Sjøørretsluk med releasetakle – Effektive saker!

Øk din krokningsprosent , pimp din sjøørretsluk !

Jeg har ved en tidligere anledning nevnt at du kan doble antal fisk i håven ved å bytte ut din vanelige treblekrok med en som er vesentlig mindre. Jeg skal i denne artikkelen vise en variant jeg har prøvd med hell denne sesongen. Klassisk sjøørretsluk med releasetakle.  Treblekrok som løser ut i det sjøørreten biter på!

Sjøørretsluk, dette er mine favoritter. Liker godt de som er fra 10 til 15 gram
Noen utvalgte favoritter som skal få en liten overhaling:)

Materialer som du trenger

  • Dine favoritt sjøørretsluker
  • Mono / fluorcarbon i 0,30 – 0,40
  • Treblekrok / enkel kroker i størrelse 8-14
  • Duppstopper
  • svivler
  • Lighter

For å lage en sjøørretsluk med releasetakle så trenger du dette.

Slik lager du sjøørretsluk med releasetakle

1: Ta av treblekroken og erstatt den med en svivel. (eller variant uten de delene)

Abu garcia Toby sjøørretsluk

2: Ta ca 10 cm med mono og tre begge ender igjennom en duppstopper. Sena skal igjennom svivelen som vist på bildet. PS! her kan du godt ta av svivel og splittring og tre sena rett igjennom sluken. Dette er bare utløsermekanismen. Jeg har gjort det slik som dette for da kan jeg bytte systemet enkelt over til en annen sluk.

3: Ta en lighter og smelt endene sammen. Klumpen i enden er praktisk slik at duppstopperen ikke skal falle av. Tilpass lengden slik at den er lett å jobbe med.

4: Ta en ca 20 cm lang bit med sene og monter på en liten treblekrok. Bruk rapalaknuten. La det bli igjen noen cm på tampen som du smelter en liten klump i enden på. Tips. Trim inn stumpen i etterkant, den bør ikke være så lang som vist på bildet.

5: Tre stumpen inn i løkka og lås med duppstopperen. Dette er utløsermekanismen. Hva slags materiale du bruker på låseløkka spiller egentlig ingen rolle. Men en ting som er viktig er en duppstopper som er liten nok slik den klemmer godt rundt senestumpen.

6: Fest sena i den nederste delen av den øverste svivelen. La det være litt slakk i sena. Her ser du tydelig hvor liten denne str 14 kroken er i forhold til den originale på Toby sluken.  Nå er du klar med din første sjøørretsluk med releasetakle 🙂

Med denne løsningen på din sjøørretsluk så har du en liten treblekrok som vil doble antal fisk i håven og du får en sluk som sitter enda bedre fordi den henger fritt. Det skal nevnes at disse små krokene er mye lettere å løsne fra fiskemunnen og gjør mye mindre skade.

Det var dagen lille tips og med det ønsker jeg dere skitt fiske og la den store bite på og bli med hele veien opp i håven 🙂

Les også:

Skroll til toppen