Temakveld – Sjøørret – Fiske & Kultivering

Høste og ivareta hører sammen

Med godt over 30 fremmøtte ble det en skikkelig koselig kveld ved besøkssenteret til Ytre Hvaler Nasjonalpark. Utrolig flott å se så mange som er interessert i sjøørretfiske og ikke minst sjøørretkultivering. Tusen takk til alle sammen som kom og gjorde denne kvelden til en meget positiv opplevelse!

Engasjement kommer til å redde våre gytebekker.

Meningen og formålet med dette foredraget var å vise mulighetene til å fiske sjøørret året rundt. Fortelle litt om sjøørreten sin biologi og hvor den holder til ved de forskjellige årstider. Sjøørreten har en forutsigbar atferd og dette kan vi som fiskere utnytte.  Ved siden av fisket en presentasjon av våre sjøørretbekker her på Kirkøy. Engasjementet fremmøtte viste om å kultivere og ivareta disse bekkene for fremtiden er helt fantastisk!

Tusen takk til Hvaler Jeger og Fiskeforening som organiserte dette treffet. En takk går også til Ytre Hvaler Nasjonalpark for lån av lokaler og en interesse for emnene. Takk også til Haakon Braathu Haaverstad fra SNO for foredrag om regler og lovverk innen temaet sjøørret.

Hvaler Jeger og Fiskeforening har allerede mottatt donasjoner per vipps og de har mottatt en flott gave fra en velforening her på Kirkøy. Dette gjør det mulig for oss å sette igang arbeidet med å redde bekker allerede i år. Første bekk ut blir Korshavnsbekken. Mer informasjon om denne bekken og bidrags givere til denne kommer ved en senere anledning. Målet er klart og tydelig, alle bekkene på hvaler skal kultiveres og reddes for fremtiden!

For de som har en interesse for emnet så legger jeg ut bilder av hele foredraget. Bli med å støtt denne gode sak ved å følge informasjonen på dette bildet.

Ytre Hvaler Nasjonalpark

Hvaler JFF

Foredraget i sin helhet

Skroll til toppen