jeg er notorisk på å lete opp informasjon om det jeg bryr meg om og noe av det første jeg kom over var bloggen din. Den har vært med meg i hele i hele progresjonen min fra sluk, til bombarda og nå til fluefiske etter sjøørret. Jeg har lært så utrolig mye fra å lese her inne, og jeg har sjekket bloggen din ukentlig de siste 9 månedene for nye innlegg. Selv om det ikke har kommet noe nytt på en stund har jeg likevel frisket opp kunnskapen ved å lese eldre tips og innlegg. En uvurderlig kilde til kunnskap. Endelig er du tilbake!

  Takk for engasjementet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen