Sjøørrettips til en nybegynner

Sjøørrettips – Ler deg Hvor – Når – Hva

Hvor er sjøørreten, når skal jeg fiske den og med hva. Klarer du å sette fokus på disse tre så er sjansen veldig stor for selvfanget og kortreist mat :). Jeg skal med dette gi noen enkle kjøreregler som gjør det enkelt for deg å komme i gang!

En flott sjøørret fanget på Hvaler en tidlig høstdag
Flott sjøørret fanget en tidlig høstdag

Hvor finner man sjøørret?

Jeg starter med det vanskeligste. Dessverre så flytter sjøørreten på seg og den har forskjellige standplasser på de forskjellige årstider. Les deg opp på dette emnet så slipper du å fiske der den ikke er! Det er mange gode artikler på nett hvor du kan finne informasjon om dette.  Her har jeg plukket ut et par eksempler som dekker emnet:

Altså les deg opp om hvor sjøørreten er på et gitt tidspunkt på året. Finn slike plasser ved å bruke et kart. Gjør du dette så har du allerede løst to av tre, nå vet du hvor og når. Når dette er gjort så har du en plan. Nå gjenstår det bare å pakke ned det rette utstyret og bruke dette på den riktige måten.

Flotte farger på sjøørreten. Denne tok en flue i fargen rosa.

Hva skal man fiske med?

En sjøørret er en predator og når den er på hugget så spiser den nesten hva som helst så lenge det ligner på dens naturlige føde. Om du fisker med sluk, flue, bombarda eller agn spiller egentlig liten rolle. Finner du sjøørreten så er sjansen stor for at du lykkes. Sett altså fokus på punktene hvor og når fremfor hva. Når det er sagt så lønner det seg samtidig med litt kunnskap om utstyr og teknikker. Det er jo tross alt litt trist å bruke mye tid på å finne når man ikke kan fange :). Bruk litt tid på nettet til å finne ut hvordan du skal bruke det utstyret du har valgt ut. Farge på sluker, hvilke fluer, hastighet på agnet , spinstopp osv. Her noen gode tips om de forskjellige teknikker.

Abu Garcia veritas 2.0 en fantastisk god stang til å fiske sjøørret
Min favoritt slukstang 🙂

Fangsten vil øke i takt med kunnskapen!

Selv om det er mye å lese i de forskjellige artikler så gjør det så enkelt som mulig. Finn riktig plass i den årstiden du er og bruk utstyr som passer deg, sjøørreten og ditt fiske. Start med å gjøre det så enkelt som mulig og utvid etterhvert. Husk sjøørreten er en mester i å gjemme seg men den har en stor svakhet, den er forutsigbar. Gode fiskere har lært seg denne forutsigbarheten. De vet hvor sjøørreten er og hva den vil ta på et gitt tidspunkt. Om du leser deg opp på dette så vil du lykkes! Ler deg Hvor – Når – Hva!

Med dette så ønsker jeg deg lykke til i jakten!

En sjøørret på nærmere kiloen. tatt på Hvaler mars 2017

Skroll til toppen