Test Orvis sling pack

Orvis safe passage sling pack
ORVIS safe passage sling pack

ORVIS safe passage sling pack

Jeg har brukt mange forskjellige ryggsekker, chest packs og en og annen hip pack. Av alle er Orvis sin safe passage sling pack den som troner på topp, min favoritt! I to år har jeg brukt denne sekken. På sjøen, Hardangervidda og skogsturer til diverse ørretvann. Med over 150 fiskedager i året kan jeg med god samvittighet si at denne sekken har fått kjørt seg 🙂

Orvis sekken og Disco (hunden) er med på de fleste fisketurer.

Hvorfor sling pack?

Om jeg skal fiske Ørret så kan jeg ofte klare meg med en liten og praktisk hip pack, skal jeg litt lengre turer drar jeg gjerne frem en god stolsekk. Men til mitt daglige sjøørretfiske er en Sling Pack det foretrukne valget. Det å ha noe på ryggen som ikke er i veien for blant annet linekurven er digg. En Sling Pack sitter også såpass høyt at den er klar av vannet under dyp vading. Som navnet sier kan denne sekken med et enkelt grep flyttes foran til brystet. Dette gir enkel tilgang til alle rom og verktøy i sekken. Dette er rett og slett en fantastisk produkt for den ivrige sjøørretfisker.

Legg merke til den praktiske plasseringen av verktøy som saks og tang til avkroking.

Passform og kvalitet

ORVIS safe passage sling pack spesifikasjoner: 23x13x40 cm, vekt 450 gram, pris ca 1500kr. På baksiden av sekken er det et ganske solid skum materiale. Dette materiale er meget behagelig men samtidig stivt nok til at ting inne i sekken ikke merkes igjennom. Reima som går over skuldrene er akkurat passe bred. Passformen på denne sekken er aldeles genial, her er det tydelig en produktutvikler som vet hva han / hun driver med. Jeg kan gå med denne sekken i dagevis uten noe som helst ubehag. Sekken er ikke i veien eller merkes under fluekastingen, dette er viktig. Det er enkelt å svinge den foran på brystet og like enkelt å får en tilbake på plass. Sekken holder seg godt på plass uansett kromsping jeg måtte foreta meg. Etter snart 2 års bruk er sekken fremdeles som ny. Glidelåser er et problem for meg, saltvann tar knekken på de fleste sekker og det etter kun kort tids bruk. Her er glidelåsene fremdeles myke, som nye. Ingen knapper eller andre elementer som har ruset eller irret i stykker. Er positivt overrasket, denne sekken er et kvalitetsprodukt.

Liten men plass til det meste

Selv på korte dagsturer er de overraskende hvor mye man skal ha med seg. I denne sekken har jeg plass til flere fluebokser, preparater, matpakke, ekstra spoler, vannflaske, kopp, termos, verktøy, fortommer pluss en hel del annet nødvendig og unødvendige stæsj. På bildene under har jeg tatt bilde av de tingene som er “standard” innhold til en fisketur.

Diverse flue og flueline preparater
Litt ekstra spiss og fortoms materiale
Ekstra spoler bla flyteline
Kniv, verktøy og kaffekopp.
Loppeboks og boks med diverse reker
Favoritt rekene til venstre og div klassikere til høyre.

En sekk jeg ikke klarer meg uten

Dette er altså en sekk jeg ikke klarer meg uten. En favoritt i en jungel av alternativer. Sekken er ikke klassifisert som vanntett men jeg har ikke opplevd at vann har kommet inn. Har brukt den i all slags vær, når jeg kommer hjem er alt tørt og fint. Det skal nevnes at jeg med jevne mellorom sprayer den med impregnerings spray. På yttersiden av sekken er det plass til drikkeflaske / termos, spiss materiale, feste til håv og egne små rom til verktøy. Sekken er delt opp i 3 hovedrom, inne i sekken flere små rom som gjør organisering enkelt. Med andre ord en sekk som får min varmeste anbefaling!

Rigget og klar for eventyr

Sekken kommer i 2 forskjellige størrelser

Orvis Safe Passage Sling Pack

Orvis Safe Passage Guide Sling Pack

Og en vanntett utgave

Orvis Waterproof Sling Pack

Les også disse nye testene!

Skroll til toppen