Fluestang, sommervarme og sjøørret

Tok med meg 5 er stanga på et lite eventyr i dag.

Fluefiske etter sjøørret på Hvaler.
Flott sjøørret fra Hvaler

Lett utstyr, strømsund og ei rosareke!

Når det er varmt i vannet så liker ofte sjøørreten strømmende vann. Her får de maten servert rett i munnen og de trives der det er mer oksygen. Jeg fikk totalt 5 fisk i dag. Alle i strømsund i timene før tidevannet var på det laveste. På slike plasser som dette er det viktig å fiske forsiktig og med lett utstyr.

Midt på dagen på en sommerdag som dette er fisken sky og på grunna blir den lett skremt. Som dere kan se på bildet over er grunna bak meg hotspot. Det er da viktig at jeg plasserer meg riktig i forhold til denne plassen. Jeg foretrekker å kaste medstrøms ved slike plasser som dette.  Flua plasserer jeg da på kanten av grunna og lar strømmen ta flua ned i det aktuelle området. Start gjerne med korte kast først så lengre og lengre ut for hvert kast. Da dekker du et mye større område.

Se etter følgefisk! Følger den etter så bytt flue / agn eller frist med spinnstopp. Jeg viser et eksempel på dette i videoen lengre ned i denne artikkelen.  Det å bruke øya i jakten etter sjøørret er utrolig viktig!

Her er en liten videosnutt fra dagen fiske 🙂

Følg Rosareke på Facebook og YouTube

3 hendelser på “Sjøørret om sommeren – Videoblogg”

  1. Hei, Så nettopp videosnutten om montering takkel forbombardafiske. Skal kjøpe utstyr slik beskrevet. Finns det 4 delte stenger (angitt en stang). Bakgrunnen er at en 4. Delt stang kan jeg få i en stor bag eller koffert, slik at jeg slipper unna flyfrakt t/r spesielt når jeg skal med fly? Dessuten finns det praktiske bager rundt 45 inch lengde som kan kjøpes i Norge.?Fant et ex på Amazon men leveres ikke til Norge.

    1. Hei Jan,
      Godt poeng 4 delte stenger er meget praktisk. ABU har kommet med en knall serie i år som heter verdict. Her er det 2 stenger perfekte til bombarda, en på 11 fot og en på 13. Jeg anbefaler den på 11 fot. Modell nr er: 1104M og 1304mh. Den på 11 fot er i klassen 14 til 52 gram 13 foteren 24 til 68 gram. Begge er 4 delte pris ligger på rett rundt 2000kr. Om du ikke finner på nett feks skitt fiske så be bare din lokale butikk om å bestille en slik til deg. Forhandler er pure fishing.

  2. Tilbakeping: Forberedelser til høstfisket etter sjøørret – Rosareke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Rull til toppen