TEST – SLUKSTANG TIL SJØØRRET – Førsteinntrykk

Førsteinntrykk og test av ny slukstang til sjøørret

ABU GARCIA VERITAS 2.0. 7,2 fot, 3 til 15 gram slukvekt. 2 delt. Jeg har stor tro på denne stanga, perfekte spesifikasjoner. Men kan den innfri forventningene og blir dette min nye slukstang til sjøørret?

ABU GARCIA VERITAS 2.0.

ABU GARCIA VERITAS 2.0. Tekniske data

  • 30 Ton graphite for a lightweight balanced design
  • Spiral Carbon Core Construction provides an increase in break strength of the rod
  • Titanium alloy guides with SiC inserts allow for a lightweight balanced rod
  • Abu designed extreme exposure reel seat for increased blank contact and sensitivity
  • Micro click reel seat hood design allows for improved reel fit
  • High density EVA gives greater sensitivity and durability
  • Texas rigged hook keeper for all bait applications
  • Limited 3 year warranty
ABU GARCIA VERITAS 2.0. 7,2 fot. dette er en aldeles fantastisk stang til lett fiske etter sjøørret. Passer meget godt sluker i vekt 7 til 15 gram.
ABU GARCIA VERITAS 2.0.

Hvorfor akkurat denne modellen til sjøørret?

ABU GARCIA VERITAS 2.0. kommer i 9 forskjellige stenger tilpasset i haspel. Det er og multiplikator varianter til vertikal fiske, jerkbait, båt og casting, vi snakker altså om en ganske så omfattende serie. Jeg har i alle år fisket med den “klassiske” sjøørret slukstanga, ca 9 fot med en slukvekt ca 10-30 gram. Men i år vil jeg prøve noe anderledes. En lettere og kortere stang mer som et valg som passer på fjellet eller liten elv. En stang som kaster like godt men som er praktisk å ha med seg og morsom å kjøre fisk på. Sjøørretfiske her på østlandet er ofte preget av fiske i de litt mindre elementer. Små strender, viker og strømsund. Det er denne type fiske jeg skal bruke denne stangen til. Skal jeg utaskjærs en varmere dag i mai så tar jeg nok med meg litt kraftige saker. Førsteinntrykket av stangen var faktisk litt overraskende, 7.2 fot er ikke så kort som jeg hadde sett for meg. Denne stanga har et forholdsvis kort håndtak som gir en lengre klinge.

ABU GARCIA VERITAS 2.0.

Slukstang til sjøørret – Kvalitet og egenskaper

Snellefestet er i plastikk noe som er helt greit på en stang som dette. Litt tøft at de har designet det slik at snella er løftet er par millimeter opp fra klingen. Mutteren du skrur fast snellen med har en perforeret ring som er god å holde i, det er og en tilfredsstillende klikkelyd når man strammer til. Stangringene er av meget god kvalitet med flotte surringer. Stanga ha en forholdsvis slank klinge og er veldig lett! Aksjonen er rask med en dyp toppaksjon,  min opplevelse er at stanga passer godt innenfor klassifiseringen som er 3 til 15 gram. Jeg har testet sluker fra 4 og opp til 18 gram .Sweatspot ligger på 10 til 15 gram, som passer perfekt til mitt fiske! På en haspelstang så må man nesten alltid finne et kompromiss mellom kasteegenskaper og fiskeegenskaper. På denne stangen har de funnet et godt kompromiss mellom de to elementene.  Stangen har en rask askjon som gir lange kast men den har samtidig en meget tilfredsstillende bøy under belastning. her har Abu gjort en god jobb!

ABU GARCIA VERITAS 2.0.

Hvordan fungerer stanga under praktisk fiske?

For å ta det viktigste først, kasteegenskapene! Med fingeren i jorda så er kasteegenskapene meget viktig, det er tross alt fryktelig mange kast mellom hver fisk. (ihvertfall noen ganger)  En stang skal og ha god balanse! En fremtung eller baktung stang er ikke å foretrekke.  Siden dette er en forholdsvis liten og meget lett stang har jeg valgt ei lita snelle. Abu garcia Revo S2. i str 10. Denne kombinasjonen sitter som et skudd med en balanse rett over spolen, perfekt!

ABU GARCIA VERITAS 2.0.

En litt merkelig opplevelse med en slik “liten” stang er kasteteknikken. Vanligvis så bruker jeg to hender når jeg kaster med sluk og bombarda her bruker du kun den ene hånda. Selvfølgelig kan du bruke to hender men det er helt unødvendig da den er så lett og godt balansert. Bakdelen på stanga fungerer egentlig som en forlenget fighting butt som man finner på fluestenger. Lite vipp med hånleddet er det som skal til.  Alt i alt en meget god stang som virkelig fortjener et stort publikum. Dette er er bombesikkert kjøp! Mitt valg av slukstang til sjøørret! Ta en tur til nærmeste butikk, se på og kjenn på de forskjellige modellene. Er du på jakt etter den mer klassiske utgaven av en sjøørretstang så er 922ML eller 822ML et godt tips.

Videotest av Abu Garcia Veritas 2.0

Abu Garcia Revo S, 10 Haspelsnelle

Jeg har brukt denne snella en stund og jeg er imponert over kvalitet og funksjon. Rett og slett en meget god snelle. Anbefales!

Skroll til toppen