Foreningen

Rosareke Foreningen for Sjøørretens venner er en ideell organisasjon som jobber fulltid for å redde den sterkt reduserte og truede sjøørretbestanden i Oslofjorden.

I årene som kommer har vi fokus på å habitatforbedre og redde alle de gjenværende ni sjøørretbekkene på Hvaler. I tillegg til vårt eget arbeid Hvaler bistår vi også andre foreninger, lag og private som jobber med sjøørretbekker, og hvert år «adopterer» dessuten Rosareke to andre bekker langs Oslofjorden som vi følger fra start til mål. Vi inviterer alle som har en sjøørretbekk som trenger hjelp til å ta kontakt med oss! Les : DIN BEKK

Arbeidet vårt i Hvalerbekkene vil sette dem tilbake i økologisk god stand, og ta Hvaler fra noen få hundre til mange tusen gytefisk i løpet av bare noen få år. Vi ser resultatene av arbeidet vårt med en gang, og det er utrolig gøy å følge bekkene underveis! 

Hvalerbekkene

Her kan dere følge med på hva vi har gjort, pågående prosjekter og hva vi planlegger å gjøre i bekkene på Hvaler.

Vi jobber for sjøørreten

Rosareke jobber systematisk og går vitenskapelig til verks, i tett samarbeid med grunneiere, private aktører og offentlige myndigheter. Før vi starter arbeidene våre gjør vi en problemanalyse av bekken, vurderer ulike tiltak og legger en grundig plan. Alt vi gjør og lærer underveis dokumenteres, registreres og deles fortløpende med alle gjennom bloggen vår og i sosiale medier. Foreningen har dessuten alt av nødvendig verktøy, maskiner og utstyr stående klart på henger og en bil som kan frakte det dit det skal.

Arbeidet vårt er finansiert av våre medlemmer, Grasrotandelen, loddsalg, sponsorer, samarbeidspartnere og tilskudd. Hvis du vil bidra til å redde sjøørreten kan du melde deg inn i Rosareke, du kan gjøre oss til din Grasrotmottaker hos Norsk Tipping, du kan bli med på dugnader eller støtte oss på andre måter. Sjøørreten trenger DIN hjelp! Som medlem i Rosareke støtter du ikke bare en god sak og bidrar til at vi får mye mer fisk i fjorden, du får rabatt på fiskeutstyr og andre fordeler som gjør at du faktisk sparer penger på å støtte oss!

Takk for at du er med på laget og velkommen til Rosareke Foreningen for Sjøørretens Venner!

Med vennlig hilsen, Bjørn Tore Kjølholt- Daglig leder & Christian Lindvall Dahlgren-Styreleder

KONTAKT OSS:

Rosareke Foreningen For Sjøørretens Venner. Lammenes 30, 1680 Skjærhallen. post@rosareke.no

En av våre fantastiske sjøørretbekker på Hvaler. Bjørn Tore i sitt rette element.

Støtt oss

Skroll til toppen