Når jeg var på jakt etter en ny haspelsnelle så hadde jeg følgende kriterier: Bems foran, god balanse, komfortabel sveiv, sist men ikke minst gode kasteegenskaper! Valget falt på denne men holder den mål….

Snella har gjort det godt i flere tester..

Best i test!

Shimano Aernos

TERNINGKAST: 5

Meget gode brukeregenskaper gjør at den ligger et hestehode foran de andre i denne prisklassen. Leveres med scims for justering av snøreopplegget.

Pris: 1699,-

Snørekapasitet: 110 m 0,30 mm

Vekt: 251 g

Hus, stativ og rotor: Kompositt

Brems: Foran

 

Det følger med en ekstra spole. Ikke noe plastikk dritt men en spole som er helt lik den som er montert, pluss i boka!

Jeg har surra på multi i tykkelse 0,10. Dette passe snella meget bra.

Så hva er mitt inntrykk etter en del mnd bruk, sommer som vinter…Den kaster som en drøm, flott balanse, linen legger seg perfekt på spolen, meget bra brems og flott finish. Den er faktisk så bra at den burde ha hvert i en dyrere prisklasse. For ca 1400kr er dette et røverkjøp!! Anbefales 🙂

Om jeg tar pris med i sammenligningen så er dette kjøpet lett å rulle….terningkast_6_large

Summary
Review Date
Reviewed Item
Shimano aernos 1000FA

5 thoughts to “Shimano Aernos 1000FA – Test

 • Geir Pettersen

  Hei Bjørn Tore.
  Har lest dine innlegg om sjøørretfiske med stor interesse. Har faktisk kjøpt en Aernos 2500 snelle og skal nå kjøpe stang. Anbefaler du Westin grunnet noe sponsing eller er den så god som du hevder? Skal kjøpe ei stang til meg og ei til min sønn og har tenkt på Westin. Har prøvd flere, men syns de fleste 13 fotere blir for tung..vet du hvor mye din stang veier i gram? Skulle prøve å ringe deg, men fant ikke noe Nr. på navnet ditt. Hvis du har noen minutter så er mitt Nr 99279308.
  Mvh Geir Pettersen

  Svar
  • Bjørn Tore Kjølholt

   Hei Geir,
   Så koselig at det jeg legger ut blir lest. Nei jeg er ikke kjøpt og betalt av noen 🙂 Du har et poeng 13 fortere blir fort tunge. Dette alternativet er av den nettere sort. Vekt i gr har jeg ikke. Forøvrig har stangen et langt håndtak som gir en god balanse. Mye bedre en feks shimano stangen jeg har beskrevet ved en tidligere artikkel.12 foten er og et godt alternativ. Regner med du fisker med bombarda siden du vurderer et slikt alternativ? Snella er super! Flott du fisker med sønnen din, der sikrer du en livslang og sunn interesse 🙂

   Svar
 • Geir Pettersen

  Hei igjen og takk for svaret. Jeg skal kjøpe to stenger til fiske med bombarda og flue etter sjøørret og laks i et vann i nærheten. Viktig med ganske lang stang som helst ikke er så tung hvis man fisker lenge, som jeg gjerne gjør. Hvis du har prøvd flere alternativer og mener Westin 13 er best tenkte jeg å ta sjansen på å kjøpe to, men det ville vært veldig interessant å vite den nøyaktige vekten på stanga. Er ikke lett å finne det ut i brosjyrene eller på nettet.
  Kastet med ei lånt stang i sommer , men det ble alt for tungt å holde den etter hvert, så derfor er det så viktig å velge riktig stang nå.
  Ellers takk for alle tipsene med tapert fortom og og hvordan man fester videre fortom i den. Veldig godt tips og veldig lettvint.
  Min sønn er voksen så derfor kan jeg kjøpe like stenger til oss
  begge.
  Hilsen Geir

  Svar
 • Pingback: Hvordan fiske med bombarda dupp – Guide | RosaReke.no – Sjøørret blogg – Bjørn Tore Kjølholt

 • Pingback: Hvordan fiske med bombarda dupp – Ørretbombe!

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.