SJØØRRETFLUER – BINDEBESKRIVELSE-SBS CLOUSER MINNOW

Ukens sjøørretflue – Sbs Clouser minnow!

Det er mange gode sjøørretfluer der ute. Men hvis noen hadde sagt til meg at jeg må velge kun 5 fluer jeg skal bruke hver gang jeg er ut i feltet ville nok Clouser være en av dem! Dette er kanskje det mest brukt sjøørretflue for min del og ikke tilfeldig. Denne flua har mange sjøørreter på samvittigheten. Men Clouser fanger også Torsk, Makrell, Sei, Lyr, Havabbor og en hel del andre fiskearter. Rett og slett en meget god flue!  Man kan fiske den med raske inn trekk , sakte inn trekk, rett under overflaten eller dypt. Her følger en bindebeskrivelse på hvordan jeg liker å binde denne fluen.  Anastasios Papadopoulos.

SBS CLOUSER MINNOW
Den enestående sjøørretfluen, SBS CLOUSER MINNOW!

Sbs Clouser minnow

Materialene jeg bruker er følgende.

1. Krok gamakatsu ss15 #4
2. Isbjørn hår hvit/oliven eller ønsket farge. Originalen bindes med Bucktail men jeg har fått mere sans for Isbjørn. Den har utrolig fin glans og gjennomsiktighet samt at den gir veldig god bevegelse i vannet.
3. Selull fluoro rød blandet med litt ice dubb Pearl
4. Crystal flash pearl
5. Timeglassøyene små størrelse
6. 3D fiskeøyne 2,5mm
7. Hvit eller oliven bindetråd
8. Zap a gap superlim
9. Benecchi klarlakk eller neglelakk

sjøørret flue SBS CLOUSER MINNOW
1. Ta en dråpe superlim inn i “hulet” på timeglassøyene og plasser 3D epoxy øyne inne. La den tørke litt.
sjøørret flue SBS CLOUSER MINNOW
2. Fest bindetråden fra krokøyet og bak ca 1/3 del fra krokstammen.
sjøørret flue SBS CLOUSER MINNOW
3. Fest timeglassøyne. Det jeg gjør er at jeg fester timeglassøyne først med noen få tørn og legger en dråpe superlim. Da fester jeg skikkelig.
sjøørret flue SBS CLOUSER MINNOW
4. Snu kroken opp ned.
sjøørret flue SBS CLOUSER MINNOW
5. Ta en liten bunt selull og dra fibrene fra hverandre slik at til slutt du legger dem sammen slik de har samme lengde. Du skal utnytte hele lengden. Du fester på midten av bunten og bretter de fibrene som peker mot krokøyet bak. Da fester du hele bunten sammen.
sjøørret flue SBS CLOUSER MINNOW
6. Ta en tynt bunt av naturell isbjørnhår. Fjern underull og de korteste fibrer og bind på plass. Sørg at lengden av fibrene er ca 2 ganger lengre en kroken
sjøørret flue SBS CLOUSER MINNOW
7. Ta en tynt bunt med oliven hår og fest på plass
sjøørret flue SBS CLOUSER MINNOW
8. Whipfinish og hvis du bruker hvit tråd ta en vannfast tusj og fargelegg tråden. Ta superlim og legg på hodet hvor tråden er samt på toppen av timeglassøyne hvor tråden er festet. Ta klarlakk og lakker gjerne 3D øyne til slut. Det gir en effekt som forstørrelsesglass. Flua er ferdig 🙂 Skitt fiske! Anastasios Papadopoulos
Skroll til toppen