På testbenken – fiskestang til sjøørret! Noe av det tøffeste jeg vet bortsett fra å fiske er å teste nytt fiskeutstyr. Denne gangen tok jeg kontakt med Svendsen Sport som har merkevarene Savage Gear, Scierra og Okuma. Det jeg ville teste var en standard haspelstang til sjøørret og en ultralett haspelstang til sjøørret. Etter å ha trålet deres katalog valgte jeg meg ut en Savage Gear Parabellum CCS 9’2″ 5-18g og ei Savage Gear 1DFR Ultra Light 7’2″ 2-7g. Jeg har lenge fulgt med denne leverandøren og testet flere av deres produkter. Det jeg liker spesielt godt er at Svendsen Sport designer fiskeutstyr tilpasset det Nordiske markedet. I denne artikkelen skal jeg beskrive mine erfaringer med Parabellum CCS 9’2″ 5-18g.

Bjørn Tore Kjølholt testet ut fiskestenger. Denne gangen er det Savage Gear Parabellum CCS som er på testbenken.
Hva er vel bedre. Flott vær, sjøørret og tre nye stenger til test 🙂

Savage Gear Parabellum CCS 9’2″ 5-18g

Jeg mottok produktene tidlig mars og har testet de frem til nå . Har kastet med de, dorget, fisket sjøørret, abbor og flatfisk. Fisket i kaldt vær og varmt vær. Prøvd de med mono og multi liner. Dette er altså en test der jeg virkelig har kjent på potensialet til disse stengene.

Test fiskestang til sjøørret. Savage Gear Parabellum CCS er etter min mening en veldig god stang.

Først ut er altså haspelstangen Savage Gear Parabellum CCS 9’2″ 5-18g. Dette er en veldig populær stang-serie. Håndbygde stenger som gjennomgår en streng kvalitetskontroll. Produsert i Toray karbon med Coil Control Guides for presise og lange kast, utstyrt med komfortable TPE håndtak med Alien lock Down R/S og dobbel Lock snellefeste.

Test fiskestang til sjøørret. Savage Gear Parabellum CCS er etter min mening en veldig god stang.
Test fiskestang til sjøørret. Perfekt lenge og slukvekt!

Parabellum stanga oppleves som dyp i aksjonen men allikevel rask. jeg syntes faktisk det snakkes for lite om aksjoner innen haspelstenger. Årsaken til dette er nok at haspelfisket er så enormt variert og emnet så omfattende. Til mitt sjøørretfiske bruker jeg sluker opp til maks 15-20 gram. Til dette fisket leter jeg etter noen helt spesielle egenskaper…

Test fiskestang til sjøørret. Savage Gear Parabellum CCS er etter min mening en veldig god stang.
Flotte, lette stangringer av god kvalitet.

Mine favoritt stenger skal ha en dyp aksjon men samtidig raske nok til lange kast. Jeg var allerede klar over den gode aksjonen på Parabellumen men det er noe helt annet å teste de over tid. Stanga er rett og slett strålende, silkemyk i aksjonen. Kaster langt nesten uten bruk av krefter. Det å kjøre fisk på en stang som bøyer seg helt ned som en regnbue er en nydelig følelse.

Rosareke tester fiskestang til sjøørret. Savage Gear Parabellum CCS er etter min mening en veldig god stang.
Stanga er solid men meget lett!

Deilig tapert korkhåndak, solid snellefeste, gode stangringer og ei flott klinge gir et godt inntrykk. Denne stanga er klassifisert fra 5 til 18 gram. Jeg opplever denne klassifiseringen som ganske god men vil nok si at 18 gram er ytterpunktet, fra 5 til 15 gram fungerer den perfekt! Som ei sjøørretstang vil jeg gi denne 6 av 6 mulige på terningen. Etter å ha testet denne i lang tid har jeg faktisk ikke noe konstruktiv kritikk å komme med. Jo mer jeg fisker med den jo mer liker jeg den. Utrolig god kastestang men den er og overraskende god til dorging med lette wobblere. Bevegelsen fra wobbleren forplanter seg flott ut i klingen og tilslaget sitter som ei kule.

Rosareke tester fiskestang til sjøørret. Savage Gear Parabellum CCS er etter min mening en veldig god stang. Her i kombinasjon med en flott wobler til sjøørret.

Parabellum CCS Anbefales!

Savage Gear Parabellum CCS 9’2″ 5-18 gram er en sjøørretstang jeg trygt kan anbefale. Veiledende pris på denne stanga er ca 1800,- og det er den så absolutt verdt. En annen positiv opplevelse med denne testen var en Okuma Epixor XT 20 haspelsnelle til knappe 700,-. Det er rett og slett fantastisk å se at “rimelige” sneller fungerer selv for en veldig kresen fisker. Etter utallige kast holder snella fremdeles mål, fast og fin som da den kom ut av esken. God balanse, kaster godt og den legger sena fint på spolen. Test sene på denne snella er 0,20 owner Blue Eye. Dette er ei strålende mono line jeg vil snakke om i en senere artikkel.

Rosareke tester snell til sjøørret. Dette er en Okuma Epixor XT 20 med Owner Blue Eye sene. En strålende kombinasjon.
Okuma Epixor XT 20 med Owner Blue Eye.

Jeg har som sagt også hatt en ultralett variant på testbenken. En stang jeg virkelig har gledet meg til å teste og ei stang jeg virkelig ser frem i mot å vise dere 🙂 Savage Gear 1DFR Ultra Light 7’2″ 2-7g er ei spesiell stang men gud bedre den overrasket! Ved siden av disse stengene har jeg også testet diverse sluker fra Savage Gear. Den på bildet under heter Savage Gear 3D Minnow Pop Walker. Den er 6,6 cm lang og veier 8 gram. I artikkelen der jeg beskriver denne Spennede stanga skal jeg og skrive litt om popper fiske etter sjøørret. Her er det bare å glede seg 🙂

Rosareke tester fiskestenger til sjøørret her ser du Savage Gear 1DFR Ultra Light. En fantastisk stang til det lette sjøørret fisket.
Test fiskestang til sjøørret. Savage Gear 1DFR Ultra Light 7’2″ 2-7g

Les: Test Savage Gear 1DFR Ultra Light

Innkjøpsguide i artikkel

Mine anbefalinger finner du her:

Anbefalt fiskeutstyr

Les også disse artiklene

rosareke.no fiske sjøørret om våren.
Rosareke.no fiske sjøørret med sluk.
Rosareke hvordan fiske med bombarda dupp.
Rosareke hvordan fiske sjøørret med flue.

Følg Rosareke på Facebook og YouTube

Rosareke Facebook
Rosareke YouTube
Rosareke Instagram

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.