Test Savage Gear 1DFR Ultra Light

Jeg har nevnt det før og nå sier jeg det igjen ultralett fiske etter sjøørret bør prøves! Har ved en tidligere anledning laget en artikkel om denne stanga ABU GARCIA VERITAS 2.0. 7,2 fot, 3 til 15 gram. I denne artikkelen har jeg valgt ut en ny ultralett stang til test og det er Savage Gear 1DFR Ultra Light.

Bjørn Tore Kjølholt fisker sjøørret på Hvaler. Her tester jeg en ny fiskestang til sjøørret.
Ute for å teste Savage Gear 1DFR Ultra Light

Litt tekniske data

1DFR High Modulus Carbon gir en overlegen spenst og følsomhet i stangen. Langsgående fibre sørger for ekstra styrke og kraft, spesielt i spissdelen. Løftekraft og styrke er opptil fire ganger bedre enn med standard stenger.

• CCS Sin SALT Guides
• Alien R/S
• 1DFR High Modulus Carbon
• Hard EVA handles
• Ready to fish Deluxe rod bags

1DFR designet for det salte element

Savage Gear 1DFR Ultra Light er del av en serie som er spesialdesignet til ultralett fiske i saltvann. Med andre ord er dette på papiret et meget aktuelt produkt til det moderne sjøørretfiske. Har testet denne stanga aktivt noen måneder, her kommer mitt inntrykk og erfaringer.

Rosareke tester fiskestangen Savage Gear 1DFR Ultra Light.
Nok en flott sjøørret fanget med hjelp av ei

Ultralett gir den gode følelsen!

Det å fiske med lett utstyr er en fantastisk opplevelse. Man må bruke litt mer list, fiske varsomt. Vadere er et godt verktøy å ha når man fisker med lett utstyr. Da kommer man lettere til og man får en helt annen kontakt med omgivelsene. Man fisker rett og slett mer som en fluefisker en den klassiske slukfiskeren. Jeg bruker lette sluker 3 til maks 7 gram. Den raringen på bildet under heter Savage Gear LT Sticle blade, denne varianten er på 6 gram. Dette er en gjennomløper sluk der senen går fritt igjennom. Jeg har her brukt en Owner treblekrok i str 14. En aldeles fantastisk sluk som har gitt meg mange flotte sjøørreter i håven.

Savage Gear LT Sticle blade. En fantastisk sluk til det lette sjøørret fisket.
Savage Gear LT Sticle blade,

Kvalitet og funskjon

Det første som slår meg med denne Ultra Light stanga er byggekvaliteten. Her der det brukt gode materialer og et gjennomført design. Jeg liker godt splitthåndtaket. På korte stenger opplever jeg alt for ofte at håndtaket blir for kort, dette er ikke tilfelle men denne stanga. Lengden på håndtaket gir en god balanse som igjen forplanter seg til presisjonen. Aksjonen er rask men allikevel følsom. Klingen er tynn og lett, egenskaper jeg virkelig setter pris på. Et godt snellefeste. Jeg liker også fargene denne stangen har fått. Blå og hvit som gir et hint om at dette er et produkt designet til saltvann. Den oransje tuppen er faktisk kjekk å ha. En klar farge på tuppen gjør den til en flott allrounder. Lett meitefiske der man må se de minste napp til kjøring av små wobblere eller sluker. Ikke bare kjenner man agnet danse man kan se det.

Fine detaljer på denne stanga

Allrounderen-Savage Gear 1DFR Ultra Light

Jeg har ikke bare fisket sjøørret men abbor, brunørret og flyndre med denne stanga. Den har vist seg å være en aldri så liten allrounder. Som nevnt over så gir den følsomme klingen kombinert med oransje tupp stanga mange forskjellige bruksområder. Den fungerer også godt til det lette vertikalfisket.

Bjørn Tore Kjølholt fisker abbor på Hvaler. Her tester jeg en ny fiskestang fra savage gear.
Morsomt å kjøre abbor på så lett utstyr.

Snelle til det lette fisket. Okuma Ceymar.

Okuma Ceymar CXT-10 er ei relativt rimelig men en god snelle. Ja den har kanskje ikke den flotte balansen som de dyrere utgavene men for meg så har den hvert mer en god nok. Snella tar godt vare på senen, den kaster godt så syntes jeg den ser meget flott ut. En aldeles strålende snelle. Jeg har ca 150 meter med 0,08mm savage gear multiline på snella.

  • Multi-disk, oljet brems
  • 1 Hurtig sett anti-revers kulelager
  • Presisjon maskin kuttet messing pinjong gir
  • Korrosjon bestandig graphite snellehus
  • Snellehus i sortlakkert aluminium
  • Lettvekst EVA sveiv for bedre comfort
  • Presisjons eliptikal gir system
  • Spole i 2 tone oksydert aluminium
  • Solid aluminium bøyle
  • RESII: Computer balansert rotor balanse system
  • Smalt snellehus design for redusert tretthet

Kule / rullelager 6+1. Brems 3,0kg. Utveksling 5.0:1 – 53,5cm. Kapasitet 115m – 0,16mm. Vekt 170g. Pris ca 900,-

Okuma Ceymar CXT-10

Jeg har et håp om at flere sjøørretfiskere vil teste ut det ultralette fisket. For de som ønsker å teste dette vil jeg gi min anbefaling. Savage Gear 1DFR Ultra Light i lag med en Okuma Ceymar er en virkelig god kombinasjon. Ønsker dere alle et riktig godt og ultralett sjøørretfiske 🙂

Bjørn Tore Kjølholt fisker sjøørret på Hvaler. Her tester jeg en ny fiskestang til sjøørret.
Bjørn Tore Kjølholt

Les: Test Savage Gear Parabellum

Les også disse artiklene

rosareke.no fiske sjøørret om våren.
Rosareke.no fiske sjøørret med sluk.
Rosareke hvordan fiske med bombarda dupp.
Rosareke hvordan fiske sjøørret med flue.
Skroll til toppen