Sjøørret er jo bare en ørret som lever i havet

I dag har hvert en sånn typisk dag der ting har gått litt tregt.. Optimistisk rigga jeg båten, frem med 7 er stanga og ei flokk reker. Joda en fin dag, frisk luft og mange flotte kast men fisk.. Kun noen småtasser inne i vikene men de teller liksom ikke. Heisekranfiske! Så da var det å vri om nøkkelen, komme seg hjem og inn i varmen. Men så kom den følelsen som man ofte får et par timer før dagen er omme, den følelsen at man kan jo bare prøve en gang til. tankene sjøørret på tørrflue.. Frem med tørrflueboksen, flyteline og 5 er stang, på med jakka, ut  – jada det funker!!

Sjøørret tar også tørrfluer. Denne tok en liten bille laget av skum.
Flott sjøørret med ei skum bille i kjeften!

Sjøørret på tørrflue er bare helt sinnssykt morsomt!

Når jeg kom frem til plassen kunne jeg observere is,  is i bevegelse på vei ut av kilen. Mest åpent vann så jeg satt meg ned for å ventet litt. Det var jo litt digg også å se isen sakte forsvinne etter en lang vinter.

Ikke noe typisk tørrflueforhold altså. Istedet for å vende snuta en annen plass tok jeg frem en liten vaskebjørn, str 10. Tre – fire kast så satt den liten men vilter og morsomt på 5 er stanga. Slik fortsatte det en stund, småfisk på på småfisk. Vaskebjørn og flyteline fungerte jo godt. Kun et par timer igjen til det blir mørkt, vinden løya og det begynte så smått å vake. Hadde jo på vaskebjørnen så jeg fortsatte med den, men neida nå var det nesten stopp. En og annen småtass men mest følgefisk.

Sjøørret tatt på flue. Kirkøy hvaler
Slike småtasser lot seg friste av en liten vaskebjørn

Vindstille og bytte av taktikk!

Av med vaskebjørn, ny fortom, lang tykkelse 0,13 på med en skumbille i str 12. Første kast lot jeg den bare ligge, men ingenting skjedde, nytt vak, nytt kast og pang! Liten denne også men herregud så fett å se på- Sjøørret på tørrflue er superfønny! Kun minutter senere et nytt vak, jeg kaster for langt.. Striper flua forsiktig over vaket og pang igjen! Fisken kom opp, plukket billa pent fra overflaten, tilslag og kampen var i gang. Gåsehud 🙂 Ikke noen monster fisk dette heller men en pen sjøørret. Slik fortsatte det til mørket kom.

Flott sjøørret tatt på en tørrflue. Bille imitasjon i str 12
Bille og fisk er rene lykkepilla

Jeg er hekta på nytt!

Sjeldent jeg har hatt det så utrolig gøy med et fravær av stor fisk. Det er noe helt spesielt å ha øyekontakt med flua, vaket, tilslaget det lette utstyret. Det er ihvertfall en ting som er helt sikkert, fra i dag skal jeg behandle sjøørreten som en ørret mye, mye oftere for dette var morsomt! Prøvde forseten en del forskjellige tørr fluer men det var billa den ville ha. Kaste ut, stripe flua sakte kun 10-15 cm, la den ligge noen sekunder og gjenta. den tok uten unntak når flua lå stille.  Legger ved et bilde av tørrflueboksen jeg har fylt med noen fluer jeg har trua på, landinsekter. Med dette så ønsker jeg dere alle en riktig spennende sesong, min er ihvertfall i gang 🙂

Les også:

Følg Rosareke på Facebook, trykk og lik siden!

3 hendelser på “Sjøørret på tørrflue”

 1. Tilbakeping: Tørrfluehavet! – Rosareke

 2. Hei sveis!
  Og takk igjen for glimrende lektyre 🙂
  Nok en gang sitter jeg med kaffekoppen og blir inspirert.
  Har du lyst til å vise hvordan du binder skumbiller?
  jeg har hittil hatt suksess med flyvemaur når det blåser fra land.

  Men nå blei jeg så inspirert at jeg tar meg en tur med både haspel og fluestang 🙂

  Skitt fiske med tørt og vått fremover 🙂

  Hilsen fra Dag, Lillesands ukronede sjøørret konge, General-Admiral og grunnlegger av AureJeger Kommandoen 🙂

  1. Hei Dag Lillesands ukronede sjøørret konge, General-Admiral og grunnlegger av AureJeger Kommandoen!
   Tusen takk for utrolig hyggelig tilbakemelding. Syntes det er stas når en general admiral setter pris på den en helt vanlig menig skriver 🙂
   Billene har jeg kjøpt men med på kjøpet så var det og ei plate skum. Gi meg et par dager så skal jeg sette sammen et mønster. Har en liten ide om hvordan de skal se ut. Er på jakt etter noe som flyter meget godt og som gir fra seg et lite pop når den strippes. Dæven som de fungerer!! Hærlig at man kan spre inspirasjon, det gleder meg virkelig 🙂
   Skitt fiske til deg og resten av AureJeger Kommandoen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen