Orvis Hydros Coldwater Intermediate
Her har Orvis ei flueline som på papiret skulle passe perfekt til den Nordiske sjøørrefisker. Jeg var veldig nysgjerrig på denne fluelina så jeg gikk til anskaffelse av en i klasse 5 våren 2019. Har brukt denne på mange turer i all slags vær, kald som varmt vann, i vind og på stille dager. Dette er altså en langtidstest.
Hydros Coldwater egenskaper
Litt spesifikasjoner: WF Flueline med en totallengde på 30.48 meter. Klumplengde 10,36 meter. Kjerne av multifilament, hvit skytedel med blå skyteline. Synker med en hastighet på 2,5 til 5 cm i sekundet.
Orvis Hydros Coldwater i bruk
Det som er så utrolig spennende med flueliner er hvor stort utslag det ligger i de små detaljene. Lengden på fluelina, lengde på klump, utforming av klump, minne, strekk, materialvalg i kjerne og topplag er alle elementer som avgjør egenskapene til ei line. Det som er litt spesielt med Hydros Coldwater er en klump med en litt ekstrem tapering, mye av vekten ligger langt frem i klumpen. Poenget med dette designet er en lettkastet line som skal kunne dra store fluer i vind, altså perfekt til en sjøørretfisker. Det som er vanskelig med en slik tapering er riktig balanse, for mye vekt i front kan fort gi ei line som legger seg for fort over og med det en mindre bra presentasjon på vannet. Etter min mening har Orvis truffet spot on med denne taperingen! Fluelina er meget lettkastet, den trekker store fluer og lina legger seg meget fint på vannet.
Lina sin synkegrad er 2,5 til 5 cm i sekundet. Min erfaring er en plass midt i mellom. Det er altså en mellomting av fast eller slow intermediate. Jeg opplever synkegraden som meget god. Lina synker jevnt altså med den ytterste delen først. Ikke noe tegn til S form i det lina synker, bra! Orvis sier at dette skal være en god line i kaldt vann og det har de helt rett i. Lina er myk og fin under alle forhold. En ting dere kan legge merke til er hva slags materiale det er i kjernen. Er det mono line som kjerne så kan du nesten regne med at lina blir stiv i kald vann. Ei flettet multiline som denne har forblir lik under alle forhold. Dette er også en flueline av meget god kvalitet. I nesten 1 år har jeg fisket med denne og lina er fremdeles som ny, ingen krakeleringer eller slitasje. Fluelina er like glatt nå som den var som ny. Det skal nevnes at topplaget er meget bra. Dette er en glatt flueline som flyr ut av stangringene.
Orvis Hydros Coldwater er todelt i fargevalget og jeg opplever fargedelingen som bra. Med den hvite delen, altså hodet ute av den øverste stangringen så er det bare å skyte. Skytelina er tynn og etter min mening den perfekte tykkelse. Kombinasjonen med et glatt topplag, litt ekstrem front tapering og tynn skyteline er oppskriften for lange kast! I en tid der jeg noterer meg litt vel tunge flueliner til klassen er det godt å se ei line som passer klassen godt. Jeg bruker polyleader til mitt fiske og som vist på bildet over så syntes jeg overgangen fra flueline til poly blir flott med denne kombinasjonen. Alt i alt er dette etter min mening en fantastisk flueline som fortjener mer oppmerksomhet! Dette er ei flueline som passer perfekt til sjøørret, en av de beste jeg har testet om ikke den beste. Siden fluelina har en litt ekstrem fronttapering og med det drar godt store fluer vil jeg tro dette er er et bra valg til havabbor og gjeddefiskeren også. Orvis Hydros Coldwater får min varme anbefaling og under kalde forhold 🙂
Spennende Nyheter fra Orvis
Når vi først snakker om Orvis vil jeg nevne noen nyheter som er verdt å få med seg. Jeg har ikke fått testet dette enda men tilbakemeldinger så langt lover godt.Den nye Clearwater stang serien ser meget spennende ut. Flott pris og en aksjon som virkelig frister. Den nye Mirage LT snella ser jo superbra ut! Begge passer meget bra til det salte element.