Spesialist på sjøørret

I samarbeid med Stokken Båt og Motor har vi nå åpnet en spesialistavdeling som har alt hva du trenger av fiskeutstyr til sjøørret. Selvfølgelig har vi også utstyr til de fleste former for fiske men vi er altså spesialister på sjøørret. Du finner en egen avdeling som ligger i andre etasje ved Stokken Båt og Motor. De fleste produkter er også representert i vår nettbutikk. 

Kompetanse, service og kundebehandling

Som sjøørretfisker og blogger får jeg til stadig spørsmål fra mine lesere. Spørsmål som går igjen er Hvor skal jeg fiske, hva skal jeg fiske med og hva slags utstyr anbefaler du.  Med et liv innen salg og markedsføring var det naturlig å sette sammen en løsning som ikke bare svarer på spørsmålet men og et ønske om å hjelpe til ved å treffes. Preke sjøørret og selge fiskeutstyr som jeg personlig kan gå god for. Fiskeutstyr jeg vet har en god kvalitet og fiskeutstyr som vil gjøre deg som kunde fornøyd.  Det er en jungel av utstyr der ute og jeg har brukt tid på å finne frem til et utvalg som jeg vet er bra. Jeg har endevendt markedet i jakt på det perfekte fiskeutstyret! Her er noen av merkevarene vi har i vår butikk.

Trykk på bildet for å komme til produktet. Obs prisene kan forandre seg.

I denne guiden anbefaler jeg utstyr i følgende kategorier

Standard slukstang

Dette er den “klassiske” slukstanga til sjøørret. Jeg liker stenger som fungerer godt på sluker som er på 15 til 25 gram. Stengene skal være lette, ha bra kasteegenskaper og inneha en god kvalitet. Jeg liker det moderne designet med  split grip håndtak.  Disse alternativene er bombesikre valg.

Ultralett fiske etter sjøørret

Ultralett slukstang til sjøørret. Dette type fiske har gitt meg ny inspirasjon i år. Det å fiske og kaste med slike lekre små stenger er en fryd! Dette er et fiske jeg anbefaler de fleste å prøve . 

Bombardastenger til sjøørret

Til bombarda så er det absolutt best med litt ekstra lengde. Min anbefalte lengde er  rundt 11 fot. Da har dere en stang som er perfekt til bombarda men som og fungerer godt til vanlig slukfiske. Alle disse alternativene er strålende til bombarda.

Haspelsneller

Her et noen utvalgte og meget gode haspelsneller. Til ultralett fiske så anbefaler jeg sneller i størrelse 1000/1500 og til bombarda og slukfiske størrelse 2000/2500. Jeg liker haspelsneller som ligger sånn midt på treet i pris. For et par tusen kroner så får man ofte sneller som kan måle seg med de som koster dobbelt så mye. Disse tre alternativene er alle meget gode! 

Sener til sjøørretfiske

Jeg bruker disse til bombarda, sluk og ultralett.  Et tips er å gå for 270 meter, da får du fylt snella helt opp. Mange velger 110 meter utgaven men du må da fylle opp med mono eller tape i bunnen av spolen. Jeg bruker heller 270 meters utgaven slik jeg får samme line hele veien så snur jeg bare lina etter endt sesong. Det som ligger innerst er som nytt. Da har du faktisk sena dobbelt så lenge.

Fluestenger til sjøørret!

Greys GR 70 salt er mitt valg. Beskrevet her: Fluestang til sjøørret – Greys GR 70 Salt Jeg bruker to varianter av Greys GR70. 9 fot salt utgaven i klasse 7 og GR70 9 fot klasse 5.  Jeg har og valgt ut Hardy demon salt og Scierra Salis. Begge er fantastiske!

Fluesneller til sjøørret

Her presenteres tre gode sneller. Dette er populære varianter som mange sjøørretfiskere sverger til. Noen fluesneller er spesialdesignet til bruk i saltvann. Personlig så mener jeg at dette ikke har så mye å si. Så lenge de har et lukket bremsesystem og de får en skyll i ferskvann så varer de i mange , mange år.

Fluer til sjøørret, innkjøps guide:

Lager du en pakke av disse 9 fluene jeg har listet opp her så vil du ha så du klarer deg under de fleste forhold.

 1. Pattegrisen Pink # 6
 2. Perfect Leoshrimp Brown # 4
 3. Fiberrejen Light Grey str. 4
 4. Kopperbassen str. 8
 5. Polar Magnus Pink Grey # 6
 6. Vaskebjørnen UV Gamakatsu LS5013 #4
 7. Kutling  # 8
 8. Jiggy Hvit/Orange str. 4
 9. Jiggy Hvit/Sort str. 4

Flueliner til sjøørret

I en jungel av flueliner har jeg valgt å gå for tre varianter hvor alle er et sikkert valg. Samtlige er lett kastet og har en god kvalitet.  Flotte flueliner til en nybegynner og den erfarne sjøørretfisker. Greys lina har jeg fisket med i 2 år og jeg med flere er enige dette er ei knall line. De 2 andre er en nyhet fra Hardy. Et enstemmig fluefiske miljø er enige, dette er en av årets beste nyheter. Jeg har testet de og gir min beste anbefaling. Kommer i 2 utgaver, slow og fast intermediate. 

Bekledning til sjøørretfiske

Jeg tar imot bestillinger på Hodgman, bare å ta kontakt så finner vi ut sammen om hva som passer best for deg. Les min begeistring her:  Hodgman vadere, vadejakke og sko – Førsteinntrykk

Diverse utstyr

Her lister jeg opp litt essensielt utstyr jeg kan gå god for.

Mine anbefalte sjøørret sluker

 • MO Coast Tobis
 • Lawson Gnome
 • Toby
 • Zigge
 • Møresilda
 • Jensen Seatrout
 • Hansen Stripper

Kommer linker så fort jeg får lagt produktene ut i nettbutikken. Ta bare kontakt eller stikk innom butikken.

Ta gjerne kontakt med meg så kan jeg bistå med å finne utstyr som passer til ditt fiske.

Håper at denne guiden er til nytte og til hjelp. Meningen er å anbefale fiske utstyr til sjøørret som jeg vet de aller fleste vil bli fornøyde med.

Bjørn Tore Kjølholt

Tlf: 45506646

bt@rosareke.no

Meld deg på nyhetsbrevet til Rosareke.no!

Da får du en E-post når jeg legger ut nytt anbefalt utstyr og nye blogg innlegg.