Foreningen for Sjøørretens Venner

Rosareke har stiftet Foreningen for Sjøørretens venner, en veldedig forening som jobber fulltid for å redde den sterkt reduserte og truede sjøørretbestanden i Oslofjorden.

I årene som kommer skal vi habitatforbedre og redde alle de gjenværende ni sjøørretbekkene på Hvaler. Rosareke skal sette bekkene tilbake til sin økologiske gode stand. Gjennom dette arbeidet vil vi øke sjøørretproduksjonen på Hvaler fra noen få hundre til tusenvis av gytende fisk i året. Tenk for et eldorado det blir!

Dette er bekkene som skal reddes på Hvaler.

Vi jobber systematisk og går vitenskapelig til verks, i tett samarbeid med grunneiere, private aktører og offentlige myndigheter. I tillegg til vårt eget arbeid bistår vi andre foreninger, lag og private som jobber med sjøørretbekker andre steder rundt Oslofjorden. Alt vi gjør og lærer underveis dokumenteres, registreres og deles fortløpende med alle gjennom bloggen vår og i sosiale medier. Foreningen har dessuten alt av nødvendig verktøy, maskiner og utstyr stående klart på henger og en bil som kan frakte det dit det skal.

Arbeidet vårt er finansiert av våre medlemmer, sponsorer og samarbeidspartnere. Høsten 2021 fikk vi en fantastisk tildeling fra Sparebankstiftelsen DNB som gjorde at vi kunne kjøpe inn den nødvendige maskinparken, men det er bare starten på eventyret. Sjøørreten trenger DIN hjelp! Som medlem i Rosareke bidrar du direkte til at vi får mye mer fisk i fjorden, og som takk får du medlemsfordeler som gjør at du faktisk sparer penger på å støtte oss. Bli med på dugnaden for å redde sjøørretbekkene våre, få mer fisk i fjorden og en rikere opplevelse for deg som sportsfisker. Meld deg inn i dag eller les mer om andre måter du kan støtte oss på!

Bjørn Tore Kjølholt

Christian Lindvall Dahlgren
Styreleder

En av våre fantastiske sjøørretbekker på Hvaler. Bjørn Tore i sitt rette element.