Velkommen til Rosareke.no!

Hei! Jeg heter Bjørn Tore Kjølholt, sjøørretbogger, familiefar og fiskenerd. Sportsfiske og spesielt sjøørretfiske er noe jeg har holdt på med så lenge jeg kan huske. Bor på Kirkøy, i Hvaler kommune. Det er her jeg er oppvokst. Ørret og ørretfiske har blitt med meg siden jeg var en guttunge. Med naturen rett utenfor dørstokken var Hvaler den perfekte plass å vokse opp.

Med fiskeinteressen vokste det tidlig frem en stor interesse for biologi, nysgjerrig på hvordan alt henger sammen. Dette førte meg tidlig inn i imitasjonsfiske sin fantastiske verden. Det å kunne vite hva en ørret og en sjøørret spiser og hvorfor har alltid hvert et fascinerende felt. De siste 10 årene har jeg fulgt denne interessen opp på land og ned i sjøørretbekken. Det biologiske samspilllet i disse små bekkene kan man bruke et helt liv på å lære. Det å legge til rette for sjøørreten i bekken, følge dens oppvekst og helt frem til den vandrer ut i havet er for meg selve definisjonen på lykke.

En ekte sjøørretnerd

Jeg jobber i dag som sjøørretveileder i fagavdelingen til Norges Jeger og Fiskeforbund. Jobben min går i hovedsak ut på å samle kreftene i NJFF til en storsatsning som heter sjøørretriket. Sjøørretriket er en satsing der NJFF skal restaurere og forbedre så mange sjøørretbeker som mulig. Jeg sitter i kommunestyret på Hvaler, vara i nasjonalparkstyret, engasjert i fagrådet for laks og sjøørret på østlandet og daglig leder i Rosareke foreningen for sjøørretens venner. Ved siden av dette bruker jeg en del tid på å følge med på aktivitetene til Statsforvalteren, Miljødirektoratet og Vannområdene. Disse forvaltningsorganene har en vanvittig kunnskapsbank. Verdt å følge med på. Er vel det man kan kalle en skikkelig sjøørretnerd.

Er meget opptatt av å dele den kunnskapen jeg har opparbeidet meg. Dele fordi jeg ønsker en rekruttering til denne fantastiske hobbyen. Med litt kunnskap blir det lettere å komme igang. Få folk opp av sofaen og ut i naturen. Mitt mål med rosareke er å inspirere til fiskeglede og friluftsliv.

Jeg brenner og for kultivere å ta vare på våre lokale sjøørretbekker. Det å  ivareta å bruke naturen på en bærekraftig måte. Naturen er vår boltreplass men det følger og et ansvar. Stell pent med den! 

Jeg avholder foredrag om sjøørret, sjøørretkultivering og sjøørretfiske. Fiskekurs og fluefiskekurs til enkeltpersoner eller grupper. Jeg tar gjerne turen til din lokale sjøørretbekk. Her kan du få noen råd og tips om hva som må til slik at denne kan bli bedre.

Med dette ønskjer jeg dere alle velkomne til Rosareke.no. Håper lesestoffet her gir inspirasjon til friluftsliv, sportsfiske og en interesse for å ta vare på den fantastiske naturen vi alle har et felles ansvar for å ta vare på. Er det noe dere lurer på så ikke nøl med å ta kontakt.

Bjørn Tore Kjølholt

Bli Rosareke medlem!

Du kan nå hjelpe sjøørreten og samtidig gi din støtte til mitt arbeid her på bloggen. Som medlem i Rosareke-Foreningen for sjøørretens venner kan du og spare penger på fiskeutsyr. Meld deg inn som rosareke medlem og mota rabatt på dine kjøp hos SkittFiske og skittjakt.no!

Følg Rosareke på Facebook og YouTube

Rosareke Facebook
Rosareke YouTube
Rosareke Instagram

Person og betalingsvilkår