Noen flotte dager på Hvaler!

Sverre og Jørgen sitt første møte med Hvaler

Her kommer en liten beretning fra vår tur til Hvaler, oktober 2016.

mannogfisk

Mandag, 24 oktober, 2016:

Avreise Kristiansand kl 03.00, skulle ha hele dagen til å fiske i Hvaler-skjærgården. Det ville seg ikke. Da vi kom til Larvik gikk bremsene på min kjære dritt bil ad undas, og vi var stuck i Larvik mens bilen var på verksted. Innkvartert hos tanta til Jørgen (som heldigvis bor i Larvik), heiv vi på oss vadebuksene og vandret ned til en tilfeldig bukt i nærheten av Larvik sentrum. Resulterte i et par små ørret hver, greit nok. Bilen var klar til henting i firetiden, og vi reiste straks videre mot Horten, ferge derfra til Moss, svipptur innom snu smekka på Nordby, så ut til Hvaler!

hvaler

Tirsdag:

Sov lenge, dessverre, men forholdene var på vår side. Det hadde regnet hele natten, men nå var det blitt opphold, og den kraftige nordavinden hadde roet seg akkurat denne dagen. Vi startet med å fiske 500 meter fra campen, og i løpet av de første fire timene hadde jeg landet 6 “grønlendere” (3-600g), og Jørgen 4. Han hadde også mistet en pen blankfisk på godt over kiloen. Bra uttelling så langt på to gutter som sjelden får særlig fangst hjemme i Kr sand. Vi reiste videre til en av de andre øyene, til en plass vi hadde fått anbefalt av forfatteren av rosareke.no-bloggen, Bjørn Tore Kjølholt.

cr

Da vi ankom der var det en vakefest ulik noe annet jeg hadde sett før! Det plaska helt inne ved land ved tang og rullestein, og det var ikke bare små plask heller. Fisken tok villig den rosa CF-reka, og her landet jeg den fargede fisken dere ser på  det første bildet, rundt kiloen. Fikk et par til, av mindre størrelse, men utrolig gøy å fiske på overflateaktiv, bitevillig fisk. Tok kvelden etter denne plassen, med alle gårsdagens strabaser glemt og totalt 17 ørret i håvene!

telt

Onsdag:

Opp tidlig, vinddreining til sydvest. Starta dagen der Jørgen mista sin overspringer dagen før. Ørreten var der i dag og. Tilbake ved bilen et par timer senere stod stillingen 4-2 til Jørgen, men jeg hadde så langt dagens største (ca 6hg). Videre til neste plass. Lang mykbunnstrand med marbakke. Også her fant vi fisken, men ingen av noe størrelse. Holdt på en time, dro videre. Neste plass skulle være dritbra, og det viste den seg å være. På en odde i et strømsatt sund med relativt grunt vann, smalt det både for Jørgen og meg. Først fikk jeg en blank en på 7-800g, med harde utras og artig fight, rett etterpå satt Jørgens flotte kilosfisk (avbildet under). Flere andre fisk fanget her på odden, og i totiden ga vi oss for dagen, siden Jørgen skulle hjem på nattevakt. Dro innom Midgar Flies Are Us på vei hjem og hadde en veldig hyggelig prat med Dag Midtgård, veldig fin sjappe.

kilos

Kjørte hjemover med enda 14 ørret på samvittigheten, to av de med hjem. Vil gjerne få takke rosareke.no for en fantastisk guide til Hvaler-området, og jeg anbefaler alle å ta seg en tur til Hvaler. Dette er sjøørretfiske slik det skal være, og det ligger masse informasjon om plasser på den nevnte bloggen. Som Dag på Midgar sa, det gjelder bare å finne seg et sted i le av vinden, ørreten er overalt.

fiskihov

Vi plukket også med oss en god del søppel fra skjærgården, etter oppfordring fra Bjørn Tore og rosareke.no. Syns dette er et eksempel vi bør følge her nede i Kristiansand, hadde vært utrolig kult om en av de virkelige kjentfolka her nede lagde et tilsvarende system. Så lenge man oppfordrer til ansvarlig høsting av fisk, ingen fisking i potensielle gyteområder, og samtidig får fiskerne til å rydde i skjærgården, ser jeg ikke mye negativt med denne ideen. Håper dette var ålreit lesing, og at muligens noen av dere kunne tenke dere å ta en tur. Takk for meg. Sverre

tofisk

En stor takk fra meg til dere guttær! Som forfatter av denne bloggen er det utrolig stas når noen tar poenget. Koser seg i fantastisk natur, høster fornuftig av våre sjøørreter og ikke minst tar med søppel tilbake! Stor tommel opp 🙂

Dere er hjertelige velkomne tilbake, Bjørn Tore

Skroll til toppen