Sjøørret plasser Vesterøy – Hvaler – Østfold

Hvaler et sjøørret eldorado!

Av alle Hvaler øyene så er nok Vesterøy fra en fiskers perspektiv den mest spennende. Her er det et kupert terreng, mange små øyer, magiske strømsund, høye klipper, masse vill natur og sist men ikke minst et sjøørret eldorado! Du må regne med å bruke bena om du vil fiske på  Vesterøy, noen steder er kun tilgjengelige med vadere. Belønningen er en fiskeplass helt for deg selv. Sjøørret fisket er bra til dels meget bra rundt hele øya! . Men selvfølgelig så er det en del hot spots. Disse plassene blir herved servert 🙂

DSC_0365
Øst for fredagshølet

Nyttig Info!

  • Store deler av øya er en del av nasjonalparken. Ta hensyn og les regelverket. Ytre Hvaler Nasjonalpark
  • Vi må ta vare på sjøørreten. Min angefaling er å slippe tilbake fisk over kiloen. De store fiskene har en enorm verdi i bekken.
  • Supert om dere tar imot min oppfordring og ønske om en renere skjærgård.
  • Regler for fiske etter sjøørret !
  • Det er flere gytebekker på Hvaler. Beklageligvis er ikke alle merket. Som en tommelfinger er det greit å forholde seg til 100 meters regelen ved alle bekker på Hvaler.

Ha en riktig god tur, skitt fiske og velkommen til Hvaler og Vesterøy 🙂

Sjøørret plasser Vesterøy- Hvaler – Østfold

Jeg har tatt med 2 bilder av hver plass slik det blir enkelt for dere å finne frem. Bruk google maps for vei beskrivelse. Parkering kan være utfordrende på Hvaler men dere får gjøre det beste ut av det.  Har markert i grønt hvor fisket er bra.

Først ut er Siljeholmen og området rundt Stokken

siljeholmen
Siljeholmen
siljeholmen2
Siljeholmen fiskeplasser. Dette er selve inngangsportalen til Hvaler. Veldig mange fiskere stopper opp ved puttesundbrua og fisker rundt håholmen, ok fiske der men hvorfor ikke gå hit istedet? Bra på alle vindretninger.

Ødegård Øst sjøørret plass

Ødegård øst
Ødegård øst
ødegårdøst2
Ødegård Øst fiskeplasser. Flott område i le for vest / vest sørvest vind. Jeg kunne tatt den grønne streken lengre mot nord. Bra plasser rundt odden mot Ødegårdskilen. Mange små viker, husk å fisk i mellom bryggene 😉 Fisken står ofte på grunt vann eller i marabakken.

Stangholmen sjøørret plass

stangholmen
Stangholmen
stangholmen2
Stangholmen fiskeplasser. Dette er et eventyr land! Hele området rund Østre kilen er bra. Fungerer godt ved alle vindretninger. Selv om det blåser så finner du et sted å lempe ut flua 🙂 Her er det ofte sjanse for litt grov fisk særlig ved høst og vinter. Fått mangt en flott fisk en den lille vika Gode Havne 😉

Sauevika sjøørret plass

sauevika
Sauevika
sauevika2
Sauevika fiskeplasser. Sauevika er en flott liten plass. har god erfaring herifra sånn ut på dagen.. et par timer før sola går ned. da har vannet fått litt ekstra varme. Jeg fisker ofte ved østre kilen på dagen og går hit på kvelden.

Sandholmen sjøørret plass

sandholmen
Sandholmen
sandholmen2
Sandholmen fiskeplasser. Enda et godt område ut mot havet. Bra fra kilen rundt til vestre kilen og faktisk hele veien til Grytvika. Et helt fantastisk fin område! Her kan du fiske i dagesvis! God sjans for grov fisk!

Salterbukta sjøørret plass

salterbukta
Salterbukta
salterbukta2
Salterbukta fiskeplasser. Helt rått område! Ligger i le for sønnavind. Utgang og inngang langholmsund er giftig! Prøv og litt lengre ut. Fotsett mot vest da kommer dere til en odde, Storen heter det. denne odden er bra!!

Rognholmen sjøørret plass

rognholmen
Rognholmen
rognholmen2
Rognholmen fiskeplasser. Flotte plasser men litt for mange hytter etter min smak.. Mye fisk men ofte litt småfallen. Men når det ikke biter andre steder så biter det ofte her 🙂

Jordbærholmen sjøørret plass

jordbærholmen
Jordbærholmen
jordbærholmen2
Jordbærholmen fiskeplasser. Samme type område som Rognholmen. Mye fisk men ofte småfallen. Ligger godt i le for sønna og vestlige vinder.

Hverven sjøørret plass

hverven
Hverven
hverven2
Hverven fiskeplasser. Det er vel ingen hemmelighet at jeg liker denne siden av øya! 🙂 Man kan egentlig fiske hele veien fra Salterbukta til Guttormsvauen. Sundet til Tjeldholmen er fantastisk!

Guttormsvauen sjøørret plass

guttormsvauen
Guttormsvauen
guttorms2
Guttormsvauen fiskeplasser. Denne plassen er bra kanskje den beste.. Rundt stenbukta og odden rundt til grytvika. Helt fantastisk!!! 🙂

Fredagshølet. Obs! Vadere nødvendig!

fredagshølet
Fredagshølet
fredagshølet2
Fredagshølet fiskeplasser. Meget kjent for båtfolket i fredrikstad 🙂 Men utenom sommeren så har man denne fantastiske plassen for seg selv. Får alltid fisk på stranda! Oterhølet og reiersbukta er meget bra! Prøv oterhølet i tidevannet 😉 Må ha vadere for å komme over seiløysundet. Gå over på vestsiden. Se på kart. Dere må og klatre opp ei klove. Tau er lagt ut 🙂 denne klova er rett ved der sundet er som smalest. der dere vader over.

Bellevill sjøørret plass

bellevilløst
Bellevill
bellevill2
Bellevill fiskeplasser. Som jordbærholmen og rognholmen. Mye fisk men ofte småfallen. Enkel tilgang men mye bebyggelse.

Flott om dere sender meg en fangetransport. Det er alltid spennende å vite om hvor og når fisken biter.

Se også.

Skroll til toppen