Sjøørret og tidevann = sant!

Som sjøørret fisker må jeg følge med på tidevann, månefaser og når solen står opp/ går ned. Det et mange apper der ute som leverer disse data men de jeg skal beskrive her er mine favoritter. Appen til Norges Jeger og Fiskeforbund.

Norges Jeger og Fiskeforbund har laget en meget enkel app som rask gir deg de rette data. Tidevann, sol og månefaser. Ved siden av dette så har man et artig verktøy for å beregne vekt eller K- faktor. Her er det flere arter å velge blant.

Det å regne ut K faktor er viktig. Gjør det noen ganger så lærer du deg hvordan en kondisjon fisken er i.

Med et målebånd vil du ganske enkelt finne fiskens vekt. Jeg har en skala på min fluestang som viser lengde. Vekt er beregnet ut fra en K-faktos på 1,1 som er vanlig der jeg fisker.

Norges Jeger og Fiskeforbund har og lagt med et lite oppslagsverk som gir en beskrivelse av våre vanligste fisker, saltvann som ferskvann.

Rett og slett et nyttig lite program! Dette er en gratis app uten reklame. Bra!

Norges Jeger og Fiskeforbund har og en app som lar deg registrere ulovlige garn. Denne burde alle ha på sin telefon!! Finner du et ulovlig garn så åpne app, ta bilde av deg og send. Om vi er flere som bruker denne løsningen så gjør vi oss alle en stor tjeneste.

PS!Et lite minus med NJFF sin app så har den ofte en feil ved tidevanns tabellen. Den viser tidevann men ikke klokkeslett.. Ganske håpløst. Håper de snart får rettet denne feilen. Men det er andre løsninger der ute, denne syntes jeg fungerer meget bra!

Sånn her har dere noen flotte verktøy. Bruk dem og få mer fisk 🙂

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.