Sjøørret på flue – Vesterøy Hvaler

En forsmak på vår?

I dag så kom endelig temperaturen, 3-4 varmegrader, vindstille og sol! Optimisme og glede men det store spørsmålet blir om det er mulig å få en sjøørret på flue.

Sjøørreten er i gang!

Siden det var så lite vind i dag tok jeg sjansen på en liten tur. En tur helt ytterst på Vesterøy, nærmere bestemt Stangholmen og Sauevika. Mer info her: Sjøørret plasser Vesterøy

Dette er er aldeles flott område som jeg gjerne besøker gang på gang. Det tar ca 30 minutter å gå men tro meg det er verdt det! Fine områder ut mot havet, Hvaler på sitt beste spør du meg. Her er et bilde av hvor dere kan gå og parkere. Fikk en 4-5 sjøørret her i dag og er fornøyd med det. Det er tross alt tidlig på sesongen 🙂

Kart over Kirkøy Hvaler fiskeplasser
2 veier å gå. Tar ca 30 minutter.

Det var rene høyfjellet på toppen 🙂

DSC_5400
Sjøørret på flue

Første plass ut var en liten vik rett øst for gode havne. Her var det blankt hav og sjøørret som vaket! Ikke store fiskene men hva gjør vel det etter en lang vinter. Dette er en flott plass for å fange sjøørret på flue.

godehavne sauevika Hvaler
Ikke store plassen men kan romme store opplevelser.

Andre plass ut var Sauevika. Her er det tatt masse sjøørret gjennom tidene. Legg merke til den lille kanalen midt i sirkelen, dette er hotspot! Fikk 2 der i dag.

sauevika
Sauevika Hvaler
DSC_5393
Sauevika

Etter noen timer her tok jeg og en snartur over til Asmaløy. Måtte bare sjekke ut forholdene nå som varmen er her. Og jada det vaket der også. ved de grunne områdene på Skipstadsand. Igjen småfallen fisk men vak og masse liv i vannet. Fikk 6 der i dag.

Totalt ble det 10-11 sjøørret på en dag med mye kaffepause og gåing. Er fornøyd med det.

DSC_5395
Flotte områder der ute.

DSC_5407

En fin forsmak på hva som kommer 🙂

Skroll til toppen