Velkommen til Rosareke.no!

Hei! Jeg heter Bjørn Tore Kjølholt, sjøørretbogger, familiefar og fiskenerd. Sportsfiske og spesielt sjøørretfiske er noe jeg har holdt på med så lenge jeg kan huske. Bor på Kirkøy, i Hvaler kommune. Det er her jeg er oppvokst. Ørret og ørretfiske har blitt med meg siden jeg var en guttunge. Med naturen rett utenfor dørstokken var Hvaler den perfekte plass å vokse opp.

Med fiskeinteressen vokste det tidlig frem en stor interesse for biologi, nysgjerrig på hvordan alt henger sammen. Dette førte meg tidlig inn i imitasjonsfiske sin fantastiske verden. Det å kunne vite hva en ørret og en sjøørret spiser og hvorfor har alltid hvert et fascinerende felt. De siste 10 årene har jeg fulgt denne interessen opp på land og ned i sjøørretbekken. Det biologiske samspilllet i disse små bekkene kan man bruke et helt liv på å lære. Det å legge til rette for sjøørreten i bekken, følge dens oppvekst og helt frem til den vandrer ut i havet er for meg selve definisjonen på lykke.

En ekte sjøørretnerd

Jeg jobber i dag som sjøørretveileder i fagavdelingen til Norges Jeger og Fiskeforbund. Jobben min går i hovedsak ut på å samle kreftene i NJFF til en storsatsning som heter sjøørretriket. Sjøørretriket er en satsing der NJFF skal restaurere og forbedre så mange sjøørretbeker som mulig. Jeg sitter i kommunestyret på Hvaler, vara i nasjonalparkstyret, engasjert i fagrådet for laks og sjøørret på østlandet og daglig leder i Rosareke foreningen for sjøørretens venner. Ved siden av dette bruker jeg en del tid på å følge med på aktivitetene til Statsforvalteren, Miljødirektoratet og Vannområdene. Disse forvaltningsorganene har en vanvittig kunnskapsbank. Verdt å følge med på. Er vel det man kan kalle en skikkelig sjøørretnerd.

Er meget opptatt av å dele den kunnskapen jeg har opparbeidet meg. Dele fordi jeg ønsker en rekruttering til denne fantastiske hobbyen. Med litt kunnskap blir det lettere å komme igang. Få folk opp av sofaen og ut i naturen. Mitt mål med rosareke er å inspirere til fiskeglede og friluftsliv.

Jeg brenner og for kultivere å ta vare på våre lokale sjøørretbekker. Det å  ivareta å bruke naturen på en bærekraftig måte. Naturen er vår boltreplass men det følger og et ansvar. Stell pent med den! 

Jeg avholder foredrag om sjøørret, sjøørretkultivering og sjøørretfiske. Fiskekurs og fluefiskekurs til enkeltpersoner eller grupper. Jeg tar gjerne turen til din lokale sjøørretbekk. Her kan du få noen råd og tips om hva som må til slik at denne kan bli bedre.

Med dette ønskjer jeg dere alle velkomne til Rosareke.no. Håper lesestoffet her gir inspirasjon til friluftsliv, sportsfiske og en interesse for å ta vare på den fantastiske naturen vi alle har et felles ansvar for å ta vare på. Er det noe dere lurer på så ikke nøl med å ta kontakt.

Bjørn Tore Kjølholt

Bli Rosareke medlem!

Du kan nå hjelpe sjøørreten og samtidig gi din støtte til vårt arbeid her på bloggen. Som medlem i Rosareke-Foreningen for sjøørretens venner kan du og spare penger på fiskeutsyr. Meld deg inn som rosareke medlem og mota rabatt på dine kjøp hos SkittFiske og skittjakt.no!

Følg Rosareke på Facebook og YouTube

Person og betalingsvilkår

22 hendelser på “Om meg”

 1. Gøy å finne deg her. Vil nok komme innom for å følge dine krumspring 🙂
  Dine to Reality seire var vel fortjent.
  Klem

 2. Hei, Bjørn Tore.
  Først må jeg skryte litt av hjemmesiden. Perfekt for meg som nå har blitt hekta på sjøørrettfisket på Hvaler.

  Vet at du kjører guide-turer, men lurer egentlig på om du har en båt som du kan leie ut 23.-24. april? Eller kjenner du noen andre som har en båt ledig for utleie? (Har ikke funnet noen på nett som driver med utleie på Kirkøy, noe som egentlig er veldig rart). Vi er fire stykker i en liten Pioner, så det er litt for trangt : )

  Håper du kan hjelpe oss. To av gutta er helt ferske, og jeg ønsker bare at skal få fisk. (Har lovet)
  : )

  Mvh
  Marius

  1. Bjørn Tore Kjølholt

   Hei Marius. Tusen takk for tilbakemelding 🙂 Når det kommer til guiding så er dette lagt på vent en så lenge. Jobber med produktet og lanserer neste år tenker jeg. Ang båt så prøv Hvaler resort. Tror de fisker biffen. Ja enig dårlig tilbud. Hehe ja lover man må man stå for det, men innen fiske så er det skummelt. Men de får uansett en fin tur, flott der ute!

   1. Bjørn Tore Kjølholt

    Hei Marius. Tusen takk for tilbakemelding 🙂 Når det kommer til guiding så er dette lagt på vent en så lenge. Jobber med produktet og lanserer neste år tenker jeg. Ang båt så prøv Hvaler resort. Tror de fisker biffen. Ja enig dårlig tilbud. Hehe ja lover man må man stå for det, men innen fiske så er det skummelt. Men de får uansett en fin tur, flott der ute!

    1. Hei Bjørn Tore. Har du et mail address som jeg kan kontakte deg på?..tenkte å høre med deg angående guide tur:)

 3. Hej fra Danmark ….Inno-Martin

  Håber du har det godt , det går stærkt fremaf med salg af mit Inno-Bombarda i Norge og Sverig….mange tak for hjælpen.

  Har snart et nyt produkt du måske vil prøve, har du hørt om L-rig og småkrogstacker hvor du forøger din fangst rate fra 50 til over 90 % i forhold til de fisk du er hug fra.

  Beste hilser .
  Martin

  Bombardashop

  1. Bjørn Tore Kjølholt

   Hei Martin Så utrolig flott å høre, du og dine produkter fortjener virkelig all fremgang! Og takk selv har hatt mye glede av dine dupper. Hvert stort fokus på flue for tiden men en ny bombarda video er på vei 😉 Husker L-rig fra din hjemmeside. Kjenner ikke til det men skjønner prinsippet. Når man bruker så mye tid på å finne fisk så er det surt når den glipper… Ser ut som et meget interessant produkt som jeg mer en gjerne tar en test på

 4. Hei,
  Fantastisk interesse og kunnskap du må besitte rundt fluefiske.
  Sønnen min er yrkesfisker på fiskebåt, (17 år). I tillegg til dette elsker han å fiske og har fortalt meg nå at han ønsker å lære seg fluefiske.
  Holder du kurs, opplæring eller kjenner noen som han kunne lært litt av?

  Håper å høre fra deg! Send mail.

  1. Hei,
   Takk for det. Ja man har jo dratt til seg litt av hvert gjennom et langt sportsfisker liv 17 år og yrkesfisker, så utrolig flink han er! Spennede og viktig yrkesvalg. Jeg holder noen kurs innimellom. Litt grunnleggende opplæring kan poden få helt gratis om han er i nærheten av Hvaler en dag. Om det utvikler seg til mer så kan han gjerne yte tjenester tilbake som å bli med på noen timer dugnad i en av våre gytebekker, eller melde seg inn i hvaler jeger og fiskerforening. Bare å ta kontakt på bt@rosareke.no så skal vi nok få klemt en fluefisker ut av gutten

 5. Så flott og interessant info fra deg! Tusen takk. Vi bor jo ved havet, i Onsøy, men får så lite fisk med stang! Torsk er håpløst vekk… kun dørje etter makrell, bruke teiner og ruser gjør vi.
  Kan vi få noe sjøørret her?

  1. Hei Ulla og takk for hyggelig tilbakemelding 🙂
   Dessverre torsken er borte det samme med hvitting, ål og mange andre arter.. Men Sjøørret det har vi, og flyndre er det en del av.
   Svaret om dere kan få sjøørret på Onsøy er et stort ruvende ja! Dere bor faktisk midt i sjøørret paradis. Elingårdskilen er bra mars april og september oktober. Ut mot havet er hele området fra Engelsviken til Larkollen meget, meget bra! Stangerholmen er et meget godt utgangspunkt for fiske. Her finner du sjøørret nesten hele året det samme med risholmen. Saltholmen og nordover er og verdt et besøk. Som sagt du bor i paradis 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen