Dette er en rett jeg har rappet fra en Vietnamesisk kokebok. Man kan bruke hvilken som helst fisk, men jeg vil nok anbefale en type flyndre/flatfisk. Smaker aldeles nydelig! Her har jeg brukt selv fanget kveite fra Spildra 🙂

Til 6 personer

  • 140 gr hvetemel
  • 6 flyndre filter
  • 4-6 ss god mistolke
  • 2-4 store fedd hvitløk
  • 4 -5 modne tomater
  • 1SS fiskesaus
  • 12 friske dillkvister, renset
  • 12 friske korianderkvister rensket
  • 12 friske thaibasilikumblader
  • Salt og pepper

Serveres feks med langkornet sjasminris og en god sursøt krydret fiskesaus.

Fremgangsmåte

Ha mel i en plastpose. Tilsett salt og pepper etter sak og behag. Ha fisken i posen og rist til den er godt dekket.

Selvfanget kveite fra Spildra

Varm olje i en panne, rikelig med olje og varme. Stek fisken sprø i omganger ca 5-7 minutter.

Varm olje på nytt i ren panne. Sterk varme. Fres hvitløk til gyllen(ikke brenn) tilsett tomater og fiskesaus. Stek under omrøring til det blir mykt, ca 5-8 min. Smak til med salt og pepper og fordel blandingen på toppen av fisken.

Tørk av pannen. Varm litt olje fres dill, koriander og basilikum under omrøring til det faller sammen 1-2 min..dryss over fisken og tomtene. Server med ris og krydret fiskesaus. ( denne sausen legger jeg ut i egen oppskrift)

Kos dere dette er gødt 🙂

krydret fiskesaus

 

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.