AGN TIL SJØØRRET

Her er mine anbefalte sjøørretsluker, gjennomløps-sluker, soft baits og sjøørretfluer til bombardafiske.

Litt spreke farger en kald vinterdag.

SJØØRRETSLUKER

Hva er vel mer klassisk en å fiske sjøørret med sluk. Dette er nok selve starten til de fleste som bedriver dette fisket. Jeg skal her liste opp noen av mine favoritter. Det er viktig at du som fisker prøver selv, eksperimenter, test forskjellige varianter størrelser og farger. Et tips er å bruke øya. Se på sluken og dens bevegelse. finn ut i hvilken hastighet den beveger seg som best. Se hvordan den oppfører seg når du gir den et rykk og se hvordan den oppfører seg ved spinnstopp. Det å bruke sluken riktig er ofte nøkkelen til hugg!

ABU GARCIA

LILL ZIGGE

LILL ZIGGE har hvert med meg i skrinet i mange år og den har et utall sjøørreter på samvittigheten. Dette er en meget kompakt sluk men den har allikevel en meget forlokkende gange. Utrolig bra å bruke når det er mye vind, svert langtkastende. Liker spesielt fargene Black/silver, green/glitter, blue/trout og charteuse/blue.

Vær nysgjerrig, se hva som beveger seg under overflaten. det du finner er ofte et godt hint om hva du skal bruke i enden av fiskesnøret ditt 🙂

STRIKE PRO

PERCH POP

Det å fiske med popper er relativt nytt for meg men dæven døtte sykelstøtte jeg har fått dilla. Tror nok ikke dette er den mest effektive metoden for å fange sjøørret men uten tvil den mest morsomme! Til og med makrell fiske blir morsomt med en popper. Aktivt fiske der hjerte hopper ut av brystet ved hugg. Det er noe helt spesielt å se fisken ta denne i overflaten. Tilslaget krever litt tilvenning. Hællemåne dette er morsomt fiske, anbefales! Fargene bluesilver, blacksilver og rainbow virker bra. Dette er nok en variant jeg skal prøve på gjedda og abbor også. Tenk om havabborer tar…

STRIKE PRO

ASTRO VIBE

Denne har jeg bare fått mer og mer sansen for, fantastiske farger.Beveger seg på en helt annerledes måte i vannet, gir mye motstand. Kaster godt til å veie kun 9,6gram.. Astro Vibe har fått gjennomsiktig kropp/buk med innebygde raslekuler for å lokke rovfiskene til en ekstra matbit. De tre festepunktene gjør at man kan variere dyp og hastighet enkelt. Frontposisjonen fisker hurtig over grunt vann, midtposisjonen er for allround og den bakerste posisjonen gjør sakte fiske på dypet enkelt. Flere naturtro farger som f.eks.røye, og ørret, vil gjøre denne hybriden mellom sluk og wobbler til en sikker vinner i slukskrinet.

WIGGLER

VIKING HERRING

Viking Herring med det nye prisme designet er en sluk jeg virkelig liker godt. Fargene er aldeles strålende. Går fint i vannet, kaster godt, kan fiskes meget grunt. 10 og 15 gram.

SEEBERG

SØVIK AUREN

Jo mer jeg fisker med Søvik auren jo mer får jeg trua, den leverer. Rosa perlemor har fungert meget godt for meg i den kalde årstiden. Sluken kan fiskes både hurtig og sakte, og selv når det så vidt er fart på den, beveger Søvik Auren seg veldig fint og forlokkende i vannet. Under lengre spinnstopp på flere sekunder, roterer sluken mens den synker, og skifter synkeretning underveis. Mer kan du ikke be om, spesielt ikke når det er kaldt i vannet og fisken er treg. 14 grams utgaven er mitt valg.

RAPALA

KALLAN

NYHET! Rapala KALLAN er en helt ny variant fra Rapala. Sluken er 11 cm lang og veier 26 gram. Den er designet for å kaste langt men det er og satt et fokus på levende og fristende bevegelse. Skal beveges seg spesielt fristende ved spinnstopp. Den synker sakte noe som gjør den spesielt giftig på grunna. Rapala leverer som vanlig en ekstrem fin finish, dette er vel noe av det flotteste jeg har sett. Håper virkelig de vil lage en lettere variant også. Flotte farger. Denne skal testes, meget spennende produkt!

REMEN

MØRESILDA

Det er nesten helt umulig å slippe unna Møresilda når vi snakker om slukfiske etter sjøørret. Denne sluken vil jeg si er det absolutt sikreste kort til fangst. Om jeg skulle valgt kun en sluk så hadde valget hvert enkelt, den er rett og slett best. Jeg er spesielt glad i de holografiske variantene. Bruker naturlige farger når vanntempen ligger en plass fra ca 7-16-17 grader. Er tempen under, over eller vannet veldig møkkete tar jeg frem en variant med litt sterk farge. Bruker 6 grams til det lette fisket, 10 og 15 grams til det vanlige sjøørretfiske. De jeg må ha i boksen er. Holo i gull, Holo sølv med sort rygg og Holo sølv med blå rygg. Klassisk i sølv/blå og sølv/rød. Møresilda i LTD sjøørret i fargen BLPS , GRFU og SBLG.

GJENNOMLØP-SLUK

På en gjennomløp-sluk går fiskesøret går igjennom kroppen og ut på den andre siden. Der fester man på en perle for å beskytte kroken som er en singelkrok eller treblekrok. Jo mer jeg fisker med slike sluker jo mer får jeg trua på de. Disse slukene har en helt særegen gane i vannet, mange av de kaster hinsides godt. En annen stor fordel er at sluken beveger seg fritt på fiskesnøret og at kroken er festet direkte til fiskesnøret. Det at sluken ikke påvirker kroken negativt gir rett og slett fler fisk i håven, mindre fisk mistet. Jeg bruker stort sett små enkeltkroker og små treblekroker til mitt fiske. Favoritten er treblekroker i Str 10-12 og 14.

Her har jeg rigget noen gjennomløpere på 3 forskjellige metoder. Singelkrok, ekstra treblekrok på den lange tobisen og ei flue på den nederste.

SAVAGE GEAR

LT STICKLE BLADE

Om jeg skal dra frem noen absolutte favoritter så må det bli Stickle Blade. denne lille gjennomløperen er super giftig! Denne lille Line Thru Stickle Bladen´n med snøret gjennom bladet, har fantastiske detaljer inspirert av tangstikling, som er på menyen for ørret store deler av året. Sluken har en super fristende, nesten dansende bevegelse på innsveiv og kan fiskes i ulike hastigheter – selv veldig sakte. På spinnstopp vil sluken rotere sakte vekk fra midtlinjen – som ofte utløser harde napp. Sluken kan fiskes både fremover eller bakover, og gir deg to bevegelsesmønster. Flott for ørretfiske i både fersk og saltvann. Kommer i 2 utgaver 6 og 10gram. Min favoritt er 6gram til det lette fisket og 10 gram til det vanlige sjøørretfiske.

westin

SALTY INLINE

Westin Salty Inline er basert på bestselgeren Salty fra Westin, den har alt som man ønsker seg av en line-thru sluk. Den kaster langt selv i den sterkeste vinden, og kan fiskes både raskt og sakte, den kan brukes både grunt og dypt og den har en svømmebevegelse som tiltrekker seg både sjøørret og havabbor hele året. Salty Inline imiterer en rekke forskjellige byttedyr som er på fiskens meny, og inline systemet gir deg optimal krokning av fisken. Mine favoritter er de på 8 og 14 gram.

westin

D360 DISTANCE

Westin D360 Distance er en helt ny sluk, i flotte farger. Gjennomløps-sluk. Garantert fiskefanger!. Westin D360 har etter kun få år på markedet etablert seg – og fått et godt rykte på seg som storfiskfanger. Teamet fra Westin står bak designet og utviklingen. Westin står for kvalitet, og det benyttes kun kvalitetsmaterialer på alt fra lakk, UV coating, rustfrie splittringer og kroker. 18 grams varianten er min favoritt.

ABU GARCIA

SÖLV PENNA

Nyhet! Napp er en av nyhetene direkte rettet mot oss sjøørretfiskere. Kommer i 13 og 18 grams versjoner. Jeg seter nok min lit til den på 12, liker litt lette agn men dette er opp til hver enkelt fisker. Må si at PEANNA virker som en meget flott og godt gjennomført tobis imitasjon. Flotte farger. Green tobis og dark sandeel virker meget fristende.. Gleder meg til å få testet disse. Blyfritt produkt, innpakning uten plastikk, bra Abu!

ABU GARCIA

SÖLV SMAKK

Nyhet! SMAKK er en nyhet direkte rettet mot oss sjøørretfiskere. Smakk kommer i 12 og 18 grams versjoner. Jeg seter nok min lit til den på 12, liker litt lette agn men dette er opp til hver enkelt fisker. Fargene Blue herring, dark sandel og green tobis ser meget flotte ut som en naturlig imitasjon. Fargene chrome og Uv pink tail ser spennende ut på kalde dager eller møkkete vann. Dette er som Napp en gjennomløpes. Det vil si at fiskesnøret går igjennom sluken. Dette er nok en utgave som kaster meget langt. Velkjent og god form på agnet. Gleder meg til å få testet disse. Blyfritt produkt, innpakning uten plastikk, bra Abu!

ABU GARCIA

SÖLV NAPP

Nyhet! NAPP er en nyhet direkte rettet mot oss sjøørretfiskere. Napp kommer i 12 og 19 grams versjoner. Jeg seter nok min lit til den på 12, liker litt lette agn men dette er opp til hver enkelt fisker. Fargene Blue herring, dark sandel og green tobis ser meget flotte ut som en naturlig imitasjon. Fargene chrome og Uv pink tail ser spennende ut på kalde dager eller møkkete vann. Gleder meg til å få testet disse. Blyfritt produkt, innpakning uten plastikk, bra Abu!

LETT HASPELFISKE

Det er altså så utrolig morsomt å fiske med lette sluker, woblere eller soft bates. Små agn har en tendens til å bevege seg mye mer naturlig en sine større slektninger. Jeg kan med hånda på hjerte si at jeg har blitt en mye mer effektiv sjøørretjeger etter jeg startet med dette lette fisket. Litt begrenset rekkevidde gjør bare utfordringen enda morsommere. Dette er det nærmeste jeg kommer følelsen av fluefiske med en slukstang. Anbefales på det sterkeste 🙂

DAIWA

PROREX PENCIL BAIT

For de som har fulgt godt med på bilder jeg har lagt ut har kanskje lagt merke til denne. Daiwa Prorex Pencil Bate veier kun 5,8 gram. Tross den beskjedne vekten kaster den meget godt. Gangen i vannet er helt fantastisk! Den danser forlokkende ved jevn innsveiving, fisker man den med litt rykk og napp våkner den virkelig til liv. Sylskarpe kroker. Fargene SETSUKI AYU og AYU har vist seg spesielt giftige. LIVE ORANGE vil jeg tro er knall i kaldt eller møkkete vann. Fargen WESTERN VARIONE har jeg ikke fått tak i, den ser giftig ut. Ps prøv også ut Daiwa Flat Minnow og 4,8gram Prorex Micro Minnow, 1,5gram.

SAVAGE GEAR

LT STICKLE BLADE

Om jeg skal dra frem noen absolutte favoritter så må det bli Stickle Blade. denne lille gjennomløperen er super giftig! Denne lille Line Thru Stickle Bladen´n med snøret gjennom bladet, har fantastiske detaljer inspirert av tangstikling, som er på menyen for ørret store deler av året. Sluken har en super fristende, nesten dansende bevegelse på innsveiv og kan fiskes i ulike hastigheter – selv veldig sakte. På spinnstopp vil sluken rotere sakte vekk fra midtlinjen – som ofte utløser harde napp. Sluken kan fiskes både fremover eller bakover, og gir deg to bevegelsesmønster. Flott for ørretfiske i både fersk og saltvann. Kommer i 2 utgaver 6 og 10gram. Min favoritt er 6gram.

REMEN

MØRESILD

Det er nesten helt umulig å slippe unna møresilda når vi snakker om slukfiske etter sjøørret. Denne sluken vil jeg si er det absolutt sikreste kort til fangst. Jeg er spesielt glad i de holografiske variantene. Bruker naturlige farger når vanntempen ligger en plass fra ca 7-16-17 grader. Er tempen under, over eller vannet veldig møkkete tar jeg frem en variant med litt sterk farge. Gull er alltid bankers! 6 grams utgaven til det lette fisket.

SAVAGE GEAR

VIB BLADE

Savage Gear VIB Blade SW 4 GRAM er en langtkastende og forlokkende sluk som vibrer i vannet ved inn sveiving. VIB Blade SW fisker ikke rett frem, men har en lokkende gange og kan fiskes på flere måter. Sluken har 3 festepunkter for sviwel som gir ulik vibrasjon, jo lengre bak jo mer viberasjon. Perfekt til jakten etter havabbor eller sjøørret. Leveres med superskarpe saltvanns treblekroker og sluken er produsert i rustfritt stål. Jeg fisker mer og mer med varianter som dette. Har en helt unik bevegelse i vannet. Lett men kan faktisk fiskes ganske dypt selv med relativt stor hastighet. Meget spennende!

SAVAGE GEAR

CANNIBAL SHAD

Det å fiske med softbait etter sjøørret er etter min mening sterkt undervurdert. Små forlokkende gummifisker med små jigghoder gir et meget variert og meget effektivt fiske. Kan fiskes i det åpne vannlag eller løftes opp og ned fra bunnen med en fristende gange. Prøv også Berkley Gulp børstemark. Gummisfisker fra 2-5 gram med 2-5 gram jigghoder er mitt valg til det lette fisket.

TIL BOMBARDA

Her er det bare å slå seg løs, bruk fantasien og kreativiteten, stort sett det meste kan hektes på. Pass dog på vekten, mer en et par tre gram blir fort litt tungt. Jeg bruker for det meste fluer og tunefluer til mitt fiske. Tidlig på året syntes jeg det er morsomt med en dupp som flyter og en Gulp børstemark dinglende etter. Her er litt anbefalt bombarda godsaker.

INNO

SJØØRRETFLUER

Et flott sett med 16 gode sjøørretfluer i en vanntett boks. Fluene er i god kvalitet. Her har du alle de nødvendige fluene for å komme gang med sjøørretfiske. Liker at en del av de er fortynget. Det å ha litt vekt på flua er bra da de strekker fortommen på en god måte. Et flott sett alle bombardafiskere burde ha i fiskeveska si

Pris inkludert boks 239,-

INNO

TUBEFLUESETT

Dette settet er jeg meget glad i. Her har du alt du trenger for å komme igang. Det å fiske med tubefluer er nok min favoritt innen dette fisket. Her kan du bruke teknikker som Rapala Rig og L Rig oppsett. Veiledning medfølger. Tubefluer av meget god kvalitet, en meget god boks, Owner treblekroker med mer er med i dette settet.

Pris inkludert boks 239,-

INNO

KYSTFLUESETT

Her har bombardashop satt sammen et startsett. Inneholder fluer, boks og dupper. En flott start for de som vil prøve dette fisket. Kjøp gjerne med noen ekstra treblekroker, ekstra fluer, duppstoppere og annet tilbehør.

Pris inkludert boks 320,-

INNO

KYSTFLUESETT INNO KLIKK

Her har bombardashop satt sammen et startsett. Inneholder fluer, boks og dupper. En flott start for de som vil prøve dette fisket. Kjøp gjerne med noen ekstra treblekroker, ekstra fluer, duppstoppere og annet tilbehør.

Pris inkludert boks 360,-

SJØØRRETFLUER

Her lister jeg opp noen av de fluene jeg bruker mest. Du bør ikke ha alle i boksen, det viktigste er å ha en liten variasjon. En god kombinasjon er et par pattegriser, et par lopper, vaskebjørn og et par silde og brisling imitasjoner. Har du denne variasjonen i boksen er du rustet til de fleste situasjoner.

SJØØRRETFLUER

PATTEGRISEN

Pattegrisen i rosa og orange er mulig det sikreste kort til fangst. Jeg fisker stort sett med små varianter Str 10 og 12. Men dette er litt smak og behag, den mest brukte er vel i Str 6.

SJØØRRETFLUER

MYSIS SPESIAL RUNARS CDC REKE

To meget gode fluer spesielt på kresen og økende sjøørret. Fiskes sakte, helst med litt lengde på fortomen. Kan og brukes med lett utstyr og flyteline.

SJØØRRETFLUER

VASKEBJØRN SANDORMEN

To meget gode fluer som kan brukes hele året. Har du disse to pluss et par pattegriser så har du til de fleste situasjoner.

SJØØRRETFLUER

KOPPERBASSEN CHENILLE REKEN

Sjøørreten digger smågodterier! Danskene sier at man kan klare seg kun med kopperbassen, det sier litt om hvor populær den flua er. Jeg kan egentlig klare meg (nesten) kun med Chenille reka.

SJØØRRETFLUER

JIGGY & TOBISEN

Man bør absolutt ha med et par fiske imitasjoner i boksen. Når sjøørreten jakter sild eller brisling er en av disse et riktig valg. Kan fiskes med et godt tempo. Velg farge og Str etter eget ønske. Giftige saker!

Skroll til toppen